Το δημοκρατικό μας πολίτευμα είναι ό,τι πιο ιερό, μπορεί να υπάρξει στη ζωή του ανθρώπου, μετά τη… ζωή του. Είναι το πιο ασφαλές πλαίσιο για την κινητοποίηση της ελεύθερης βούλης, αλλά ταυτόχρονα και το… φρένο για όσους υπερβαίνουν τα όρια.

Η έννοια της δημοκρατίας έχει κακοποιηθεί βάναυσα τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας. Κάποιοι έχουν ταυτίσει τη δημοκρατία με το “κάνω ό,τι γουστάρω”, αγνοώντας το κοινωνικό σύνολο που σέβεται τους κανόνες και τηρεί τους νόμους. Οι κοινωνίες προοδεύουν σεβόμενες τους νόμους και όχι αποδεχόμενες το… νόμο του κάθε παλαβού. Και επειδή κανείς φιλήσυχος πολίτης δεν θέλει να μπλεχτεί σε… περιπέτειες και φασαρίες με τον “δημοκράτη” που κάνει ό,τι γουστάρει, καταλήγουμε στην ανοχή. Όταν προσπερνάς αρρωστημένες καταστάσεις σε μια δημοκρατία, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, τότε είναι σίγουρο ότι μέσα από τη διόγκωση τους, θα οδηγηθείς στον περιορισμό των ατομικών ελευθεριών. Και ας μην φταις εσύ ο φιλήσυχος, νομοταγής και ευσυνείδητος πολίτης…

Στην εποχή του κορωνοϊού, εάν όλοι τηρούσαν ευλαβικά τα μέτρα από την αρχή, δεν θα χρειαζόταν να τεθούμε υπό… κατ΄ οίκον περιορισμό. Αν εμβολιάζονταν γρήγορα σχεδόν όλοι, δεν θα χρειαζόταν σήμερα να γίνεται κανένας διαχωρισμός. Δυστυχώς, κάποιοι κακοί έως κάκιστοι… συμπολίτες μας, αντιλαμβάνονται το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση ως παγιωμένο δικαιωματισμό στην έκφραση της τρέλας τους και της ανισορροπίας τους.

Όταν η τρέλα του καθενός συνιστά απειλή για την κοινωνία, τότε είναι υποχρέωση της πολιτείας να παρέμβει και να αποκαταστήσει τις ισορροπίες, προστατεύοντας τους συνετούς από τους ανισόρροπους. Δεν μπορεί να αφήνεται ο κάθε ψυχασθενής να διακινεί θεωρίες συνωμοσίας, να πλακώνει στο ξύλο δασκάλους και καθηγητές επειδή εφαρμόζουν τους νόμους υπέρ της προστασίας του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής. Δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές μηνύσεις στις οποίες αναφέρονται και… πρόστιμα 2,7 εκατ. ευρώ κατά δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι “κατηγορούνται” για… εσχάτη προδοσία, επειδή εφαρμόζουν τα πρωτόκολλα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας!!!

Δυστυχώς, η κοινωνία των ευσυνείδητων πολιτών έχει επιτρέψει σε όλα αυτά τα ρετάλια του παρασιτισμού, να έχουν λόγο ύπαρξης και διαμόρφωσης  Δεν μπορεί επί καθημερινής βάσεως να απασχολούνται δικαστικοί, αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί, γιατροί και πλήθος άλλων ανθρώπων της κοινωνίας μας, με τους παλαβούς που αυτοπροσδιορίζονται ως “αρνητές”. Και επιπλέον, πρέπει να γίνει έρευνα σε βάθος ποιοι υποκινούν όλους αυτούς τους τύπους, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους πώς θα βγάλουν όχι μόνο πολιτικά, αλλά και οικονομικά οφέλη.

