Σε μια ακόμα σημαντική βελτίωση προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας λίγο πριν καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή, η οποία προβλέπει οριζόντια η μείωση του Τέλους Επιτηδεύματος.

Η προβλεπόμενη μείωση του Τέλους Επιτηδεύματος δεν θα εξαρτάται από το ύψος του δηλωμένους εισοδήματος αλλά θα είναι οριζόντια. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι όλοι οι επαγγελματίες θα έχουν μείωση 50% στο Τέλος Επιτηδεύματος. Υπενθυμίζεται ότι η μείωση αυτή προβλεπόταν μόνο για όσους θα δήλωναν εισόδημα πάνω από το τεκμαρτό, ενώ για τους υπόλοιπους θα ήταν 25%.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επιβεβαίωσε και τις πληροφορίες ότι το τεκμήριο θα είναι μαχητό υπό την προϋπόθεση ελέγχου, πέρα από τις ρητές περιπτώσεις όπως οι γυναίκες σε εγκυμοσύνη ή λοχεία, οι καταστροφές από φυσικές καταστροφές κλπ.

Υπενθυμίζεται πως χθες είχε γίνει γνωστό πως το οικονομικό επιτελείο εξέταζε να δοθεί δυνατότητα αμφισβήτησης του τεκμαρτού εισοδήματος αλλά με ελέγχους “πόθεν έσχες”, δηλαδή με το “ξεσκόνισμα” κινητών, ακινήτων, καταθέσεων, ομολόγων- αμοιβαίων κεφαλαίων, καταναλωτικών δαπανών, δανείων, καρτών, σε βάθος 5ετίας. Όπως τόνισαν αρμόδιες πηγές, στο υφιστάμενο πλαίσιο των έμμεσων τεχνικών ελέγχου- οι αποκαλούμενοι έλεγχοι τύπου IRS- προστίθενται με το νομοσχέδιο νέες τεχνικές, που θα καταστήσουν πιο αποτελεσματικές τέτοιες “ακτινογραφίες”.

Πηγή: iefimerida.gr