Οι λύσεις που προτείνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, για όλα τα θέματα που απασχολούν το επιχειρείν, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα, λόγω της ενεργειακής κρίσης και της Ρωσο-Ουκρανικής σύρραξης, τέθηκαν σε πρόσφατη συνάντηση του ΔΣ του επιμελητηρίου, με τον γενικό γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Παύλο Μαρινάκη, παρουσία των βουλευτών Ι. Μελά, Ν. Δούνια και Χρ. Μπουτσικάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βασίλης Κορκίδης, τόνισε τον ρόλο του επιμελητηρίου, στο πλαίσιο διαλόγου με την κυβέρνηση, για την ανάπτυξη και την άσκηση εξωστρεφούς πολιτικής.

Στη συζήτηση που περιστράφηκε γύρω από την διαμόρφωση των ανελαστικών δαπανών των επιχειρήσεων στο τμήμα της παραγωγικής διαδικασίας από το ενεργειακό κόστος, παρουσιάστηκαν προτάσεις για την ανάσχεση των πληθωριστικών πιέσεων και των επιπτώσεων στη λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά και στην αγοραστική ικανότητα του κοινωνικού ιστού.

Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τους προβληματισμούς του επιχειρείν για να τους μεταφέρουμε από την δική μας πλευρά, από την δική μας οπτική γωνία στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων και δράσεων του μηχανισμού της ΝΔ που «τείνει ευήκοον ους» στην κοινωνία και φυσικά στον παραγωγικό της ιστό, ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος και δεσμεύτηκε για τακτική επικοινωνία με το επιμελητήριο και, γενικότερα, τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

Κατά την συζήτηση, μέλη της διοίκησης του επιμελητηρίου ενημέρωσαν, κατά τομέα, για μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στον Πειραϊκό χώρο, με αιχμή τις δραστηριότητες που υποστηρίζουν την ναυτιλία, αλλά και γενικά τον μεταποιητικό τομέα και τον τομέα των υπηρεσιών. Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος υπενθύμισε ότι το επιμελητήριο στήριξε και θα στηρίξει κάθε προσπάθεια αναβίωσης του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα, θέτοντας παράλληλα και τη σημασία του για την ανάπτυξη της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς ο τομέα των ναυπηγοεπισκευών είναι εντάσεως εργασίας. Από την συζήτηση με τον κ. Μαρινάκη, δεν έλειψαν και τα θέματα που σχετίζονται με το cluster που υποστηρίζουν από κοινού το Ε.Β.Ε.Π., το Ν.Ε.Ε. και η Ε.Ε.Ε., αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κοινωνικό σύνολο του Πειραιά.

Ύστερα από πρόταση του κ. Μαρινάκη, το επιμελητήριο θα συγκεντρώσει και θα κατηγοριοποιήσει, με προτεραιότητα, σειρά ζητημάτων τα οποία και θα του προωθήσει άμεσα, ώστε να συνηγορήσει στην κυβέρνηση για την επίλυση των θεμάτων που τέθηκαν σήμερα εις γνώση του. Ευχή όλων μας, κατέληξε ο κ. Κορκίδης, η οικονομία της χώρας να προοδεύσει και ο Πειραιάς να αξιοποιήσει τον κομβικό του ρόλο στις διεθνείς εμπορικές ροές αξιοποιώντας, παράλληλα, το γεγονός ότι φιλοξενείται η μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη του κόσμου, που δεν είναι άλλη από τη ναυτιλία των Ελλήνων.