Εβδομάδα δώρων και “δώρων” ζωής με προφανή στόχο την ενίσχυση στον σκληρό ανταγωνισμό του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, “εγκαινίασε” η COSMOTE. Κατ΄ αρχάς η εταιρεία του Ομίλου ΟΤΕ, ανακοίνωσε… ομοβροντία προσφορών και δώρων προς τους συνδρομητές έως την περίοδο των Χριστουγέννων, υποσχόμενη πολλές εκπλήξεις. Η πρώτη εβδομάδα που ολοκληρώνεται αύριο, συνοδεύεται από την προσφορά των δωρεάν 10 GB στο κινητό και έκπτωση 20% σε μία παραγγελία φαγητού ή καφέ μέσω του ΒΟΧ. Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να ενεργοποιήσουν την προσφορά οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμούν έως και τις 28 Νοεμβρίου,  μέσω του My COSMOTE app αν είναι συνδρομητές συμβολαίου -οικιακοί ή εταιρικοί, καρτοσυμβολαίου, COSMOKAPTA και COSMOTE Neo και μέσω του WHAT’S UP app, αν είναι χρήστες καρτοκινητής WHAT’S UP.

Παράλληλα, η COSMOTE παρουσίασε την εφαρμογή για το 5G ασθενοφόρο, θέλοντας να τονίσει τις ισχυρές δυνατότητες που διαθέτει λόγω συγκριτικού πλεονεκτήματος στο νέα φάσμα των τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων. Η παρουσίαση έγινε σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και την Ericsson και μέσω της εφαρμογής ήθελε να δείξει στην πράξη τον τρόπο με τον οποίο τα δίκτυα πέμπτης γενιάς θα συμβάλλουν στη ραγδαία εξέλιξη της ιατρικής και την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας. Η εφαρμογή περιελάμβανε την απομακρυσμένη εξέταση ασθενή μέσω COSMOTE 5G, από γιατρό στο Παράρτημα ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, κατά τα κρίσιμα λεπτά της διακομιδής του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το EΚΠΑ έχει σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη υποδομών και εφαρμογών 5G και μακρόχρονη συνεργασία με την COSMOTE σε ερευνητικά έργα.

Το COSMOTE 5G είναι το μεγαλύτερο 5G δίκτυο στη χώρα με πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη που έχει ήδη ξεπεράσει το 50%. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η κάλυψη έχει ήδη φθάσει στο 97% και 90% αντίστοιχα, ενώ, σε συγκεκριμένες περιοχές, οι μέγιστες ταχύτητες του COSMOTE 5G ξεπερνούν το 1Gbps. Είναι προφανές ότι όλα τα παραπάνω παίζουν τον ιδιαίτερο ρόλο τους στην προσπάθεια του ομίλου να έχει πάντα κυρίαρχο ρόλο στον ανταγωνισμό, καθώς αυτό μεταφράζεται σε νέους πελάτες και υψηλότερες πωλήσεις.