«Δεν θα έχει μπροστά το 8 ο κατώτατος μισθός», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός, μιλώντας στο Mega, επεσήμανε δηλαδή ότι ο κατώτατος δεν θα φτάσει τα 800 ευρώ.

«Ο κατώτατος μισθός δε θα έχει το ”8” μπροστά. Τα 800 ευρώ είναι μια αύξηση περίπου 12%. Ο πληθωρισμός ήταν στο 9,5%, προβλέπεται ότι θα είναι 5%, το ΑΕΠ ανέβηκε 5,6%. Όλα αυτά πρέπει να σταθμιστούν. Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και από την άλλη πρέπει και οι επιχειρήσεις να δουν τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού. Θα αποτυπωθεί αυτό στη σημαντική αύξηση που θα δοθεί» τόνισε, ειδικότερα, ο κ.Χατζηδάκης.

Ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα για τον κατώτατο μισθό προανήγγειλε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί, ειδικότερα, ο κατώτατος μισθός, όπως δήλωσε και ο κ.Οικονόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο ύψος του κατώτατο μισθού θα ανακοινωθεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης αναμένεται ότι θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου και θα δει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αμέσως μετά θα ανακοινωθεί το νέο ποσό. Με βάση και την έκθεση του ΚΕΠΕ, ο κατώτατος μισθός αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί πέριξ των 766 ευρώ από 1η Απριλίου.

«Βαθιά προβληματικός ο ΟΣΕ»
«Για αυτήν την τραγωδία, από την πρώτη στιγμή, δεν κρυφτήκαμε πίσω από το δάχτυλό μας, δεν είπαμε ότι φταίνε οι προηγούμενοι, ότι φταίνε μόνο ένας. Είναι προφανές ότι υπάρχει ένα συστημικό πρόβλημα. Αυτό είναι ξεκάθαρο

Όπως λέει ο ίδιος, έχοντας διατελέσει και υπουργός Μεταφορών:

«Ο οργανισμός αυτός ήταν ένας βαθιά προβληματικός οργανισμός, γι’ αυτό και είχα επιχείρηση με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα την ανάταξή του και υπήρχε, σε κάποια επίπεδα, μια σχετική πρόοδος, ωστόσο από τότε είχα επισημάνει, πέραν των οικονομικών προβλημάτων και ζητημάτων διαφάνειας, ότι υπήρχαν δύο άλλα προβλήματα, αυτό της ασφάλειας αλλά και της διοικητικής και εργασιακής κουλτούρας».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας:

«Το βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα, σε άλλους τομείς, τα έχει καταφέρει και το ίδιο υπουργείο σε άλλους τομείς τα έχει καταφέρει, δείτε ΟΤΕ και Ολυμπιακή. Ό,τι και να πούμε τώρα, δεν απαλύνει την τραγωδία των οικογενειών, ούτε τον πόνο και το σοκ της ελληνικής κοινωνίας».