Η κυβέρνηση, απ΄ ότι φαίνεται, παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις και προσαρμόζει την πολιτική της σύμφωνα με αυτές. Θεωρεί δεδομένους όσους εμβολιάστηκαν και προσπαθεί να… καλοπιάσει όσους δεν το επιθυμούν ή αντιδρούν. Και δεν μιλάμε γι αυτούς που έχουν ενδοιασμούς και δεν ενοχλούν. Μιλάμε για όλους αυτούς τους ψυχανώμαλους που σε ποσοστό 19% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της PULSE, για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, το κάνουν από… αντίδραση. Δηλαδή, με το… σκεπτικό αυτών των παρανοϊκών τύπων, όταν υπάρχει στον δρόμο πινακίδα με όριο ταχύτητας 80 χλμ την ώρα, πατάνε γκάζι στα 140 χιλιόμετρα, για να… αντιδράσουν στην… καταπίεση του “φασιστικού κράτους”, που θέτει κανόνες στην οδηγική μας συμπεριφορά!!!

Το μεγάλο σφάλμα από την έναρξη της πανδημίας είναι η ανοχή ολόκληρης της κοινωνίας σε όλους αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται ως “αρνητές μάσκας” ή “αρνητές εμβολίων”. Σε λίγο θα εμφανιστούν και “αρνητές της βαρύτητας”. Μιλάμε για κλινικές περιπτώσεις που χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης και τίποτα περισσότερο. Όλοι αυτοί οι αντικοινωνικοί τύποι κυκλοφορούν ανάμεσα μας, κάνοντας δύσκολη την καθημερινότητα της πλειοψηφίας των πολιτών. Με τις ανοησίες τους μπορεί να προκαλέσουν τον θάνατο, δηλαδή την υπέρτατη απαξίωση της ανθρώπινης υπόστασης, που αποτελεί το κύτταρο της δημοκρατικής πολιτείας μας και της οργανωμένης κοινωνίας μας.

Δεν ξέρουμε εάν η κυβέρνηση θα συνεχίσει για πολύ καιρό το… βιολί της ήπιας αντιμετώπισης τους. Σίγουρα ξέρουμε ότι σε αυτούς τους παλαβούς, παρέχουν κάλυψη δια του… χαϊδέματος και του αδιάφορου… σφυρίγματος, τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Νομίζουν ότι θα κερδίσουν ψήφους, επιτείνοντας στην ουσία την αρρώστια μιας “τσογλανοποιημένης” κοινωνίας, η οποία νομίζει ότι μπορεί να απειλεί ακόμη και την ανθρώπινη ύπαρξη.

Η Δικαιοσύνη έλαβε κάποιες σημαντικές αποφάσεις τις προηγούμενες ημέρες, σε σχέση με τη “βιομηχανία” μηνύσεων διαφόρων παλαβών και ψυχανώμαλων. Όποιος δεν θέλει να συμμορφωθεί με τους κανόνες της πολιτείας, πρέπει να αντιμετωπίσει βαρύτατες κυρώσεις. Τσουχτερά πρόστιμα, αυστηρό σύστημα ποινών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων όταν πρόκειται για κακουργήματα. Η κυβέρνηση το… παλεύει, ώστε να αποφύγει την εφαρμογή κανόνων που θα επιτείνουν την… αντίδραση. Εν τω μεταξύ, οι παλαβοί θα συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται το χαλαρό πλαίσιο για να κάνουν αυτό που εκείνοι νομίζουν ότι αποτελεί δικαίωμα τους.

Όλα αυτά τα αντικοινωνικά στοιχεία που κυκλοφορούν ανάμεσα μας, δεν γίνεται να αφεθούν ασύδοτοι, εκμεταλλευόμενα την ανοχή και τη σιωπή της κοινωνίας, αλλά και την ολιγωρία του Κράτους. Το Κράτος υπάρχει για να προστατεύει το υγιές κοινωνικό σύνολο, από τα καρκινώματα. Όσο δεν το καταλαβαίνουμε, τόσο θα μεγαλώνει η ανοχή στην ανωμαλία και τόσο θα δοκιμάζονται τα όρια των ατομικών ελευθεριών και του δημοκρατικού πλαισίου, στο οποίο ζούμε ειρηνικά επί δεκαετίες. Οι παλαβοί βλάπτουν σοβαρά μια ευνομούμενη πολιτεία και το κράτος δικαίου οφείλει να τους προσγειώσει στον κανονικό κόσμο, αρνούμενο κάθε συμβιβασμό μαζί τους…

 

ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