Η καθημερινότητα ενός λογικού ανθρώπου υπαγορεύει συγκεκριμένες κινήσεις, προκειμένου να δίνοντας λύσεις στα προβλήματα ή απαντήσεις σε διάφορες επιλογές του ατόμου. Στο πλαίσιο αυτό κάθε άνθρωπος απευθύνεται σε αυτόν που θα του δώσει τη λύση με βάση τη γνώση και την εμπειρία και όχι με βάση την… άποψη του για ένα θέμα που φυσικά δεν γνωρίζει.

Ας ξεκινήσουμε με τα απλά και λογικά, για να φτάσουμε στα… πολύπλοκα έως περίπλοκα με τον παροξυσμό ορισμένων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και κυρίως κατά τους τελευταίους μήνες. Μιλάμε για τη συμπεριφορά κάποιων από την πρώτη στιγμή των περιοριστικών μέτρων και της χρήσης μάσκας, έως τα πιο… φρέσκα που έχουν να κάνουν με τον εμβολιασμό.

Ας πιάσουμε το νήμα της λογικής από την αρχή.

– Όταν θέλεις να φτιάξεις σπίτι, πας στον πολιτικό μηχανικό για τα σχέδια και στη συνέχεια στον εργολάβο για να φτιάξεις το κέλυφος της κτηριοδομής.

– Όταν χαλάνε οι βρύσες στο σπίτι και τρέχει το νερό, τότε απευθύνεσαι σε υδραυλικό.

– Όταν υπάρχει πρόβλημα με τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αναζητείς ηλεκτρολόγο.

– Όταν χαλάει το αυτοκίνητο, πηγαίνεις στο συνεργείο.

– Όταν πρέπει να ρυθμίσεις τα χρέη σου ή να υποβάλλεις τη φορολογική σου δήλωση ή θέλεις να συμβουλευτείς κάποιον για ένα φορολογικό θέμα, πηγαίνεις στον λογιστή.

– Όταν θέλεις να κάνεις το συμβόλαιο, απευθύνεσαι σε συμβολαιογράφο.

– Όταν αδικείσαι ή έχεις μια αστική διαφορά, ρωτάς δικηγόρο.

– Όταν πονάει το δόντι σου πας στον οδοντίατρο.

– Όταν πονάει το στομάχι σου πας στον παθολόγο και στη συνέχεια σου συστήνει εξετάσεις, τις οποίες δεν κάνεις σε… συνεργείο, αλλά σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο.

– Όταν αισθάνεσαι κάποια αρρυθμία στην καρδιά, απευθύνεσαι σε καρδιολόγο και όχι σε… μηχανολόγο που δουλεύει σε γραμμή παραγωγής μιας βιομηχανίας και ξέρει να μπαίνει στην… καρδιά της μηχανής για να εξετάσει τι φταίει.

– Όταν πρέπει να λάβεις την απόφαση για την αξιοποίηση των χρημάτων σου, απευθύνεσαι σε ειδικούς επί των χρηματοοικονομικών και όχι στον καντηλανάφτη του Αγίου Γεωργίου Καρδιτοομαγούλας, που πήρε σύνταξη από τον ΟΓΑ.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μερικές μόνο από τις λογικές παραδοχές ενός λογικού και φυσιολογικού ανθρώπου. Τολμούμε δε να πούμε ότι η πιθανότητα να πάει κάποιος για τα αρθριτικά του σε συνεργείο αυτοκινήτων είναι μηδενική., Όμως, το αυτονόητο στην Ελλάδα, αποτελεί ζητούμενο και θυμίζει συναρτήσεις με 40 αγνώστους! Εν ολίγοις, κάποια αυτονόητα μετατρέπονται σε θέατρο αντεγκλήσεων, όπου η λογική υποχωρεί, η παράνοια… γκαζώνει και η τρέλα θριαμβεύει! Ειδικά, όταν πρόκειται για ζητήματα υγείας και ειδικότερα δημόσιας υγείας, όπου ο ένας μπορεί να στείλει τον άλλον στα… θυμαράκια για πλάκα. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον δρόμο, όπου ένας… γκαζοφονιάς μπορεί να ξεκληρίσει ολόκληρη οικογένεια.

