“Άστραψε και βρόντηξε” ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης με τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ.

Ο πρόεδρος της αξιωμιατικής αντιπολίτευσης έκανε λόγω για… εκδικητική διάθεση της κυβέρνησης μέσω της διαγραφής από τα μητρώα του ΟΑΕΔ, όσων είναι μακροχρόνια άνεργοι. Ωστόσο, ήταν άμεση και η απάντηση από τον κ. Χατζηδάκη, ο οποίος κατηγόρησε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ότι “καλύπτει απατεώνες”.

Όπως αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης σε σχετική ανακοίνωση «Η δήλωση του κ. Τσίπρα κατά τη συνάντησή του με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ δείχνει ότι έχει απλώς τρικυμία εν πολιτικώ κρανίω. Ενοχλείται μόνος αυτός σε όλη την Ευρώπη, διότι η κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει την κατάρτιση εργαζομένων και ανέργων, θεωρώντας την ως όπλο τους για το μέλλον.  Επαναλαμβάνει τους γνωστούς και άσχετους με το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά» πολιτικούς του μύθους για δήθεν κατάργηση του 8ώρου, όταν η έναρξη της ψηφιακής κάρτας εργασίας, που θα είναι εγγύηση για το σεβασμό του ωραρίου των εργαζομένων, είναι επί θύραις. Ξιφουλκεί για τη δήθεν αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, όταν η ανεργία που την παρέδωσε ο ίδιος στο 17,2% έχει πέσει στο 11,9%. Και ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση τιμωρεί τάχα τους ανέργους, επειδή θεσπίζει εισοδηματικά κριτήρια για ορισμένα από τα ωφελήματα του ΟΑΕΔ, αντίστοιχα με αυτά του επιδόματος θέρμανσης.

Συνεχίζοντας ο υπουργός Εργασίας θέτει το ερώτημα “Ποιους άραγε υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας; Τους καταχραστές που μόνοι τους δήλωναν εισόδημα 50.000 και 100.000 ευρώ ετησίως, αλλά ήθελαν να είναι στα μητρώα του ΟΑΕΔ; Τους απατεώνες; Όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται τα κενά της νομοθεσίας για να αποκομίζουν συγκεκριμένες προσόδους εις βάρος των πραγματικών ανέργων;  Αφήνουμε μόνο του τον κ. Τσίπρα να συνεχίσει μια πορεία που τον εκθέτει βαρύτατα και δείχνει πόσο αποκομμένος είναι από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας», καταλήγει ο υπουργός Εργασίας.