Στην προμήθεια και εγκατάσταση ERP συστήματος προχωρά η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ 2020 Α.Ε.), στο πλαίσιο του ευρύτερου εκσυγχρονισμού της.

Για το έργο αυτό η ΕΛΒΟ επέλεξε την εταιρεία  Epsilon SingularLogic, μέλος του Ομίλου Epsilon Net Group, μια από τις πλέον εξειδικευμένες Ελληνικές εταιρείες στο χώρο των συστημάτων πληροφορικής και την καινοτόμο ERP λύση PYLON. Στόχος της επένδυσης αυτής αποτελεί η βελτιστοποίηση λειτουργίας της εταιρίας μέσω της αυτοματοποίησης διαδικασιών, υπηρεσιών και πόρων.

«Με τις εγκαταστάσεις ήδη να έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους, επενδύουμε στο επόμενο βήμα του επιχειρησιακού μας πλάνου. Στην δημιουργία των ψηφιακών υποδομών που θα εγγυώνται υψηλή ποιότητα σε κάθε μας έργο και λειτουργία. Στο πλαίσιο αυτό επιλέξαμε την Epsilon SingularLogic, μια ελληνική εταιρεία εγνωσμένου κύρους στον τομέα της, με την αντίληψη του ρόλου που η ΕΛΒΟ φιλοδοξεί να παίξει στο εγχώριο επιχειρηματικό οικοσύστημα» σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κ. Δημήτριος Αγγελόπουλος.

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο του 2021, η εταιρεία, σε συνέχεια διεθνούς διαγωνισμού, μεταβιβάστηκε στην Κοινοπραξία των εταιρειών SK Group & Plasan. Με έδρα τη Σίνδο, στη Θεσσαλονίκη, η ΕΛΒΟ 2020 εκτείνεται σε μια έκταση 273.000 τ.μ. συνολικά, εκ των οποίων τα 66.000 τ.μ. είναι στεγασμένες μονάδες παραγωγής, δοκιμών και αποθήκευσης, κατατάσσοντάς την μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών αυτού του τύπου στη Νότια Ευρώπη. Το αντικείμενό της αφορά σε εργασίες ειδικών προσαρμογών, αναβαθμίσεων, επισκευών και δοκιμών, παντός τύπου τροχοφόρων ή ερπυστριοφόρων οχημάτων ειδικού σκοπού, για πολιτική ή στρατιωτική χρήση.

Το SK Group είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός αμυντικός όμιλος στο Ισραήλ, με εγκαταστάσεις σε Ισραήλ, ΗΠΑ, Ασία, Λατινική Αμερική και τώρα στην Ευρώπη στην ΕΛΒΟ. Το Group ασχολείται παράλληλα με την real estate ανάπτυξη. To SK Group εξάγει σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως, και έχει εμπειρία στην ιδιωτικοποίηση και στη μεταφορά τεχνολογίας, ενώ επενδύει σε R&D και νέες τεχνολογίες. Το SK Group περιλαμβάνει την IWI- έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές πυροβόλων και φορητών όπλων, την Meprolight – μια παγκόσμια δύναμη σε ηλεκτρο-οπτικά συστήματα και εφαρμογές λέιζερ, την Camero-Tech- παγκόσμια πρωτοπόρο στις λύσεις Sense-Through-The-Wall (STTW), την Uni-Scope – με ευρεία εμπειρία στην ανάπτυξη, παραγωγή και πώληση περισκοπίων για θωρακισμένα οχήματα, την , Israel Shipyards- με αντικείμενο την κατασκευή και επισκευή εμπορικών και πολεμικών πλοίων και ένα διεθνές λιμάνι, και πολλά άλλα.

Η Plasan είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα εφαρμογών επιβίωσης και θωράκισης για τις Ένοπλες Δυνάμεις και Δυνάμεις Ασφαλείας. Με εκτεταμένη εμπειρία στο πεδίο της μάχης και εξειδίκευση σε συστήματα και υλικά αυτοκινήτων, η εταιρεία παρέχει λύσεις για την υποστήριξη των πιο σύνθετων απαιτήσεων. Η Plasan προσφέρει μια ποικιλία παροχών προστασίας οχημάτων, περιλαμβανομένων προηγμένων θωρακίσεων αμαξωμάτων, όπως η οικογένεια οχημάτων SandCat και άλλα θωρακισμένα τακτικά οχήματα. Οι ολοκληρωμένες δυνατότητές της περιλαμβάνουν σχεδιασμό, ανάπτυξη, προσομοίωση, δοκιμή, παραγωγή και ολοκλήρωση.