Πενταπλασιάστηκε η κίνηση δεδομένων 5G σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αποτυπώνοντας άμεσα τα αποτελέσματα του υπό εκτέλεση επενδυτικού προγράμματος της Nova, που έχει  ως στόχο και τη συνεχή ανάπτυξη του δικτύου 5G, που πλέον ξεπερνά σε κάλυψη το 75% της επικράτειας και αγγίζει το 99% σε μεγάλα αστικά κέντρα. Μεγάλη αύξηση, της τάξης του 60%, καταγράφηκε και στην κίνηση δεδομένων συνολικά του δικτύου κινητής Nova. Επιπροσθέτως, η κίνηση roaming ήταν επίσης αυξημένη σε σχέση με πέρυσι κατά 63%  με παράλληλη αύξηση και των επισκεπτών στο δίκτυό της Nova κατά 28%.

To επενδυτικό πρόγραμμα 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων 400 εκατομμυρίων έχουν επενδυθεί έως τώρα, η Nova ενισχύει υποδομές ζωτικής σημασίας που χρειάζεται η χώρα για τη δημιουργία – μεταξύ άλλων – ενός ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών και την ταχεία επέκταση του δικτύου 5G. Τα οφέλη για τους ιδιώτες και εγχώριες επιχειρήσεις είναι ορατά σε ταχύτητες πρόσβασης, ποιότητα δικτύου και νέες υπηρεσίες.

Τα απτά αποτελέσματα του επενδυτικού προγράμματος της Nova αποτυπώθηκαν επίσης και στο «Mobile Network Experience Report» του ανεξάρτητου φορέα OpenSignal, στο οποίο η  Nova αναδείχθηκε πρώτη στις κατηγορίες:

  • 5G Video Experience
  • 5G Games Experience
  • 5G Voice App Experience
  • 5G Live Video Experience

Μέσα από το επενδυτικό της πρόγραμμα και την πελατοκεντρική της προσέγγιση,  η Nova δίνει την ευκαιρία στους συνδρομητές της να απολαμβάνουν ότι καλύτερο έχει να προσφέρει σήμερα η τεχνολογία με την καλύτερη δυνατή τιμή και την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Σχετικά με τη Nova

Η Νova είναι ο πάροχος που έφερε πρώτη στην Ελλάδα το Internet, την κινητή τηλεφωνία και την συνδρομητική τηλεόραση. Είναι μέλος του United Group και είναι ο πάροχος που προέρχεται από την ενοποίηση της Nova με την Wind. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών με 5 εκατομμύρια χρήστες κινητής, σταθερής, internet και συνδρομητικής τηλεόρασης. Η Nova με την μακρά κληρονομιά καινοτομίας ενισχύεται από τη διεθνή εμπειρία, την τεχνογνωσία και το επενδυτικό σχέδιο της United Group για την Ελλάδα.