Στην Ελλάδα, κυρίες και κύριοι, το θέμα του εμβολίου κινείται σε εντελώς διαφορετική ρότα. Οι επιστήμονες (δεν μιλάμε για τη μειοψηφία των τσαρλατάνων), καταργούνται! Σήμερα στην Ελλάδα, έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, περίπου 6.350.000 συμπολίτες μας και με τις δύο δόσεις, λίγο πάνω από τα 5.900.000. Συνολικά, οι δόσεις εμβολίων που έχουν γίνει πλησιάζουν τα 11.900.000. Αν χονδρικά προσθέσουμε και τους νοσήσαντες (έστω 500.000, συν και πλην), πλησιάζουμε στα 7.000.000 άμεσα… εμπλεκόμενους με τη… σύριγγα και τη νόσο.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι (5.900.000) ως προς τον συνολικό πληθυσμό της Ελλάδας (10.800.000), αντιστοιχούν σε ποσοστό 54,6%, το οποίο είναι εξαιρετικά χαμηλό. Αν προσθέσουμε και τους νοσήσαντες, τότε πάμε στα 6.400.000 πολίτες, οπότε το ποσοστό αυτών των δύο μερών, ανεβαίνει στο 59%. Διασταλτικά, αυτό είναι το ποσοστό το οποίο είτε έχει θωρακιστεί είτε έχει αναπτύξει αντισώματα δια της νόσου. Αν η αναγωγή γίνει στον πληθυσμό, αφαιρουμένων των ηλικιών έως 12 ετών (περίπου 1.200.000 άτομα), τότε μας μένει η σύγκριση ως προς τα 9.600.000 άτομα. Η διαίρεση 6.400.000 δια 9.600.000, βγάζει ποσοστό 66,666666666666%. Αρχίζουν και μας ζώνουν τα… φίδια! Σατανικό ποσοστό, ανατριχιαστικό νούμερο! Κάτι παίζει με την… “παγκόσμια δικτατορία”, το “χάραγμα”, και την “αλλοίωση του DNA”. Τέλος πάντων, ας πάμε παρακάτω.

Από τα 6.400.000 εμβολιασμένους και νοσήσαντες (άντε να βάλουμε και μερικές χιλιάδες “μαϊμού” εμβολιασμένους και νοσήσαντες), σε σχέση με τα 9.600.000 του πληθυσμού άνω των 12 ετών, προκύπτει μια διαφορά, 3.200.000 ατόμων, οι οποίοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Σίγουρα δεν είναι… τρελοί όλοι αυτοί. Από την άλλη, αν σκεφτούμε ότι σε ένα δημοψήφισμα προ εξαετίας, περίπου 3.350.000 συμπολίτες μας, πίστεψαν ότι η Μέρκελ θα βγάλει… γένια, τότε, το μόνο που σκεφτόμαστε είναι ότι, ως μη ειδικοί, δεν μπορούμε να μπούμε στα χωράφια άλλων επιστημών, όπως για παράδειγμα η ψυχολογία και η ψυχιατρική.

Από δω και πέρα όμως, αρχίζουν τα… σοβαρά. Θα δεχθούμε την… υπόθεση εργασίας ότι οι εμβολιασμένοι θα αρχίσουν να βγάζουν… λέπια, θα κινούνται σαν… ρομπότ λόγω της… εμφύτευσης του… τσιπακίου του Βασιλάρα του Γκέιτς ή. από λάτρεις της κλασικής μουσικής, θα αγαπήσουν τα πανηγύρια και τον… Μάκη Χριστοδουλόπουλο! Εν τέλει, ας αποδεχθούμε ότι όλοι οι εμβολιασμένοι θα φύγουν πριν την… ώρα τους!

Πάμε τώρα σε όσους αρνούνται ή… σκέφτονται να κάνουν το εμβόλιο, ενώ επί της ουσίας δεν είναι… σκεπτόμενοι μετά από 11.300.000 εμβολιασμούς εντός Ελλάδος και 6.000.000.000 εμβολιασμούς παγκοσμίως. Και αν σας… μπερδεύουν τα μηδενικά, αναφερόμαστε σε 6 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου σε ολόκληρο τον πλανήτη. Και τα δύο… “ι” της λέξης με ήτα, γιατί μπορεί να υπάρχει και κόσμος που αμφισβητεί τα… ήτα του πλανήτη! Πάμε παραπέρα. Μέχρι στιγμής στη χώρα μας, έχουν χαθεί πάνω από 14.000 άνθρωποι και θα χαθούν ακόμη περισσότεροι. Λίγοι εμβολιασμένοι με προβλήματα του ανοσοποιητικού και άλλα υποκείμενα νοσήματα και σίγουρα πάρα πολλοί ανεμβολίαστροι, καθώς θα είναι σαν τον σκιέρ που έχει πάει στον Παρνασσό σε θερμοκρασία -20 βαθμούς, φορώντας κοντομάνικο!

