Η ERGO Ασφαλιστική με το σύνθημα «Ένα έργο για το αύριο» εγκαινίασε το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με στόχο την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής διοργανώνοντας δράσεις δενδροφύτευσης με την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων της.

Σε συνεργασία με τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό We4all, περίπου 70 ERGO εθελοντές ένωσαν τις δυνάμεις τους και φύτεψαν 300 δέντρα στο Ποικίλο Όρος, συμβάλλοντας ενεργά στην προσπάθεια της εταιρείας για την αποκατάσταση των πνευμόνων πρασίνου της χώρας μας. Παράλληλα, η ERGO, ως μέλος της περιβαλλοντικής συμμαχίας του We4all, έλαβε τη διάκριση Guardian για την συνολική προσφορά 1.000 δενδρυλλίων σε εθελοντικές δράσεις δενδροφυτεύσεων ανά την Ελλάδα.

Η ERGO πιστή στη δέσμευσή της να συνεισφέρει θετικά στην κοινωνία και το περιβάλλον, θέτει στο επίκεντρο της στρατηγικής τη διοργάνωση δράσεων που ενισχύουν το κοινωνικό της αποτύπωμα για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους. Με βασικούς πυλώνες τον εθελοντισμό και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και οδηγό τις αρχές της εταιρικής υπευθυνότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης, η εταιρεία υλοποιεί διάφορες πρωτοβουλίες, στις οποίες συμμετέχουν έμπρακτα και οι άνθρωποι της εταιρείας και μέλη των οικογενειών τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Νίκος  Αντιμησάρης, που συμμετείχε στην τελευταία για το έτος δενδροφύτευση, δήλωσε: “Είμαστε χαρούμενοι που ανταποκριθήκαμε με επιτυχία σε αυτή την πρωτοβουλία, μέσα από τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων μας που αγκάλιασαν τη δράση αυτή και απέδειξαν την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον. Οι δράσεις αυτές αποτελούν ένα μέρος των πρωτοβουλιών της ERGO Ασφαλιστικής, στο πλαίσιο των ενεργειών κοινωνικής ευθύνης. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε στον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής με δράσεις που έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον, γι’ αυτό και γινόμαστε εθελοντές για ένα «Έργο για το αύριο», ένα έργο, για να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.

Στην ERGO, ως μια εταιρεία που στέκεται δίπλα στον άνθρωπο, στηρίζουμε σθεναρά κάθε έργο που προάγει την ποιότητα της ζωής μας και προστατεύει το περιβάλλον. Ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους της εταιρείας και τις οικογένειές τους που συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στις δράσεις αυτές.”

Η εταιρεία υλοποίησε αντίστοιχη ενέργεια και στην περιοχή Νταού Πεντέλης, όπου περισσότεροι από 40 συμμετέχοντες αναδάσωσαν μια καμένη έκταση με 200 βελανιδιές και οξιές. Οι μικροί εθελοντές, με πολύ ενθουσιασμό φύτεψαν σπόρους και δενδρύλλια, ως ένδειξη περιβαλλοντικής αλληλεγγύης, ενώ, είχαν τη δυνατότητα, επιπλέον, να ενημερωθούν για την αξία της δενδροφύτευσης ως δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Η ERGO είναι ένας από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς Ομίλους στη Γερμανία και την Ευρώπη. Ο Όμιλος εκπροσωπείται παγκοσμίως σε περισσότερες από 30 χώρες και επικεντρώνεται στην Ευρώπη και την Ασία. Ο Όμιλος ERGO προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φάσμα ασφαλιστικών παροχών και υπηρεσιών. Στην αγορά της έδρας της, στη Γερμανία, η ERGO συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες ασφαλιστικές επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους. Ο Όμιλος απασχολεί περίπου 38.000 άτομα, είτε ως μισθωτούς εργαζομένους είτε ως αυτοαπασχολούμενους αντιπροσώπους πωλήσεων πλήρους απασχόλησης. Το 2020 η ERGO κατέγραψε πάνω από 18 δισεκατομμύρια ευρώ ασφάλιστρα και κατέβαλε 16 δισεκατομμύρια ως παροχές στους πελάτες της. Ο Όμιλος ERGO ανήκει στη Munich Re, έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως αντασφαλιστές και φορείς ανάληψης ασφαλιστικού κινδύνου.

Στην Ελλάδα η ERGO έχει πάνω από 30 έτη παρουσίας, με κύκλο εργασιών που ξεπερνούν τα 244 εκατομμύρια ευρώ το 2020 και περισσότερους από 900.000 ασφαλισμένους. H ERGO έχει ως στόχο την παροχή ολοκληρωμένων ασφαλιστικών υπηρεσιών στους πελάτες και τους συνεργάτες της, μέσα από ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων προϊόντων που ικανοποιούν όλες τις σύγχρονες ασφαλιστικές ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων.