Την Κυριακή 4 Ιουλίου, ολοκληρώθηκε μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του κινηματογράφου! Με χαρά και συγκίνηση οι λάτρεις της 7ης τέχνης έδωσαν ραντεβού, μετά από ενάμιση χρόνο και στο φυσικό χώρο του Φεστιβάλ και όχι μόνο πίσω από τις οθόνες των υπολογιστών τους, όπως είχε συμβεί στο πρώτο μισό της διοργάνωσης.

Το σινεφίλ ραντεβού που έδωσε η Fischer στις 24 Ιουνίου για το καλοκαιρινό 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, έριξε αυλαία για φέτος. Η Fischer, στο πλαίσιο της τελετής λήξης του φεστιβάλ, έδωσε το παρών, ως χορηγός Βραβείων Κοινού, αποδεικνύοντας και εμπράκτως την αγάπη της στον κινηματογράφο, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια δίνοντας βήμα στο κοινό για να εκφράσει την άποψή του.

Συνολικά,  48.000 θεατές παρακολούθησαν τις προβολές καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ απολαμβάνοντας μοναδικές δημιουργίες. Φέτος, μια ιδιαίτερη χρονιά, μετά την πανδημία, το κοινό της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, αγκάλιασε με ενθουσιασμό τον θεσμό. Οι άνθρωποι που παρακολουθούν το φεστιβάλ, κάθε χρόνο αναδεικνύουν με την ψήφο τους τις επιλογές τους και απολαμβάνουν ταινίες υψηλού επιπέδου.

Σε δέκα ημέρες προβλήθηκαν 92 ταινίες στους εννέα θερινούς κινηματογράφους του Φεστιβάλ και 142 ταινίες online με κάποια από αυτά να ξεχωρίζουν στα μάτια και τις καρδιές των θεατών. Νικητές από τις ψήφους του κοινού αναδείχθηκαν δύο ελληνικές και δύο ξένες ταινίες (άνω και κάτω των 50΄ αντίστοιχα). Πιο συγκεκριμένα για διεθνή ταινία άνω των 50΄ το Βραβείο Κοινού Fischer απονέμεται στο ντοκιμαντέρ «Λουτσαδόρας» σε σκηνοθεσία Πάολα Κάλβο, Πάτρικ Τζάσιμ (Γερμανία, Μεξικό). Για διεθνή ταινία έως 50΄ το Βραβείο Κοινού Fischer απονέμεται στο ντοκιμαντέρ «Πέρα από το Ρότερνταμ» με τη Σάρα Ντράιβερ σε σκηνοθεσία Λιούι και Νόα Κλόστερ (ΗΠΑ).

Για ελληνική ταινία άνω των 50΄ το Βραβείο Κοινού Fischer απονέμεται στο ντοκιμαντέρ «Μέσα από το τζάμι τρεις πράξεις» σε σκηνοθεσία Χρήστου Μπάρμπα (Ελλάδα). Για ελληνική ταινία έως 50΄ το Βραβείο Κοινού Fischer απονέμεται στο ντοκιμαντέρ: «Ζαμπέτα» σε σκηνοθεσία Ελισάβετ Σφυρή, Σοφίας Σφυρή (Ελλάδα). Η Fischer, έδωσε για άλλη μια χρονιά τη δική της γεύση στο Φεστιβάλ, κρατώντας συντροφιά στους χιλιάδες σινεφίλ που παρακολούθησαν διαδικτυακά & φυσικά την φετινή διοργάνωση απολαμβάνοντας μοναδικές προβολές και στηρίζοντας έμπρακτα τις κορυφαίες δημιουργίες της έβδομης τέχνης!

“Όλοι μαζί με αισιοδοξία ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο Νοέμβριο, για τον εορτασμό του 62ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, με την ελπίδα τόσο της διαδικτυακής όσο και της φυσικής παρουσίας πάντοτε με την συντροφιά μιας παγωμένης μπίρας Fischer”, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση τηςς εταιρείας.