Η Coffee Island εξελίσσοντας τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης 2021-2025, συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας παρέχοντας προϊόντα και βοηθώντας έμπρακτα τις δομές και τους φορείς που στέκονται δίπλα στην κοινωνία και σε όσους έχουν ανάγκη στήριξης.

Κατά τη διάρκεια του α’ τετραμήνου του 2022 ενίσχυσε, τη δράση 11 Κοινωνικών Παντοπωλείων της χώρας καθώς και άλλων φορέων οι οποίοι υποστηρίζουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ιδρύματα, προσφέροντας περισσότερα από 2.600 κιβώτια με πάνω από 31.000 τμχ συσκευασμένων προϊόντων και συνολική αξία που ξεπερνά τα 53.000 ευρώ. Ειδικότερα, στο α’ τετράμηνο 2022 ενισχύθηκαν οι παρακάτω Δομές και Φορείς ανά την Ελλάδα:

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: Κοινωνικό Παντοπωλείο Θέρμου

ATTIKH: Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων/ Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων

ΑΡΤΑ: Κοινωνικό Παντοπωλείο Νικόλαου Σκουφά

ΔΡΑΜΑ: Τράπεζα Τροφίμων – Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας (με δράση στους Δήμους Δράμας-Παρανεστίου – Προσοτσάνης)

ΗΓΟΥΜΕΝΊΤΣΑ: Κοινωνικό Παντοπωλείο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Α. & Μ. Καλοκαιρινού

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κοινωνικό Παντοπωλείο Ωραιοκάστρου/ Κοινότητα Περιστέρας

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Τράπεζα Τροφίμων – Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας (με δράση στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου)

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κοινωνικό Παντοπωλείο

ΛΑΡΙΣΑ: Κοινωνικό Παντοπωλείο

ΠΑΤΡΑ: Κοινωνικό Παντοπωλείο/ Ερυθρός Σταυρός/ Κιβωτός Αγάπης

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιερισσού

ΧΑΝΙΑ: Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ο Αλέξανδρος Ζαπανιώτης, Managing Director της Coffee Island, δήλωσε σχετικά: «Η στήριξη προς τις τοπικές κοινωνίες έχει θετικό αντίκτυπο για την ευρύτερη κοινωνία. Με το πρόγραμμα δωρεών και ενίσχυσής μας προς τους φορείς που στέκονται δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, νιώθουμε ότι συμβάλλουμε και εμείς στην κοινωνική βιωσιμότητα. Σήμερα υπάρχουν τόσες προκλήσεις και ανάγκες στη χώρα μας και τις τοπικές κοινωνίες, που ως οργανισμός –μητρική εταιρία και καταστήματα Coffee Island- αισθανόμαστε την ανάγκη να είμαστε παρόντες, ως ενεργοί πολίτες».

Η Coffee Island είναι σήμερα η Νο 1 αλυσίδα καφεστίασης στην Ελλάδα και τη Ν. Ευρώπη. Η εταιρεία ξεκίνησε το 1999 από την Πάτρα, όπου διατηρεί την έδρα της. Το δίκτυο των 428 καταστημάτων της εταιρίας απλώνεται σε 50 νομούς και 100 πόλεις της Ελλάδας και σε ακόμα 52 σημεία στο εξωτερικό (Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, UAE, Ελβετία, Ρουμανία, Αίγυπτο), ενώ τα προϊόντα της διατίθενται και μέσα από το οργανωμένο λιανεμπόριο.

Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις επεξεργασίας καφέ και αποθήκευσης στην Πάτρα, όπου επεξεργάζονται και καβουρδίζονται 1400 τόνοι καφέ τον χρόνο για να καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες του δικτύου της. Υποστηρίζει την άμεση συνεργασία με μεμονωμένους παραγωγούς, ή συνεταιρισμούς, στις χώρες παραγωγής καφέ, θέτοντας ως πυλώνα της εταιρικής κουλτούρας και δράσης της το direct trade με το 90% του καφέ, σήμερα, να εισάγεται απευθείας από τις φάρμες.

