Το Olympia Forum II, το οποίο διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, θα διεξαχθεί στις 20-21 Οκτωβρίου 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και στις 22-23 Οκτωβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Οι εργασίες είναι αποκλειστικά αφιερωμένες στην Τοπική και Περιφερειακή διακυβέρνηση, θα επικεντρωθούν γύρω από την δυναμική των πόλεων και των περιφερειών, με στόχο την προώθηση και ανταλλαγή καλών πρακτικών για τις προκλήσεις της Περιφερειακής Ανάπτυξης τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Τις εργασίες του Φόρουμ θα ανοίξει η Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κα Elisa Ferreira. Μεταξύ των Ομιλητών που θα συμμετέχουν στο Φόρουμ είναι οι 10 από τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας, όπως οι κ.κ. Νεκτάριος Φαρμάκης – Δυτικής Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης – Αττικής, Φάνης Σπανός – Στερεάς Ελλάδας και Παναγιώτης Νίκας – Πελοποννήσου.

Επίσης, θα μιλήσουν οι Υπουργοί και Υφυπουργοί αρμόδιοι για θέματα Τοπικής και Περιφερειακής Διακυβέρνησης, όπως  οι κ.κ. Μάκης Βορίδης – Υπουργός Εσωτερικών, Άδωνις Γεωργιάδης – Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κώστας Καραμανλής – Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρήστος Στυλιανίδης – Υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, κ. Νότης Μηταράκης – Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, Θεόδωρος Σκυλακάκης – Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και Σπήλιος Λιβανός – Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας – Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας και οι Υφυπουργοί Στέλιος Πέτσας – Υφυπουργός Εσωτερικών, Σοφία Ζαχαράκη – Υφυπουργός Τουρισμού, Λευτέρης Αυγενάκης – Υφυπουργός Αθλητισμού, κ.ά.

Μεγάλη είναι και η συμμετοχή των Δημάρχων στις εργασίες. Συμμετέχουν μεταξύ άλλων Κώστας Μπακογιάννης – Αθηναίων, Δημήτρης Παπαστεργίου –Τρικκαίων, Moses Elisaf – Ιωαννιτών,  Πέτρος Δούκας – Σπάρτης, Νικόλαος Κομινέας – Αστυπάλαιας και Ιωάννης Κωνσταντάτος – Ελληνικού.