Δεν θα υπάρχει νησί του Αιγαίου, όπου η ΔΕΗ δεν θα διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο, υλοποιώντας “πράσινα” projects. Η γνωστοποίηση της διοίκησης για τη συμμετοχή της επιχείρησης στο σχέδιο του Green deal των GR-eco Islands, ανοίγει νέους δρόμους. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Γιώργο Στάσση, η ΔΕΗ θα καλύψει το κόστος του εξοπλισμού για την ανάπτυξη του φωτοβολταϊκού πάρκου, ισχύος 1 Μεγαβάτ, στην “πράσινη Χάλκη”. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Το σχέδιο της διοίκησης προβλέπει στοχευμένες δράσεις στην ηλεκτροπαραγωγή μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που αποτελεί πλέον την κυρίαρχη τεχνολογία παραγωγής ενέργειας. Ταυτόχρονα, ανοίγεται πεδίο δόξης λαμπρό για τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς της ηλεκτροκίνησης και της αυτοπαραγωγής ενέργειας από καταναλωτές (net metering). Το deal της επιχείρησης στη Χάλκη, λόγω της διαφοροποίησης των παρεμβάσεων, αποτελεί οδηγό αλλά και… μήνυμα της διοίκησης, σχετικά με τις επόμενες κινήσεις.

Η άκρως επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ο συνωστισμός επενδυτών, δημιουργεί μια επιχείρηση, η οποία με βάση το στρατηγικό πλάνο της διοίκησης, θα προκαλέσει… πόλεμο στους επίδοξους μνηστήρες που θα θελήσουν να αποκτήσουν σημαντικό ποσοστό, μαζί με το μάνατζμεντ. Δηλαδή, κάτι αντίστοιχο με τον ΟΤΕ…