Η Intrakat ανέλαβε, για λογαριασμό της ΔΕΗ Α.Ε., την κατασκευή νέου δικτύου οπτικών ινών νέας γενιάς μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home) σε 3 Δήμους της Αττικής. Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης αναμένεται να ολοκληρωθεί στους επόμενους 9 μήνες, επιτρέποντας σε περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά στους Δήμους Αμαρουσίου, Βάρης–Βούλας-Βουλιαγμένης και Γλυφάδας να απολαμβάνουν υπερυψηλές ταχύτητες Internet μέσα από ένα υπερσύγχρονο και αξιόπιστο δίκτυο οπτικών ινών, το οποίο θα φτάνει στην πόρτα των χρηστών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των τριών έργων ανέρχεται σε 13,6 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και περιλαμβάνει την εκπόνηση μελέτης, τη λήψη όλων των αναγκαίων αδειοδοτήσεων, την εναέρια και υπόγεια εγκατάσταση οπτικών ινών, την εγκατάσταση  υπαίθριων τηλεπικοινωνιακών καμπινών, τη διενέργεια μετρήσεων οπτικών χαρακτηριστικών και την παροχή υπηρεσιών σύνδεσης χρηστών και τεχνικής υποστήριξης.

Διαθέτοντας επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό υψηλού επιπέδου, αλλά και πολύχρονη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα, η Ιntrakat έχει αναπτύξει υψηλή τεχνογνωσία στην εγκατάσταση δικτύων οπτικής ίνας νέας γενιάς, καθώς έχει κατασκευάσει περισσότερα από 12.000 χλμ δικτύων για όλους τους Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους της Ελλάδας.

Τα δίκτυα οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH) αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην παροχή υψηλών ταχυτήτων Internet, τομέα στον οποίο η χώρα μας κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Σε μια προσπάθεια αναβάθμισης των ψηφιακών υποδομών της Ελλάδας και κάλυψης του σχετικού χάσματος, η ΔΕΗ θα υλοποιήσει ένα μεγάλο επενδυτκό πρόγραμμα για την ανάπτυξη και επέκταση του δικτύου οπτικών ινών μέχρι στο σπίτι (FTTH) σε 13 Δήμους της Αττικής, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες για απίστευτα γρήγορο Internet σε 440.000 νοικοκυριά.