Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος Δράσεων Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης διεξήγαγε ερευνητική ημερίδα με θέμα την «Καινοτομία στην Εφοδιαστική Αλυσίδα», με σκοπό να παρουσιάσει τη δημιουργία καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων για τις επιχειρήσεις με έμφαση στη Γαλάζια Οικονομία και να αναδείξει τη συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά για την Πραγματική Οικονομία.

Στο πλαίσιο του έργου “Δράσεις Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης” του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Βιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογία στις 12 Μαΐου 2023 οργάνωσε ημερίδα με θέμα την «Καινοτομία στην Εφοδιαστική Αλυσίδα».

Ανάμεσα στους πολλούς συμμετέχοντες που τίμησαν την ημερίδα ήταν ο Αντιδήμαρχος Πειραιά για τον Προγραμματισμό και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, κος Καρύδης Δημήτριος. Σκοπός της ημερίδας ήταν να αναδείξει τη συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο Πειραιά και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για την Πραγματική Οικονομία και να παρουσιάσει τη δημιουργία καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων για τις επιχειρήσεις της περιφέρειας του Πειραιά, με έμφαση στη Γαλάζια Οικονομία, βελτιώνοντας την ελκυστικότητά τους και αυξάνοντας το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα.

Ο κ. Νικόλαος Ραχανιώτης, Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στην ομιλία του για την υποστήριξη δημιουργίας και ανάπτυξης Κοινότητας Γνώσης και Καινοτομίας για τη Γαλάζια Οικονομία, δήλωσε:

«Αναπτύσσουμε έναν μηχανισμό συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πειραιά και της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πειραιώς διασυνδέοντας επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή με τους ερευνητικούς φορείς προάγοντας την τεχνολογική ανάπτυξη για την παραγωγή και διάχυση της καινοτομίας στην οικονομία.»

Αντίστοιχα, ο κ. Χονδροκούκης Γρηγόριος, Διευθυντής του Π.Μ.Σ. στη Βιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογία, συμπλήρωσε: « Στις μέρες μας οι έννοιες της Επιχειρηματικότητας, της Καινοτομίας και της Έρευνας είναι ταυτόσημες, γι’ αυτό και στόχος μας είναι να περάσουμε σε μια ψηφιακή εποχή που θα εκσυγχρονίσει τις επιχειρήσεις και θα βοηθήσει ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος προάγοντας τη Γαλάζια Οικονομία.»