Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και η Skroutz ξεκινούν ένα ταξίδι επιστήμης και τεχνολογίας, δημιουργώντας αίθουσες ρομποτικής σε σχολεία της Αλεξανδρούπολης και του Σουφλίου.

Η Skroutz προσφέρει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας σε σχολεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, με στόχο την εκπαίδευση των παιδιών στις νέες τεχνολογίες, τη μηχανική, τα μαθηματικά αλλά και τον ψηφιακό αλφαβητισμό. Συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο την επιστήμη, την εφευρετικότητα, τη δημιουργία και την εξερεύνηση, η Skroutz συνεργάστηκε με την  Ένωση «Μαζί για το Παιδί», δημιουργώντας τις “τάξεις του μέλλοντος” στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου.

Μέσα από τις δύο νέες αίθουσες ρομποτικής, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη αλλά και σύγχρονες δεξιότητες. Με το βλέμμα στο μέλλον, η Skroutz και η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», δίνουν στους μαθητές ακριτικών περιοχών πρόσβαση στον κόσμο της τεχνολογίας, κάνοντας πράξη τις πιο ανατρεπτικές ιδέες τους και δημιουργώντας ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Προσφέροντας ελεύθερη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και στην επιστήμη, η Skroutz και η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» εξόπλισαν τις τάξεις ρομποτικής με kit WE DO2 και συλλογές spike της lego, laptops, ειδικά τραπέζια, καρέκλες, συρταριέρες αποθήκευσης και βιντεοπροβολείς. Καθώς το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης συνεργάζεται άμεσα με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης οι νέες τάξεις ρομποτικής θα προσφέρουν πολλαπλά οφέλη όχι μόνο σε μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς και φοιτητές. Μέρος της πρακτικής άσκησης των φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος, αποτελεί η παρακολούθηση μαθημάτων στο σχολείο, ενώ οι νέες αίθουσες ρομποτικής προσφέρουν μοναδική ευκαιρία περαιτέρω άσκησης, με στόχο να μπορέσουν με τη σειρά τους, να διδάξουν τη ρομποτική σε μαθητές στο άμεσο μέλλον.

Παράλληλα, το σχολείο θα προσφέρει τη δυνατότητα για επιπλέον επιμόρφωση εκπαιδευτικών από άλλα σχολεία της ευρύτερης περιοχής, αλλά και τη δυνατότητα σε μαθήματα και παρουσιάσεις ρομποτικής από τους εκπαιδευτικούς σε μαθητές όμορων σχολείων. Τέλος, η αίθουσα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου, θα φιλοξενεί και τους μαθητές του γειτονικού 2ου Δημοτικού Σχολείου Σουφλίου. Μέσα από τη δημιουργία των δύο αιθουσών, υπολογίζεται σε βάθος πενταετίας, ότι η ρομποτική θα αποτελεί δεξιότητα για περίπου 1600 μαθητές στην περιοχή του Έβρου.

Η κυρία Θάλεια Γελαδάκη, Chief Marketing Officer της Skroutz, δήλωσε σχετικά: «Στη Skroutz πιστεύουμε πως η τεχνολογία είναι ένα από τα βασικά εργαλεία ανάπτυξης και εξέλιξης και η πρόσβαση σε αυτή πρέπει να είναι παρέχεται απρόσκοπτα σε όλους. Οι ρομποτικές αίθουσες αποτελούν για εμάς ένα σημαντικό έργο που με τη βοήθεια της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» έγινε πράξη με τον καλύτερο και πιο ουσιαστικό τρόπο. Ήταν ιδιαίτερη η χαρά μας που επισκεφτήκαμε τις περιοχές της Αλεξανδρούπολης και του Σουφλίου, για την υλοποίηση αυτής της ενέργειας, λαμβάνοντας την πιο θερμή ανταπόκριση τόσο από τους μαθητές όσο και από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων.»

Η κα. Τατιάνα Μουλούλη, Υπεύθυνη Ανάπτυξης και Εθελοντισμού της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» δήλωσε:  «Η  Ένωση «Μαζί για το Παιδί», βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Έβρο, μέσω της δράσης «Ίσες ευκαιρίες στην Εκπαίδευση και στην Υγεία για τα παιδιά των Ακριτικών περιοχών». Χαιρόμαστε πολύ που η Skroutz ανταποκρίθηκε άμεσα στο όραμα μας να δημιουργήσουμε σχολικές αίθουσες ρομποτικής όπου τα παιδιά θα εκπαιδεύονται στην επιστήμη του μέλλοντος καλλιεργώντας παράλληλα γνώσεις και δεξιότητες».

Η Skroutz Α.Ε., η οποία απασχολεί πάνω από 500 εργαζόμενους, ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Διαχειρίζεται τη www.skroutz.gr, στην οποία προβάλλονται περισσότερα από 10 εκατ. προϊόντα από περίπου 9.500 συνεργαζόμενα καταστήματα. Το www.skroutz.gr έχει εδραιωθεί στην αντίληψη των καταναλωτών ως το «σημείο» που προσφέρει την απόλυτη online αγοραστική εμπειρία στην ελληνική αγορά καταγράφοντας σε μηνιαία βάση 8,5 εκατ. μοναδικές επισκέψεις.