Η πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες και η ευημερία των πολιτών εντάσσονται στις προτεραιότητες των δράσεων της ΔΕΠΑ Εμπορίας, που, ανταποκρινόμενη στις νέες προκλήσεις, επικεντρώνεται στη στήριξη του τομέα της υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό και θέλοντας να προσφέρει στα νοσοκομεία της ελληνικής περιφέρειας, που καλούνται τον τελευταίο ενάμισι χρόνο να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας, η ΔΕΠΑ Εμπορίας, προχώρησε στη δωρεά εξοπλισμού για δύο νέες Μονάδες Εντατικής θεραπείας 16 κλινών (ΜΕΘ) για ασθενείς με Covid 19 στο ΠΓΝ Ιωαννίνων. Ταυτόχρονα, χρηματοδότησε την προμήθεια μηχανήματος υπερηχογραφίας VIVID S70N του οίκου GE με τρεις κεφαλές. Το συνολικό ύψος της δωρεάς ανέρχεται στα 50.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, η ΔΕΠΑ Εμπορίας προχώρησε στην προσφορά εξοπλισμού για την αναβάθμιση του ακτινολογικού τμήματος στο Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών, Αν. Σάββας, αξίας 50.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, χρηματοδοτήθηκαν:

– Η αναβάθμιση των 3D προγραμμάτων του ήδη υπάρχοντος ψηφιακού αγγειογραφικού συστήματος του νοσοκομείου.

– Η διαχείριση και ο έλεγχος του αγγειογράφου από την αίθουσα ελέγχου.

– Η αγορά νέου ψηφιακού επιδαπέδιου ακτινολογικού μηχανήματος με  δύο ψηφιακούς ανιχνευτές, το οποίο θα αντικαταστήσει το πεπαλαιωμένο αναλογικό μηχάνημα.

– Η αγορά δύο Η/Υ συγκεκριμένων προδιαγραφών.

– Αγοράστηκαν 4 καρέκλες γραφείου, 4 ποδιές ακτινοπροστασίας πλήρους κάλυψης, 4 προστασίες θυρεοειδούς, 4 τεμάχια γυαλιά με την επιτοίχια βάση στήριξής τους.

– Χρηματοδοτήθηκε η προμήθεια ειδικού συστήματος τοποθέτησης του κεφαλιού του ασθενή σε πρηνή θέση και τέλος η προμήθεια εύκαμπτου συστήματος συγκράτησης των αποστειρωμένων υφασμάτων και συστήματος στήριξης αυτού στο ήδη υπάρχον table top του αγγειογράφου.