Το Επιμελητήριο Λάρισας, σε συνδιοργάνωση με το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, φιλοξένησε με επιτυχία το 1ο Διεθνές Forum Γυναικείας Επιχειρηματικότητας που ήταν αφιερωμένο στις δυναμικές γυναίκες του Ελληνικού αλλά και του Παγκόσμιου επιχειρείν.
Στόχος του Forum ήταν η ανάδειξη του δυναμικής του γυναικείου επιχειρείν, η δικτύωση και η ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών και η παρακίνηση και η ανάδειξη της πολυεπίπεδης υποστήριξης που χρειάζονται οι νέες γυναίκες για να τολμήσουν να επιχειρήσουν.
Η διοργάνωση ξεκίνησε την Παρασκευή 3 Ιουνίου στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας, όπου υπήρχε έκθεση με προϊόντα και υπηρεσίες από γυναίκες επιχειρηματίες, όπως και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων. Το Σάββατο 4 Ιουνίου διεξήχθη Συνέδριο στο Divani Palace με θέμα «Το Γυναικείο Επιχειρείν στη σύγχρονη εποχή», στο οποίο συμμετείχαν γυναίκες της πολιτικής σκηνής της χώρας, όπως η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κυρία Μαρία Συρεγγέλα, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρία Ζέττα Μακρή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Άννα Βαγενά, εκπρόσωποι της Βουλής και της Αυτοδιοίκησης στον τομέα «Γυναίκα και Ηγεσία», καθώς και δυναμικές γυναίκες του επιχειρείν, από την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες. Σημαντικές ήταν οι τοποθετήσεις της Αντιπροέδρου Ανθρωπίνου Δυναμικού IBM Αμερικής, κυρίας Carla Grant Pickens, της Παγκόσμιας Αντιπροέδρου Πληροφοριών & Καινοτομίας Unilever, κυρίας Christina Habib, και της Προέδρου της Μογγολικής Ομοσπονδίας Υποστήριξης Απασχόλησης Γυναικών, κυρίας Ariuna Shagdarsuren. Στο πάνελ βρίσκονταν αξιόλογες νέες γυναίκες επιχειρηματίες και οι startuppers από τη Θερμοκοιτίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Μαρίνα Αρπλιά και Doreen Toutikian. Τον συντονισμό των ομιλητριών επιμελήθηκαν η Δημοσιογράφος και Παρουσιάστρια στο κανάλι ΒΟΥΛΗ TV, κυρία Κέλλυ Κοντογεώργη, και η Ταμίας του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και Διευθύνουσα Σύμβουλος της EVIA Ltd, κυρία Λίτσα Παναγιωτοπούλου.
Στο Διεθνές Forum Γυναικείας Επιχειρηματικότητας έκανε χαιρετισμό την βραδιά των εγκαινίων και ομιλία την ημέρα του Συνεδρίου η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, αναφερόμενη στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η κοινωνία, η οικονομία και το επιχειρείν και δήλωσε: «εμείς, ως ΕΕΔΕΓΕ, στο σημερινό ευμετάβλητο περιβάλλον που διαμορφώνουν οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός, συνεχίζουμε να λειτουργούμε με προσήλωση στον στόχο μας και δεσμευόμαστε ότι όχι μόνο δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες, αλλά θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να στηρίζουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, με αυξανόμενη παρουσία στην ελληνική περιφέρεια, μέσα από τα επιμελητήρια».