Η LG Electronics Ελλάς ΜΑΕ (LG), ως Mεγάλος Υποστηρικτής της Ithaca στηρίζει με πράξεις την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση και τις δράσεις της που στοχεύουν στη βελτίωση της υγιεινής των αστέγων,

Από το 2016, στηρίζει την προσπάθεια της οργάνωσης, έχοντας εξοπλίσει το laundry van της ITHACA με 2 πλυντήρια και 2 στεγνωτήρια συμβάλλοντας στην πραγματοποίηση της αποστολής της. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, αφού μέχρι σήμερα έχουν επωφεληθεί πάνω από 8.196 άτομα και έχουν πλυθεί 136.245 κιλά ρούχα. Η αρχική αυτή προσπάθεια, ενισχύθηκε τον περασμένο χρόνο, με τον εξοπλισμό μέσω της Ithaca, του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων του Δήμου Αθηναίων με επιπλέον 10 συσκευές από την LG.

Καθώς στην Ελλάδα, πάνω από 20.000 συνάνθρωποί μας, ζουν σε συνθήκες αστεγίας, χωρίς πρόσβαση σε καθαρά ρούχα, η LG  στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, δίνει το παρόν  με όλες της τις δυνάμεις και με σεβασμό και αλληλεγγύη, υπηρετεί αξίες που προάγουν το κοινό καλό και έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο.

Σημειώνεται ότι το πρώτο δίμηνο του 2022, η Ithaca έχει εξυπηρετήσει πάνω από 560 νέους ωφελούμενους και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 5.500 πλύσεις με τα LG πλυντήρια και στεγνωτήρια. Παράλληλα, η LG έχει επεκτείνει τη χορηγία της, υποστηρίζοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας, συμβάλλοντας έτσι, όχι μόνο στην επίλυση των προβλημάτων καθαριότητας των αστέγων της Αθήνας, αλλά και στη δημιουργία ευκαιριών που οδηγούν στην επανένταξή τους στην κοινωνία.

Η κυρία Βίκυ Στασινοπούλου, Marketing Manager, Corporate & Digital δήλωσε σχετικά: «Πιστοί στη φιλοσοφία μας να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων, συμμετέχουμε ενεργά στην τοπική κοινωνία, μέσα από τις δράσεις ΕΚΕ και στηρίζουμε για ακόμα μία χρονιά τις πρωτοβουλίες της ομάδας της Ithaca θέλοντας να συμβάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στον σκοπό αυτό. Η LG θα συνεχίσει να αποδεικνύει ότι νοιάζεται για ότι απασχολεί τη σημερινή κοινωνία και μέσα από τις δράσεις και τα τεχνολογικά καινοτόμα προϊόντα της θα φροντίζει αυτό να γίνεται πράξη.»

Η LG Electronics αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη τεχνολογίας στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα με παρουσία σχεδόν σε κάθε χώρα. Με εργατικό δυναμικό διεθνώς άνω των 75.000 ανθρώπων, η LG κατέγραψε παγκόσμιες πωλήσεις 63 δισ. USD το 2021. Αποτελείται από τέσσερις επιχειρησιακές μονάδες: Οικιακές Συσκευές & Air Solution, Οικιακή Ψυχαγωγία, Εξαρτήματα Οχημάτων και Επαγγελματικές Λύσεις. Η LG είναι ηγέτιδα εταιρεία παγκοσμίως σε παραγωγή καταναλωτικών και εμπορικών προϊόντων όπως οθόνες τηλεοράσεων, οικιακές συσκευές,  λύσεις κλιματισμού θέρμανσης – ψύξης, οθόνες, service robots, εξαρτήματα αυτοκινήτων και των κορυφαίων brands LG SIGNATURE και LG ThinQ που είναι γνωστά παγκοσμίως. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.lgnewsroom.com/.

Η LG Electronics Ελλάς ΜΑΕ, ιδρύθηκε ως θυγατρική εταιρεία το 2002, στο πλαίσιο της διεθνούς στρατηγικής για ακόμη πιο γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη. Στόχος είναι να συνεισφέρει δυναμικά τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, βασιζόμενη στη μακρόχρονη εμπειρία της εταιρείας, με αρωγούς την τεχνολογική υπεροχή, το πρωτοποριακό design και την έμφαση σε ποιοτικές υπηρεσίες pre- και after-sales. H LG Electronics Ελλάς ΜΑΕ έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος σε όλες τις εξελίξεις της ψηφιακής εποχής ενώ έχει εδραιωθεί στην αντίληψη των καταναλωτών και των συνεργατών της. Στη διάρκεια της πορείας της, η εταιρεία έχει παρουσιάσει πολλά νέα προϊόντα, έχει εφαρμόσει νέες τεχνολογίες στην κατασκευή ψηφιακών λύσεων και συνεχίζει να ισχυροποιεί τη θέση της στην εγχώρια αγορά, με την παρουσίαση καινοτόμων καταναλωτικών λύσεων υψηλού σχεδιασμού για την οικιακή ψυχαγωγία και τις οικιακές συσκευές. Επιπλέον, η LG Electronics Ελλάς ΜΑΕ προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, καθώς το επαγγελματικό τμήμα LG Business Solutions έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ολοκληρώνοντας με επιτυχία συνεργασίες με κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και διεθνείς και εγχώριες τουριστικές μονάδες, προσφέροντας λύσεις με προηγμένα συστήματα HVAC, οθόνες digital signage, ξενοδοχειακές τηλεοράσεις και προϊόντα φωτισμού LED. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.lg.com/gr, αλλά και το αποκλειστικό www.lg.com/gr/business.