Από αυτούς που νόσησαν, εκτιμάται ότι ποσοστό 20% θα υποστεί διάφορες βλάβες για το υπόλοιπο της ζωής του. Όσο γι αυτούς που δεν θα νοσήσουν και δεν θα εμβολιαστούν, αυτοί θα μείνουν… αθάνατοι εις τους αιώνες των αιώνων! Κατ΄ αρχάς, δεν θα έχουν βάλει το…, περίεργο υγρό μέσα τους, το οποίο θα… μαγαρίσει την “καθαρή ελληνική ψυχή”. Μόνο που το ίδιο πιστεύουν και οι απανταχού αρνητές του εμβολίου, ο καθένας για τους δικούς του λόγους και με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Πάμε τώρα στο καίριο ερώτημα. Ποιοι έχουν άποψη για τη χρησιμότητα του εμβολίου, ενώ έχουν ρουφήξει μολυσμένο αέρα και έχουν φάει μολυσμένα φαγητό με τον… τόνο ή καπνίζουν; Σίγουρα, για το συγκεκριμένο θέμα, δεν μπορεί να έχει άποψη ο… Τσιόδρας! Πιάστηκε… κορόιδο και πήγε να εμβολιαστεί, ενώ έχει εμβολιάσει και τα τρία από τα ανήλικα παιδιά της οικογενείας του! Ειρήσθω εν παρόδω, στους εμβολιασμένους περιλαμβάνονται ο Μητσοτάκης με την οικογένεια του, ο Τσίπρας με τη σύντροφο του,, η Γεννηματά, ο Κουτσούμπας και ο Βαρουφάκης. Ο Βελόπουλος, ως ειδικός… πανεπιστήμονας του… λυκείου (λοιμωξιολόγος, μικροβιολόγος, βιολόγος, γενετιστής και… βάλε), δεν θα το κάνει, γιατί μάλλον περιμένει το… Σπούτνικ, το οποίο όμως δεν φτάνει για τους Ρώσους! Οπότε τι να μας πουν οι Τσιόδρες, οι Βασιλακόπουλοι, οι Γώγοι και οι Σύψες. Για να μην σας πούμε που έχει γραμμένο τον Αντώνη τον Φάουτσι εξ Ηνωμένων Πολιτειών! Άσε που πιάστηκαν μεγάλα… κορόιδα ο Μπάιντεν, η Μέρκελ, ο Μακρόν και φυσικά χιλιάδες πρόεδροι, πρωθυπουργοί και υπουργοί ανά τον πλανήτη, αλλά και εκατομμύρια γιατροί παγκοσμίως. Όλοι αυτοί, αλλά και όσοι έκαναν το εμβόλιο, δυστυχώς, υπέγραψαν τη… θανατική τους καταδίκη! Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν;

Όμως, ποιοι είναι αυτοί που θα… γλιτώσουν από τον… όλεθρο των εμβολίων και μάλιστα είναι και… σίγουροι ότι αν κολλήσουν κορωνοϊό, θα τη βγάλουν “καθαρή”, χρησιμοποιώντας σκευάσματα με το δηλητήριο της… οχιάς, τα σάλια του… τζίτζικα, τα υγρά του… σκορπιού ή κραδαίνοντας σημαίες και εικόνες;; Είναι πολλοί. Χιλιάδες. Εκατομμύρια. Για παράδειγμα είναι ο… τσοπάνης που μίλησε με τον… υδραυλικό, στον οποίο το… σφύριξε ο… ηλεκτρολόγος, που του το είπε η αδελφή του όταν μια μέρα πήρε τον… Μητσάρα τον ταξιτζή από Κολιάτσου, στον οποίο πολύ δικός του άνθρωπος και μάλιστα δικηγόρος (από πολύ μέσα, μιλάμε…) του είπε τα… κακά μαντάτα!  Και φυσικά ο δικηγόρος, το είχε μάθει από τον διευθυντή της τράπεζας, στον οποίο είχε μιλήσει, ο μπατζανάκης του, ο… γυψοσανιδάς. Ο γυψοσανιδάς με τη σειρά του, έμαθε για τα… κακά εμβόλια από τον… φαναρτζή, στον οποίο πήγε το αυτοκίνητο του για να του διορθώσει ένα στραπατσάρισμα μετά από πρόσκρουση σε μάντρα έξω από την ταβέρνα “Ο άρχοντας της προβατίνας”, αφού είχε καταναλώσει ένα κιλό κρασί!

