Μέσω της πλατφόρμας της cosmoONE πραγματοποιούνται οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες του Υπουργείου Οικονομικών για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, σε ιδιώτες επιχειρηματίες έναντι ενοικίου. Η θυγατρική του Ομίλου ΟΤΕ ανέλαβε τη διεξαγωγή των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για το 2021 και το 2022, μέσω ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού.

Στο πλαίσιο του έργου, η πλατφόρμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών παραμετροποιήθηκε και διασυνδέθηκε με το σύστημα TAXISnet, ώστε να εξασφαλίζεται η εύκολη και ασφαλής είσοδος των χρηστών. Επιπλέον, αναβαθμίστηκε η διαδικασία πληροφόρησης των συμμετεχόντων στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες, με την πρόσβασή τους στην ιστοσελίδα https://eauctions.gsis.gr/, στην οποία παρουσιάζονται σε χάρτη οι διαθέσιμες προς δημοπρασία παραλίες.

Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού διενεργούνται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της cosmoONE από το 2017. Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 700 online δημοπρασίες, που οδήγησαν σε αύξηση των μισθώσεων κατά 30%, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των δημόσιων εσόδων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της cosmoONE, κ. Θανάσης Πετμεζάς, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Υπουργείο Οικονομικών μας εμπιστεύθηκε ακόμη μια φορά για να φέρουμε εις πέρας ένα τόσο σημαντικό έργο. Η cosmoONE διαθέτει εμπειρία 20 χρόνων στις ηλεκτρονικές προμήθειες και δημοπρασίες, υψηλή τεχνογνωσία και ευρεία γκάμα πιστοποιημένων εφαρμογών. Βοηθάμε επιχειρήσεις και Οργανισμούς να εξοικονομήσουν πόρους, να αυξήσουν τα έσοδά τους και να μεταβούν στη νέα ψηφιακή εποχή. Στόχος μας είναι να γνωρίσουν τα οφέλη της ηλεκτρονικής δημοπράτησης όλο και περισσότεροι φορείς σε κάθε τομέα δυνατής εφαρμογής, όπως μισθώσεων και πωλήσεων ακινήτων δημοσίου, πλειστηριασμών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, πλωτών μέσων και πάγιων περιουσιακών στοιχείων.»

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δημοπρασιών auctionONE της cosmoONE υποστηρίζει όλους τους διαθέσιμους τύπους δημοπρασιών, καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε οργανισμού, μέσα από ασφαλείς και διαφανείς διαδικασίες. Περισσότερες πληροφορίες για τις διαθέσιμες κατηγορίες ηλεκτρονικών δημοπρασιών και τη λειτουργία τους, μέσα από σύντομα video, στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://www.cosmo-one.gr/efarmoges/ilektronikes-dimoprasies/

Η cosmoONE, εταιρεία του Ομίλου ΟΤΕ, παρέχει από το 2001 υπηρεσίες ηλεκτρονικών προμηθειών για φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Οι λύσεις της καλύπτουν όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας, από την ηλεκτρονική καταγραφή του αιτήματος προμήθειας, την ηλεκτρονική έρευνα αγοράς και τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό, μέχρι τη διαπραγμάτευση μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας και την ηλεκτρονική παραγγελία. Όλες οι εφαρμογές της παρέχονται υπό μορφή υπηρεσίας και μπορούν να διασυνδέονται με τα πληροφοριακά συστήματα των εταιρειών που εξυπηρετούν. Οι υπηρεσίες της cosmoOΝΕ έχουν διακριθεί με 13 βραβεία, ενώ η εταιρεία έχει καθιερωθεί ως εξειδικευμένος πάροχος B2B Ηλεκτρονικών προμηθειών, με καθοριστική συμβολή στη διαμόρφωση και εξέλιξη του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν.