Νέους ορίζοντες για την Ελλάδα ανοίγει η λειτουργία των γραφείων της Amazon Web Services στην Αθήνα, η οποία θα συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ και ο General Manager, Europe Public Sector της AWS, Κάμερον Μπρουκς. Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, αφού ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρέσβη και τον κ. Κάμερον με όλη την ομάδα του, ανέφερε ότι “πριν από δύο χρόνια δεν υπήρχε απολύτως τίποτα ως προς την παρουσία της Amazon Web Services. Δύο χρόνια μετά, νέα μεγάλα γραφεία, 45 ήδη εργαζόμενοι, πολλοί πελάτες και το κυριότερο εκπληκτική προοπτική για το μέλλον. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Μας ενδιαφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας. Μας ενδιαφέρει η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στο νέο κόσμο που δημιουργείται. Για να το πετύχουμε αυτό, η παρουσία της Amazon έχει πολύ μεγάλη σημασία. Κι είμαστε εδώ να βοηθήσουμε να γίνει ακόμη μεγαλύτερη”, κατέληξε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Ανάπτυξης και την ελληνική κυβέρνηση “για την εξαιρετική συνεγασία που έχουν αναπτύξει με όλες τις τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ”. Όπως ανέφερε ο κ. Πάιατ “η AWS είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πως οι εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ με τις επενδύσεις τους αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και την επιστροφή της στην ανάπτυξη. Αλλά και πως η Ελλάδα αξιοποιώντας την τεχνολογία διαχειρίστηκε αποτελεσματικά την παγκόσμια πανδημία και πως –εξαιρετικά σημαντικό – ξεκινά να προσελκύει πίσω στην Ελλάδα έλληνες επιστήμονες που είχαν μεταναστεύσει στο εξωτερικό στα χρόνια της κρίσης. Αυτήν την δύναμη μετασχηματισμού αυτών των ψηφιακών εργαλείων την έχουμε διαπιστώσει και στις ΗΠΑ κατά την πανδημία και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μένα, στα 5,5 χρόνια της θητείας μου ως Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, να βλέπω πως αξιοποιείται η αμερικανική τεχνολογία καθημερινά, για παράδειγμα στο ψηφιακό πιστοποιητικού εμβολιασμού. Επίσης, άκουσα με ιδιαίτερη χαρά τον Κάμερον Μπρουκς ότι σήμερα δεν είναι απλά η ημέρα των εγκαινίων αυτών των νέων γραφείων στην Αθήνα αλλά ότι έχει ένα εξαιρετικά φιλόδοξο όραμα ανάπτυξης σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση”, κατέληξε ο κ. Πάιατ.

Τέλος, ο General Manager, Europe Public Sector της AWS. Cameron Brooks, ευχαρίστησε τόσο τον κ. Γεωργιάδη, όσο και τον κ. Πάιατ, επισημαίνοντας τη χαρά του για τη συνεργασία με έναν αριθμό Ελλήνων πελατών στον εμπορικό αλλά και τον δημόσιο τομέα, οι οποίοι επωφελούνται από την πληροφορική και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. “Η πρόοδος την οποία βλέπουμε εδώ στην Ελλάδα είναι συναρπαστική. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την ανάπτυξή μας και σε συνεργασία με την Πρεσβεία και το Υπουργείο να συνεχίσουμε να έχουμε ευκαιρίες εδώ”, κατέληξε ο κ. Μπρουκς.