Υπερήφανη για τους ανθρώπους της η Coffee Island απασχολεί 215 εργαζόμενους, συνεργάζεται με 513 επιχειρηματίες μέσω συστήματος δικαιόχρησης, ενώ στο δίκτυό της εργάζονται πάνω από 3.500 εκπαιδευμένοι barista και διανομείς. Συνεισφέρει φορολογικά στην εθνική οικονομία, και επιστρέφει αξία στην ελληνική κοινωνία μέσα από προγράμματα εταιρικής ευθύνης ενώ δίνει ευκαιρίες ανάπτυξης σε 817 συνεργαζόμενες ελληνικές εταιρίες-προμηθευτές.

Η εταιρεία διανύει την τρίτη δεκαετία επιτυχημένης πορείας της με σημαντικές διακρίσεις καθώς αποτελεί τη Νο7 μάρκα σε ρυθμό ανάπτυξης & μέγεθος δικτύου στην Ευρώπη ανάμεσα σε παγκόσμια brands (Διεθνής λίστα FoodService Europe & Middle East 2020), αλλά και την καλύτερη αλυσίδα καφέ στη Ν.Α. Ευρώπη (Allegra European Awards 2019).

Οι φορείς που υποστηρίχθηκαν το 2021 από την Coffee Island:

ΑΓΡΙΝΙΟ: Δομή παροχής συσσιτίου

ΑΘΗΝΑ: Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων, Το Χαμόγελο του Παιδιού, Κέντρο Παιδιού & Εφήβου, Ξενώνας ασυνόδευτων ανηλίκων, Μετάδραση, Όμιλος για την Unesco, Εστία Προσφύγων, Ξενώνας μονογονεϊκών οικογενειών, Δεσμός, ΑΡΣΙΣ

ΑΙΓΙΝΑ: Μονή Παναγίας Χρυσολεόντισσας

ΑΙΓΙΟ: Το Χαμόγελο του Παιδιού (Τεμένη)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: ΑΡΣΙΣ

ΒΟΛΟΣ: Ορφανοτροφείο, Κιβωτός του Κόσμου

ΔΡΑΜΑ: Τράπεζα τροφίμων

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στέγη Μέλισσα, Ορφανοτροφείο Παπάφειο, Ελληνικό παιδικό χωριό «Φίλυρο», Άσυλο του παιδιού, Παιδικό χωριό SOS Πλαγιάρι, Δομές Φιλοξενίας Ταγαράδων, Το Χαμόγελο του Παιδιού, Δομή παροχής συσσιτίου, Συν-ΠΡΑΞΗ Τράπεζα συλλογής τροφίμων, Φιλοξενείο οικογενειών, Αποθήκη 15, ΑΡΣΙΣ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΑΡΣΙΣ, Τράπεζα τροφίμων Ηπείρου

ΚΑΒΑΛΑ: ΑΡΣΙΣ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Το Περιβόλι της γιαγιάς

ΚΕΡΚΥΡΑ: Δομή παροχής συσσιτίου

ΚΟΖΑΝΗ: ΑΡΣΙΣ

ΛΗΜΝΟΣ: Κοινωνικό παντοπωλείο

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: Δομή παροχής συσσιτίου Καλλονής

ΠΑΤΡΑ: Κοινωνικό παντοπωλείο, Κιβωτός Αγάπης, Δομή Αστέγων, ΣΟΨΥ, Χαμόγελο του Παιδιού

ΡΟΔΟΣ: Δομή παροχής συσσιτίου

ΣΑΜΟΣ: Μετάδραση

ΣΠΑΡΤΗ: Γηροκομείο «’Αγιοι Ανάργυροι»

ΧΑΝΙΑ: Δομή παροχής συσσιτίου

ΧΙΟΣ: Κέντρο Παιδιού και Εφήβου