Με αφορμή την έναρξη του εμβληματικού αθλητικού θεσμού, η eBay αποκαλύπτει πως τα δημοφιλέστερα αντικείμενα σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες για την Ελλάδα το 2020 αφορούν σε καρτ-ποστάλ των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Αθήνα, καθώς και σε σουβέρ της μπύρας Heineken και γραμματόσημα από τη διοργάνωση στην Αθήνα το 2004

Όπως αναφέρει η εταιρεία “η αγάπη για τον αθλητισμό είναι διαχρονική και παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των πολιτών, παρά την παγκόσμια υγειονομική κρίση. Αυτό αναδεικνύεται, επίσης, μέσα από τις καταναλωτικές συνήθειες της παγκόσμιας κοινότητας αγοραστών, όπως προκύπτει από στοιχεία της πλατφόρμας της eBay. Οι οπαδοί του αθλητισμού παγκοσμίως φαίνεται να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για αντικείμενα που σχετίζονται με δημοφιλή σπορ, καθώς και με διεθνή αθλητικά γεγονότα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες που εμπνέουν τους καταναλωτές ανά τον κόσμο, έως και σήμερα.

Σύμφωνα με στοιχεία της eBay, φαίνεται πως στο πρώτο μισό του 2021, το ενδιαφέρον των αγοραστών της πλατφόρμας σε Ελλάδα και εξωτερικό αυξήθηκε, συγκριτικά με το περασμένο έτος. Συγκεκριμένα, εκτιμάται πως οι αγορές αντικειμένων σχετικών με το βόλεϊ αυξήθηκαν κατά περίπου 67%, οι αγορές σχετικά με το τένις αυξήθηκαν κατά 30%, με τις παγκόσμιες πωλήσεις μέσω της eBay να φτάνουν τα 74.000 αντικείμενα ενώ οι αγορές που αφορούν στο μπάσκετ αυξήθηκαν κατά 17% και στο κολύμπι κατά 16%.

Έπειτα, οι λάτρεις των Ολυμπιακών Αγώνων ανά τον κόσμο δείχνουν το ενδιαφέρουν τους προς τον εμβληματικό αθλητικό θεσμό και μέσα από τις καταναλωτικές τους προτιμήσεις, με τη δημοφιλέστερη αγορά, εντός του 2020, να αφορά στο βίντεοπαιχνίδι Mario & Sonic στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε ποικίλες εκδοχές: Λονδίνο 2012, Τόκυο 2020, Ρίο 2016 και Σότσι 2014. Το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι και συγκεκριμένα η εκδοχή Τόκυο 2020 αποτελεί, επίσης,  το ακριβότερο αντικείμενο σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχει πωληθεί ποτέ μέσα από την eBay, με την τιμή πώλησης να αγγίζει τα 23.500 ευρώ. Το σπάνιο ιστορικό ρολόι τσέπης Patek Philippe, που αφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1963, ακολουθεί, με την τιμή πώλησης να αγγίζει τα 23.000 ευρώ.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σημαίνουν πολλά για τους φιλάθλους ανά τον κόσμο και όχι μόνο. Ωστόσο για τους Έλληνες έχουν μια επιπλέον σημασία, καθώς το δημοφιλές αθλητικό γεγονός ξεκίνησε από την Αρχαία Ελλάδα και έπειτα επεκτάθηκε παντού με τη φήμη και τον αντίκτυπο του να διεισδύει στη ζωή των πολιτών, εμπνέοντας μικρούς και μεγάλους. Σύμφωνα με στοιχεία της eBay που αφορούν στην Ελλάδα, οι δημοφιλέστερες διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων βάσει των αγορών που πραγματοποίησαν οι Έλληνες από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως την 28η Ιουνίου 2021 αφορούν στη θερινή διοργάνωση της Αθήνας το 2004 και το 1896 αλλά και της Ατλάντας των ΗΠΑ το 1996.

