Διαδικασίες εξπρές για την αξιολόγηση των διευθυντών, άμεση λογοδοσία για τις καθυστερήσεις στην έκδοση συντάξεων και νέο ευέλικτο πλαίσιο λειτουργίας των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, προωθεί η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, προανήγγειλε σαρωτικές αλλαγές στην εσωτερική δομή του Φορέα, οι οποίες θα περιληφθούν σε σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο, θα έλθει τον Νοέμβριο προς ψήφιση στη Βουλή. Όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στον ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας, το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό του e-ΕΦΚΑ, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ειδικότερα:

  1. Εισάγονται νέες μέθοδοι μάνατζμεντ με διαρκαή λογοδοσία των υπαλλήλων και των διευθυντών, έτσι ώστε να λαμβάνονται ταχύτατα οι αποφάσεις και να καταργηθεί το σημερινό καθεστώς, με την παραπομπή των ασφαλισμένων σε διάφορες διευθύνσεις.
  2. Ο Διοικητής του ΕΦΚΑ θα παρακολουθεί… λεπτό προς λεπτό την απόδοση των διευθυντών των κατά τόπους υπηρεσιών του φορέα και θα μπορεί να αλλάζει με συνοπτικές διαδικασίες, όσους δεν επιτυγχάνουν τους στόχους.
  3. Απλοποιείται η δουλειά των εργαζομένων και περιορίζεται δραστικά το σημερινό μοντέλο διοίκησης, μέσα και από τη μείωση των διευθύνσεων σε 120 από 380. Η σχετική διαδικασία έχει ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Νοεμβρίου.

Η ταχύτατη έκδοση των συντάξεων, αποτελεί τον υπ΄ αριθμόν ένα στόχο της πολιτικής ηγεσίας και μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι κάθε υπάλληλος πρέπει να διεκπεραιώνει σε καθημερινή βάση 3 συντάξεις ή περίπου 60 σε μηνιαία βάση. Με την πλήρη ενεργοποίηση των λογιστών και των δικηγόρων μέσα στις προσεχείς ημέρες, εκτιμάται ότι τον Δεκέμβριο, ο αριθμός των συντάξεων που θα εκδίδεται μηνιαίως, θα ανέλθει στις 30.000, κάτι που εφόσον επιτευχθεί, θα οδηγήσει τον Ιούνιο σχεδόν στο “σβήσιμο” των εκκρεμών υποθέσεων που σήμερα λιμνάζουν για μήνες ή και χρόνια στον ΕΦΚΑ. Προς την κατεύθυνση αυτή, θα βοηθήσει ο λεγόμενος “Πύργος Ελέγχου”, ο οποίος εγκαινιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και επί της ουσίας αποτελεί τον “Big Brother”, ο οποίος θα παρατηρεί ποιοι υπάλληλοι δουλεύουν και ποιοι όχι.