Το INNOVATHENS, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει από την Τρίτη 3 Μαΐου 2022 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων “SMART 4 FOOD”, διάρκειας 44 ωρών, με στόχο την ενίσχυση του τομέα της αγροδιατροφής και γαστρονομίας. Στο πρόγραμμα θα συμβάλλουν με τις παρουσιάσεις και τις παρεμβάσεις τους εξειδικευμένοι επιστήμονες και εξέχοντες επαγγελματίες του χώρου, με εισηγήσεις των πλέον σύγχρονων τάσεων που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και δημιουργούν προστιθέμενη αξία σε κάθε τομέα.

Εστιάζοντας στα μοναδικά εδαφο-κλιματικά προτερήματα της Ελλάδας που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν προϊόντα υψηλής ποιότητας, το σεμινάριο θα δώσει έμφαση στην παραγωγή μικρότερης κλίμακας προϊόντων boutique και τις δυνατότητες ένταξής τους στις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων αλλά και των επισκεπτών της χώρας μας συνδέοντάς τα με νέες τεχνολογίες στον τομέα των τροφίμων και της συσκευασίας, με μύθους, πολιτιστικά δρώμενα και με σειρά επιχειρηματικών ευκαιριών.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων είναι αρθρωμένο σε 4 πυλώνες-άξονες:

– Έρευνα & τεχνολογία, νέες τεχνολογίες και ανθρώπινο δυναμικό

– Προδιαγραφές ποιότητας, υγιεινή και διασφάλιση ποιότητας (Premium Quality)

– Πιστοποίηση

– Σύνδεση με τοπικά χαρακτηριστικά: ταυτότητα-διαχρονικότητα-«μύθος» προϊόντος

Επίσης αναπτύσσονται ορισμένες οριζόντιες ενέργειες:

– Logistics and Marketing των προϊόντων boutique

– Management and monitoring επιχειρήσεων προϊόντων boutique

Οριζόντιες ενέργειες σύνδεσης με τουρισμό:

– Παλέτα τοπικών τυριών

– Μεζές για ούζο, τσίπουρο

– Ελληνικό πρωινό

– Σύνθετα φαγητά και συνταγές τοπικής γαστρονομίας

– Μοναστηριακή διατροφή – θρησκευτικός τουρισμός

– Οινοτουρισμός

– Γαστρονομία ποιότητας-γαστρονομικός τουρισμός-τοπογνωσία-πατριδογνωσία τροφίμων

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με ένα Workshop, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες 3-4 ατόμων και θα σχεδιάσουν το φάκελο για κάποιο Χ προϊόν, παραδοσιακό ή premium quality, θα τονίσουν την ανάδειξη της σημασίας του ”branding” ή   θα καταθέσουν κάποια ιδέα για τη σύνδεση με τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Το πρόγραμμα διεξάγεται με φυσική παρουσία και μέσω zoom (Hybrid).

Για παρακολούθηση του προγράμματος εκτός Αθηνών μέσω zoom, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο info(@)innovathens.gr. Οι συμμετέχοντες  θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης καθώς και υλικό και παρουσιάσεις από το πρόγραμμα σε μορφή pdf. Η έναρξη θα γίνει στις 3 Μαίου και οι ώρες διεξαγωγής είναι από τις 17:00 – 21:00. Οι ημερομηνίες του Μαίου είναι οι 3, 10, 17, 24, 27 και 31 και του Ιουνίου 1, 3, 6, 7 και 9. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τους εισηγητές, το κόστος συμμετοχής και την προεγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν στον εξής κόμβο: https://innovathens.gr/events/smart-4-food/.