Αυξημένο φαίνεται, επίσης, το ενδιαφέρον των Ελλήνων καταναλωτών για εμπορικά και αναμνηστικά είδη που αφορούν σε συγκεκριμένες διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου, συγκριτικά με το περασμένο έτος, είδη σχετικά με τη θερινή διοργάνωση της Ατλάντα, ΗΠΑ το 1996 είχαν αύξηση 240%. Αντίστοιχα, αύξηση σημειώθηκε για είδη σχετικά με τη θερινή διοργάνωση στην Αθήνας το 2004 (+218%) και τη θερινή διοργάνωση στο Σίντεϊ το 2000 (+133%). Διαπιστώνεται ότι οι Έλληνες καταναλωτές προτιμούν τις θερινές παρά τις χειμερινές διοργανώσεις, με τις αγορές μέσω της eBay που αφορούν στις θερινές διοργανώσεις να καταγράφουν αύξηση 67% το τελευταίο εξάμηνο, συγκριτικά με το 2020.

Επιπλέον, τα δημοφιλέστερα αντικείμενα σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες για τους Έλληνες αγοραστές το 2020 αφορούν σε καρτ-ποστάλ των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Αθήνα, σε σουβέρ της μπύρας Heineken και ελληνικά γραμματόσημα σχετικά με τη διοργάνωση της Αθήνας το 2004. Τα πιο ακριβά αντικείμενα σχετικά με τον δημοφιλή αθλητικό θεσμό που έχουν πωληθεί ποτέ σε Έλληνες αγοραστές αφορούν στην Ολυμπιακή Δάδα από τη θερινή διοργάνωση στην Ατλάντα το 1996, με τιμή αγοράς ~1500 €, σε ένα σπάνιο ασημί δικαστικό έμβλημα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνου το 1908 από τους Vaughtons του Μπέρμιγχαμ, με τιμή αγοράς έως 1250 ευρώ και στην Ολυμπιακή Δάδα από τη θερινή διοργάνωση στην Σεούλ το 1988, με τιμή αγοράς ~1000 ευρώ.

Ο Ilya Kretov, Γενικός Διευθυντής της eBay για τις παγκόσμιες αναδυόμενες αγορές υπογραμμίζει «η eBay προσφέρει μια ευρεία ποικιλία προϊόντων ανάμεσα σε πολλές και διαφορετικές κατηγορίες, με τα συλλεκτικά είδη να αποτελούν τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη κατηγορία σε ζήτηση. Με τους πολυαναμενόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο να έχουν μόλις ξεκινήσει, έχουμε παρατηρήσει ένα ανοδικό ενδιαφέρον στα – σχετικά με τη διοργάνωση -αναμνηστικά είδη, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Φαίνεται πως οι καταναλωτές σήμερα τείνουν να αγοράζουν περισσότερα δώρα, όπως κάρτες συναλλαγών, καρτ-ποστάλ, γραμματόσημα, εμπορικά είδη για τους οπαδούς, τα οποία τους θυμίζουν τις εμβληματικές διοργανώσεις που θα μπορούσαν να είχαν επισκεφτεί και τις νίκες που θα μπορούσαν να είχαν γιορτάσει. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο θα προσφέρουν φέτος σε όλους μας συναρπαστικές στιγμές. Με μια επίσκεψη στην eBay, μπορείτε να βρείτε υπέροχα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να εμψυχώσετε την ομάδα σας και να συμμετάσχετε στην παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού!»

Η eBay Inc. (Nasdaq: EBAY) είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα του εμπορίου που συνδέει εκατομμύρια αγοραστές και πωλητές σε 190 αγορές ανά τον κόσμο. Η λειτουργία μας βασίζεται στο να προσφέρουμε ευκαιρίες σε άτομα, επιχειρηματίες, επιχειρήσεις και οργανισμούς, όλων των μεγεθών, να αναπτυχθούν οικονομικά. Ο ιστότοπος αγορών ebay.com και τα τοπικά της δίκτυα, καθώς και το eBay App για τα κινητά, συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες και πιο ζωντανές αγορές στον κόσμο, διαθέτοντας μοναδικές ποιοτικές επιλογές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία και το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο διαδικτυακών εμπορικών σημάτων, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.ebayinc.com