Μεγάλο πολιτικό φιάσκο για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσαν οι ονομαστικές ψηφοφορίες επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας “Δουλειές Ξανά”.

Οι ονομαστικές ψηφοφορίες έγιναν κατόπιν αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας, η οποία τις έθεσε, προκειμένου να υπάρξουν η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση επί κρίσιμων άρθρων του νομοσχεδίου.  Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του, το υπουργείο Εργασίας, η διαδικασία “αποκάλυψε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την υποκρισία της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, διότι η στείρα κριτική, η καταστροφολογία, η ψευδολογία και οι ύβρεις της αντιπολίτευσης δεν συνδυάστηκαν τελικά με τον τρόπο που ψήφισαν. Αλλιώς μιλάνε κι αλλιώς ψηφίζουν!”.

Η τροπολογία για τις fast track συντάξεις και τις «συντάξεις εμπιστοσύνης» καταψηφίστηκε μόνο από 23 βουλευτές της αντιπολίτευσης, παρά τη σφοδρή κριτική εναντίον της συγκεκριμένης τροπολογίας Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «παρών», ενώ μιλούσαν για φιάσκο. Το ψηφιακό ατομικό σχέδιο δράσης, καταψήφισαν 22 βουλευτές, όσοι και τον ατομικό λογαριασμό δεξιοτήτων των ανέργων, ενώ τα κριτήρια αξιολόγησης και λογοδοσίας των παρόχων κατάρτισης, καταψήφισαν 45 βουλευτές. Τους χώρους φύλαξης βρεφών, καταψήφισαν μόνο 15 βουλευτές και την καταβολή voucher για τα ΚΔΑΠ ατόμων με αναπηρία, καταψήφισαν μόνο 16 βουλευτές.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας “τόση «καταστροφή», λοιπόν, επιφέρει το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά». Τουλάχιστον στον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη φορά ας επιδείξουν μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση για να μην εκτίθενται!”