• Επίσημος τηλεοπτικός μεταδότης και χορηγός επικοινωνίας των δύο μεγάλων ιστιοπλοϊκών διοργανώσεων του Ιουλίου
  • Το AEGEAN 600 θα πραγματοποιηθεί από 7-15 Ιουλίου έχοντας πετύχει ρεκόρ συμμετοχών με 45 σκάφη από 17 χώρες και το 60ο Ράλλυ Αιγαίου από 21-31 Ιουλίου
  • Και οι δύο διοργανώσεις θα καλυφθούν με ειδικές 15λεπτες εκπομπές από το Novasports Start

Η Nova, μέλος της United Group του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τον Ιούλιο βάζει πλώρη για το Αιγαίο, στηρίζοντας ως επίσημος τηλεοπτικός μεταδότης και χορηγός επικοινωνίας τις δύο μεγάλες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις, για πρώτη φορά το AEGEAN 600 και για 10η χρονιά το Ράλλυ Αιγαίου που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ).

To AEGEAN 600 θα πραγματοποιηθεί φέτος από 7 έως 15 Ιουλίου και έχει πετύχει ρεκόρ συμμετοχών με 45 σκάφη από 17 χώρες! Οι εγγραφές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο καθώς στην τρίτη χρονιά διεξαγωγής του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα θα πάρουν εκκίνηση 45 σκάφη με περισσότερους από 600 ιστιοπλόους από 17 χώρες, αριθμοί ρεκόρ για τη διοργάνωση. Το μεσημέρι της Κυριακής 9 Ιουλίου, τα ιστιοφόρα, αφού πάρουν εκκίνηση από το Σούνιο, θα ακολουθήσουν πορεία προς τη Μήλο, θα περάσουν μέσα από την Καλντέρα της Σαντορίνης και θα συνεχίσουν νοτιότερα προς την Κάσο. Αφού αφήσουν αριστερά την Κάρπαθο, θα παραπλεύσουν τη Ρόδο, Κανδελιούσσα, Κω, Κάλυμνο, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και την Πάτμο. Θα διασχίσουν το απρόβλεπτο Ικάριο Πέλαγος, θα πλεύσουν ανάμεσα σε Μύκονο και Δήλο και, αφού περάσουν, από Γυάρο και Κέα θα τερματίσουν στο Σούνιο.

Το Ράλλυ Αιγαίου, η παλαιότερη και πιο λαμπρή ιστιοπλοϊκή κούρσα στην Ελλάδα, γιορτάζει φέτος τα 60 του χρόνια και θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 31 Ιουλίου. Τα σκάφη που θα λάβουν μέρος στον αγώνα θα ξεκινήσουν στις 21 Ιουλίου από τον Φαληρικό όρμο και θα δέσουν στο λιμάνι της Ερμούπολης της Σύρου, επαναλαμβάνοντας τη διαδρομή Πειραιάς – Σύρος που είχαν κάνει το 1964 στο πρώτο Ράλλυ Αιγαίου. Από την Σύρο, την πρωτεύουσα τον Κυκλάδων, τα σκάφη του αγώνα θα πλεύσουν νότια και θα δέσουν στην μαγευτική Ίο, τον δεύτερο σταθμό του επετειακού 60ου Ράλλυ Αιγαίου. Η διαδρομή της επιστροφής από την Ίο για το Σούνιο προβλέπεται ιστιοπλοϊκά συναρπαστική!

Η Nova, μέσα από τα αθλητικά της κανάλια και με τη σφραγίδα της κορυφαίας δημοσιογραφικής ομάδας θα καλύψει με τον αρτιότερο τρόπο και τις δύο διοργανώσεις. με ειδικές 15λεπτες εκπομπές στο Novasports Start (22:00) προκειμένου οι συνδρομητές να απολαύσουν κάθε στιγμή.

H CEO της Nova Media, Κική Σιλβεστριάδου τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Nova στηρίζει ως επίσημος τηλεοπτικός μεταδότης και ως χορηγός επικοινωνίας τις δύο μεγάλες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις, AEGEAN 600 και το επετειακό 60ο Ράλλυ Αιγαίου, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ). Η δημοσιογραφική ομάδα του Novasports τον Ιούλιο θα διασχίζει το  Αιγαίο για να καλύψει με τον αρτιότερο τρόπο και τις δύο διοργανώσεις με ειδικές 15λεπτες εκπομπές προκειμένου οι συνδρομητές μας και οι φίλοι της ιστιοπλοΐας να απολαύσουν το πανέμορφο άθλημα. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία και στις δύο μεγάλες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις».