Η Westnet, μέλος του Ομίλου εταιρειών Olympia και κορυφαίος διανομέας προϊόντων πληροφορικής και τεχνολογίας σε Ελλάδα και Κύπρο, βραβεύτηκε για την απόδοσή της από την κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας HP, στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης για τους συνεργάτες της, «HP Channel Partner Event».

Πιο συγκεκριμένα, η Westnet έλαβε δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις, «Καλύτερη Επίδοση Πωλήσεων Hardware» και «Μεγαλύτερος Ρυθμός Ανάπτυξης Πωλήσεων Hardware» για τη δραστηριότητά της το 2020 στην Ελληνική αγορά, ξεχωρίζοντας για μία ακόμη φορά ανάμεσα σε πολλές εταιρείες του κλάδου της διανομής προϊόντων πληροφορικής και τεχνολογίας.

Από την πλευρά της HP, o κ. Νίκος Χρηστάκης, Γενικός Διευθυντής HP Ελλάδας & Κύπρου, ανέφερε: «Πολλά συγχαρητήρια στη Westnet για αυτή τη διάκριση. Σε μία τόσο ιδιαίτερη χρονιά κατάφερε να παρουσιάσει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης που ήταν αποτέλεσμα σκληρής, μεθοδικής και ομαδικής δουλειάς. Είμαι πεπεισμένος ότι και το 2021 θα είναι μια εξίσου παραγωγική χρονιά σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον με πολλές προκλήσεις».

Αναφορικά με τη βράβευση της Westnet, ο κ. Νίκος Τσαρουχάς, Διευθυντής Πωλήσεων Westnet Ελλάδας & Κύπρου, δήλωσε: «Η σημαντική αυτή διάκριση από την HP αποτελεί την επιβράβευση των προσπαθειών μας αλλά και την επιβεβαίωση του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της Westnet. Σε μια ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά, καταφέραμε να παραμείνουμε κοντά στους συνεργάτες μας, επιδεικνύοντας υψηλή προσαρμοστικότητα και προσήλωση στο στόχο, κάτι το οποίο οδήγησε σε αυτά τα σπουδαία αποτελέσματα. Δέσμευσή μας, να συνεχίσουμε την αποστολή μας: να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις, τα καλύτερα προϊόντα στους συνεργάτες μας έτσι ώστε να αναπτυσσόμαστε μαζί τους».

Με μια επιτυχημένη πορεία για περισσότερα από 15 χρόνια στην Ελληνική αγορά, η Westnet επενδύει στην ανάπτυξη αμοιβαίως επωφελών σχέσεων, ώστε να παραμένει διαχρονικά μια στρατηγική επιλογή για τους συνεργάτες της. Στόχος της είναι να παρέχει αξιόπιστες και ολοκληρωμένες λύσεις τεχνολογίας, ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις αυξανόμενες ανάγκες του μεγάλου δικτύου πελατών της, προσθέτοντας συνεχώς αξία στη δραστηριότητά τους. Με γνώμονα την επιχειρηματική αριστεία, η Westnet συνεχίζει δυναμικά κι αυτήν τη χρονιά την επιτυχή υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού, επιβεβαιώνοντας καθημερινά την εμπιστοσύνη των συνεργατών της.

Η Westnet, εταιρεία του Ομίλου Olympia, κατέχει ηγετική θέση στο χώρο της διανομής προϊόντων τεχνολογίας σε Ελλάδα και Κύπρο, με τη δραστηριότητά της να εκτείνεται σε περισσότερες από 60 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Η εταιρεία αντιπροσωπεύει μεγάλους κατασκευαστές της παγκόσμιας αγοράς, όπως καταναλωτικές μπαταρίες Toshiba, προϊόντα και λύσεις HP Inc., HP Enterprise, Huawei, Microsoft, Checkpoint, Lenovo, Canon, LG, Samsung, Logitech, Corsair, Philips, Eset, Creative, D-Link, TP-Link, MSI, PFU, ενώ κατέχει κι αποκλειστικά συμβόλαια διανομής με κατασκευαστές όπως Asus, Sharp, Fujitsu, Hitachi, Fitbit, AUX, Amica και Trust.

Η Westnet δραστηριοποιείται με τρεις μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες: α) IT & Technology, β) Energy Solutions, γ) Home Appliances. Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2005 ως διανομέας προϊόντων πληροφορικής και το 2012 επεκτάθηκε στην αγορά του mobility με smartphones και tablets. Το 2015, αναπτύχθηκε στην αγορά των accessories, των περιφερειακών, των tech toys και του gaming ενώ το 2016 εισήλθε και στην αγορά των τηλεοράσεων. Το 2018 διεύρυνε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό της με την προσθήκη των οικιακών συσκευών αλλά και των καταναλωτικών μπαταριών. Το 2019 επεκτάθηκε στις κατηγορίες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και δικτύωσης, το 2020 στις κατηγορίες cyber security και unified communication ενώ από το 2021 αναπτύσσει την προϊοντική κατηγορία του κλιματισμού. Τα κεντρικά γραφεία της Westnet βρίσκονται στην Αθήνα, στη Νέα Κηφισιά, ενώ η εταιρεία διατηρεί γραφεία και στη Θεσσαλονίκη. Από το 2017 λειτουργεί και στην Κύπρο, καλύπτοντας τις ανάγκες της κυπριακής αγοράς με τοπική παρουσία.