Αλλά, δεν ξέρετε τι έγινε, στο σημείο της πρόσκρουσης. Ανάμεσα στον κόσμο που μαζεύτηκε ήταν και ένας ψάλτης, πτυχιούχος Θεολογίας, ο οποίος είχε ενημερωθεί… έγκυρα και έγκαιρα από τον αρχιμανδρίτη και τον παπά της Ενορίας, οι οποίοι με τη σειρά τους είχαν πάρει το μήνυμα για τα… δεινά που έρχονται από τον ηγούμενο μονής που ευρίσκεται σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και έχει απευθείας επικοινωνία με τους… ουρανούς! Τα παραπάνω… συγκλονιστικά, ενισχύονται από την εδραία άποψη χιλιάδων… πανέξυπνων και άρτια καταρτισμένων “επιστημόνων” του διαδικτύου. Όλοι τους είναι πτυχιούχοι… σχετικών σχολών αλλά στην πορεία έγιναν αοιδοί, αοιδές, μοντέλα,  κομμωτές και κομμώτριες, νυχούδες, πεντικιουρίστριες, λουλουδούδες, influencers, “Τικτόκερ” και… τελειωμό δεν έχει η λίστα. Όλοι τους φυσικά παίζουν την… επιστήμη στα δάκτυλα και μάλιστα όποιος αμφισβητήσει την… αυθεντίας τους, “κερδίζει” ένα ολοκληρωμένο “πακέτο” με… πέντε ψόφους, καθώς και εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές από το γραφείο τελετών του… Μπούκουρα! Οπότε τι να μας πουν ο Τσιόδρας, η Γκάγκα, ο Γώγος, ο Σύψας, ο Γραβάνης, ο Βασιλακόπουλος, ο Καπραβέλος και ο Τζανάκης; “Σε τα μας τώρα, σε τα μας;;”, όπως έλεγε σε γνωστή ελληνική ταινία, ο Ντίνος Ηλιόπουλος…

Όλα τα παραπάνω δεν έχουν σκοπό να πείσουν ή να προβληματίσουν. Η συνάντηση με “πανεπιστήμονες” της παλαβωμάρας ή καιροσκόπους και λαμόγια που βρήκαν ευκαιρία για να κάνουν τα δικά τους, θα μπορούσε να αποτελέσει μια εξαιρετική εμπειρία για συζήτηση σε καφενείο, σε γήπεδο ή στη λαϊκή αγορά, αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά, όπως τώρα. Δυστυχώς, όμως το απέραντο φρενοκομείο στο οποίο ζούμε, αποδεικνύει ότι η… τρέλα είναι μεταδοτική. Όπως ακριβώς γίνεται με τον κορωνοϊό. Και αν η τρέλα μπορεί να βλάψει μόνο… φρένα, δυστυχώς, ο κορωνοϊός, δηλώνει… παρών, ώστε να αξιοποιήσει αυτή την… ευκαιρία και να “θερίσει” ζωές ή να αφήσει ανάπηρους ανθρώπους με συνοπτικές διαδικασίες. Άλλωστε, με 230 εκατ. κρούσματα και 4,7 εκατ. θανάτους, σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων και μέσα σε 18 μήνες, δεν χρειάζονται περισσότερες αναλύσεις. Μπροστά στον ανεγκέφαλο, τέτοιες αναλύσεις θα έχουν ως πιθανό αποτέλεσμα να στείλουν έναν λογικό στο… Δαφνί!

Όταν, ο αντιεμβολιαστικός παροξυσμός, εξελίσσεται σε… σχιζοφρένεια, πλήττοντας το “ακατοίκητο” μορφωμένων και αμόρφωτων, άσχετων και πανάσχετων, τότε η κοινωνία των λογικών, σηκώνει ψηλά τα χέρια και περιμένει από αυτούς που πρέπει, να βάλουν τους κανόνες ορθολογικής λειτουργίας.. Μέχρι τότε, ας βασανιστούμε… υπεύθυνα, παρακολουθώντας την τρελή κούρσα των… γκαοζοφονιάδων με τα… σπασμένα φρένα!

 

 

ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

e-mail: loukas1972@gmail.com

Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis

Twitter: LoukGeorgiadis, loukas geo

LinkedIn: LOUKAS GEORGIADIS