Σημαντική διεθνής διάκριση για την Coffee Island, η οποία ξεκινώντας το 1999 από την Πάτρα, κατάφερε με επιτυχία  να παραμείνει για 8η συνεχή χρονιά στη λίστα με τις 10 καλύτερες αλυσίδες καφεστίασης σε Ευρώπη και Μ. Ανατολή.

Η εταιρία βρέθηκε στην 7η θέση στη γενική κατάταξη της λίστας του FoodService Europe & Middle East, την πιο καταξιωμένη πλατφόρμα για την εστίαση σε Ευρώπη & Μ. Ανατολή. Ύστερα από αξιολόγηση του εύρους δικτύου της σε συνάρτηση με τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξής της, αναγνωρίζεται πλέον ως ένας από τους πιο επιδραστικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του καφέ σε ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο. Από το πρώτο καφεκοπτείο στην Πάτρα, μέχρι και σήμερα, η ομάδα της Coffee Island, με αγάπη και μεράκι υπηρετεί την αποστολή της: να προσφέρει άριστης ποιότητας specialty καφέ και μοναδικές γευστικές εμπειρίες σε όλους τους πελάτες της.

Ο Αχιλλέας Λαζάρου, Network Development Senior Manager, δήλωσε σχετικά: «Η συγκεκριμένη διάκριση είναι πολύ σημαντική για εμάς καθώς αποτελεί μια αναγνώριση της αφοσίωσής,  της φροντίδας και του σεβασμού, με τον οποίο εργαζόμαστε, προσφέροντας στον καταναλωτή προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και ενισχύοντας τους ανθρώπους και τις κοινωνίες που βρίσκονται στο σύνολο της αλυσίδας αξίας μας.»

Σχετικά με την Coffee Island 

Η Coffee Island ξεκίνησε το 1999 από την Πάτρα και στην τρίτη δεκαετία λειτουργίας της είναι η Νο 1 αλυσίδα καφεστίασης στην Ελλάδα και η «Καλύτερη Αλυσίδα Καφέ στη Νότια Ευρώπη 2022» (Allegra European Awards). Το δίκτυο των 487 καταστημάτων απλώνεται σε 50 νομούς και 114 πόλεις της Ελλάδας αλλά και σε 55 σημεία στο εξωτερικό (Κύπρος, Λονδίνο, Ελβετία, Ρουμανία, Τορόντο, Αίγυπτος & Ντουμπάϊ) ενώ τα προϊόντα καφεκοπτείου διατίθενται και στο οργανωμένο λιανεμπόριο.

Με αφοσίωση στο αύριο, συνεχίζει να στηρίζει και να δημιουργεί δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης για τον Άνθρωπο, την Κοινωνία και το Περιβάλλον μαζί με τους καλλιεργητές καφέ, τους ιδιοκτήτες καφεκοπτείων και τους καταναλωτές. Βοηθά έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες, μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της και δεσμεύεται για ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα.

Υποστηρίζει την άμεση συνεργασία (Direct Trade) με παραγωγούς ή συνεταιρισμούς στις χώρες παραγωγής καφέ. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις επεξεργασίας καφέ και αποθήκευσης, όπου επεξεργάζονται και καβουρδίζονται 1400 τόνοι καφέ τον χρόνο. Απασχολεί 225 εργαζόμενους, συνεργάζεται με 513 επιχειρηματίες μέσω συστήματος δικαιόχρησης, ενώ στο δίκτυό της εργάζονται πάνω από 3.500 εκπαιδευμένοι barista και διανομείς. Συνεισφέρει φορολογικά στην εθνική οικονομία, επιστρέφει αξία στην ελληνική κοινωνία και δίνει ευκαιρίες ανάπτυξης σε 817 συνεργαζόμενες ελληνικές εταιρίες-προμηθευτές.