Την είδηση ότι στην Ελλάδα θα δημιουργηθεί hub (κόμβος) για την κλιματική κρίση, όπου θα συμμετέχουν επιστήμονες από όλο τον κόσμο, αποκάλυψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, κατά την διάρκεια του διαδικτυακού διαλόγου, με τον οποίο άνοιξε τις εργασίες του το 10ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης- Regional Growth Conference, που διοργανώνει η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

Στον διαδικτυακό διάλογο, στον οποίο συμμετείχαν κορυφαίοι ακαδημαϊκοί και πολιτικοί, όπως ο καθηγητή του Πανεπιστημίου Κολούμπια των ΗΠΑ και πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDSN), δρ. Τζέφρι Σακς, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, η υπουργός Οικολογικής Μετάβασης της Ισπανίας, Τερέζα Ριμπέρα,  ο κ. Δήμας τόνισε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση προωθεί την δημιουργία του hub για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης με στόχο η χώρα μας να αποτελέσει τον σημαντικότερο επιστημονικό κόμβο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σημείο συνάντησης της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.

«Στην Ελλάδα έχουμε πλέον την δυναμική και τα εργαλεία που μπορούν να συνεισφέρουν στους στόχους των πολιτικών πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης», είπε υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας.

«Η Ελλάδα δεσμεύεται να επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί για ένα πιο πράσινο μέλλον. Δεσμευόμαστε να είμαστε στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής», επισήμανε κατά την παρέμβασή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, εστιάζοντας στους τρεις πυλώνες του υπουργείου, δηλαδή την πρόληψη, την ετοιμότητα και την ανθεκτικότητα.

Μιλώντας στον διαδικτυακό διάλογο ο υπουργός των Οικονομικών της χώρας, Χρήστος Σταϊκούρας, είπε ότι στόχος της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι  ο μετασχηματισμός της Ε.Ε. σε δίκαιη και εύρωστη, με εξασφάλιση επιπλέον πόρων για την ενίσχυση περιβαλλοντικών και κοινωνικών στόχων. «Παρά την πρωτοφανή υγειονομική και τη πρόσφατη ενεργειακή κρίση και τις γεωπολιτικές εξελίξεις, η Κυβέρνηση έχει δείξει ανθεκτικότητα και δημιουργεί πολιτικές προς τον στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης», σημείωσε ο υπουργός κ. Σταϊκούρας. Ο διαδικτυακός διάλογος είναι διαθέσιμος στο ακόλουθο link:  https://rgc.gr/digital-dialogues/

Η συνάντηση επιστημόνων και πολιτικών διοργανώθηκε απ’ το Sustainable Development Solutions Network (SDSN), το SDSN Europe και φιλοξενήθηκε από το Regional Growth Conference- εφημερίδα -“ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” με την υποστήριξη του  European Association of Environmental and Resource Economists (EAERE) και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.