Οι τιμές των τροφίμων εξακολουθούν να «καλπάζουν»

Στο 4,6% μειώθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή τον φετινό Μάρτιο με τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαρτίου 2022 προέκυψε αύξηση 4,6% έναντι αύξησης 8,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2022 με το 2021.

Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Απριλίου 2022 – Μαρτίου 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δωδεκαμήνου Απριλίου 2021 – Μαρτίου 2022, παρουσίασε αύξηση 9,2% έναντι αύξησης 3,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δωδεκαμήνου Απριλίου 2021 – Μαρτίου 2022 με το δωδεκάμηνο Απριλίου 2020 – Μαρτίου 2021.

Οι τιμές των τροφίμων εξακολουθούν να «καλπάζουν» (+14,3%). Ειδικότερα, στο ψωμί και στα δημητριακά καταγράφηκε ετήσια άνοδος 15,6%, στα κρέατα 19,8%, στα γαλακτοκομικά 23,1% και στα έλαια και λίπη 17,5%.

Αντίθετα, στον ηλεκτρισμό 25,8%, στο πετρέλειο θέρμανσης 22, 8% και στα καύσιμα 7,2%.

Η μεγαλύτερη αύξηση για τον Μάρτιο εντοπίζονται στα κόμιστρα του Ταξί (συν 32,9%) και στα αεροπορικά εισιτήρια 32,3%.