Τιμητικό βραβείο για το έργο που επιτελεί τα τελευταία 30 χρόνια στην  προώθηση των θεμάτων Υγιεινής & Ασφαλείας στην Εργασία, απονεμήθηκε  στο ΕΛΙΝΥΑΕ, στο πλαίσιο των βραβείων Health & Safety Awards 2022 που διοργανώθηκαν για 8η χρονιά από την BOUSSIAS και το περιοδικό Manufacturing.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30  Μαΐου στο Μουσείο Οίνου στην Παλλήνη. Το βραβείο παρέλαβε η κ. Ρένα  Μπαρδάνη, Πρόεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ από τον Υπουργό Εργασίας και  Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κώστα Χατζηδάκη. Βραβείο επίσης για τη συνολική συνεισφορά του στα θέματα της ΥΑΕ έλαβε  και ο κ. Γιάννης Δραπανιώτης, πρώην Πρόεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ.

Με αφορμή τη βράβευση του ΕΛΙΝΥΑΕ, η κ. Μπαρδάνη δήλωσε: «Το ΕΛΙΝΥΑΕ  ως φορέας, αποτελεί καλή πρακτική καθώς 30 χρόνια τώρα αποτελεί χώρο  συνεννόησης, συνεργασίας και συνύπαρξης εργαζομένων (ΓΣΕΕ) και  εργοδοτών (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ) με κοινό στόχο την επαγγελματική υγεία  και ασφάλεια».

Το ΕΛΙΝΥΑΕ είναι ο φορέας των κοινωνικών εταίρων ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία (ΥΑΕ), με εμπειρία στην έρευνα, την πληροφόρηση, την ενημέρωση, τη συμβουλευτική υποστήριξη και την εκπαίδευση. Συστάθηκε το 1992 ως ανεξάρτητος οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κατόπιν πρωτοβουλίας των κοινωνικών εταίρων, με σκοπό την επιστημονική και τεχνική υποστήριξη και εξυπηρέτηση της πολιτικής για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία στην Ελλάδα.