Με τρία αργυρά βραβεία σε ισάριθμες κατηγορίες βραβεύτηκε η METRO AEBE στην τελετή απονομής των Hellenic Responsible Business Awards 2021.

Η τριπλή αυτή διάκριση έρχεται ως επιστέγασμα και επιβράβευση της στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας, η οποία, από την πρώτη μέρα έχει ως βασικό πυλώνα της στρατηγικής της, την υπεύθυνη συμπεριφορά και την επιστροφή αξίας στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Ειδικότερα, η εταιρεία κέρδισε βραβεία στις ακόλουθες κατηγορίες:

Ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη, με την υποψηφιότητα METRO Covid 19 Response, την ολοκληρωμένη ομπρέλα δράσεων που εφαρμόζεται σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας για την προστασία των εργαζομένων της.

Συνεργασία Επιχείρησης & Τοπικής Κοινωνίας / Κράτους, με την υποψηφιότητα Στρατηγική́ Συνεργασία My market – ΚΕΔΕ, μέσω της οποίας έλαβαν ουσιαστική στήριξη Κοινωνικά Παντοπωλεία σε όλη την Ελλάδα σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Πρόγραμμα Επικοινωνίας / Καμπάνια Δέσμευσης Καταναλωτών ή άλλων Ενδιαφερομένων Μερών, με την υποψηφιότητα Ένας Συν Ένας: Όλοι Μαζί́, για καλό́ σκοπό́! Τα My market ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Be-Live!, στηρίζοντας έτσι ένα εθνικής σημασίας θέμα, όπως αυτό της υπογεννητικότητας στη χώρα.

Σε μία περίοδο με πολλαπλές προκλήσεις για τον κλάδο των σούπερ μάρκετ, η βράβευση των δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας της METRO, για τα καταστήματα My market, METRO Cash & Carry αλλά και τους εργαζόμενους της εταιρείας, καταδεικνύει την πολυεπίπεδη δέσμευσή της προς ολόκληρη την κοινωνία. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

H METRO AEBE είναι μια 100% ελληνική εταιρεία με οικογενειακή μετοχική σύνθεση.  Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, καινοτομεί εισάγοντας πρωτοπόρες πρακτικές στην ελληνική αγορά. Διαθέτει δύο αλυσίδες καταστημάτων: τα καταστήματα χονδρικής METRO Cash & Carry, με 50 καταστήματα σε όλη την χώρα και τα καταστήματα λιανικής My market, με 229 σημεία λιανικής πώλησης. Τον Ιανουάριο του 2020, η εταιρεία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα (BEST VALUE για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ) στην Κύπρο. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 11.000 εργαζόμενους, γεγονός που την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες πανελλαδικά.