Με το σύνθημα «Σώσε τη γειτονιά σου» μία ομάδα νέων ανθρώπων μας προσκαλεί να αλλάξουμε τον κόσμο γύρω μας, καθαρίζοντας τη «γειτονιά» μας ή ό,τι ο καθένας μας αισθάνεται ως «γειτονιά του», τη θάλασσα, το βουνό, το δάσος, την παραλία του!

Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρίθηκαν τα My market, που από τις πρώτες κιόλας δράσεις, διέκριναν το πάθος, την τόλμη και την ενότητα των εθελοντών του Save your Hood, αξίες που διέπουν τη λειτουργία της αλυσίδας από την ίδρυσή της! Έτσι, αναλαμβάνουν να προμηθεύουν τους εθελοντές σε όλη την Ελλάδα και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με τις χιλιάδες σακούλες απορριμμάτων που χρειάζονται!

Το κίνημα «Save your Hood» εδώ και 7 μήνες πραγματοποιεί εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα, με εντυπωσιακά και θαυμαστά αποτελέσματα! Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 22.000 ενεργοί εθελοντές, έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από  2.500 δράσεις σε 192 Δήμους της Ελλάδας και έχουν συγκεντρώσει πάνω από 5.900.000 λίτρα σκουπιδιών! Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης πολιτών που ολοένα και μεγαλώνει, ενώνοντας τους πολίτες αλλά και άλλες εθελοντικές ομάδες ανά την Ελλάδα με σκοπό να πετύχουν τη μεγαλύτερη αποκομιδή σκουπιδιών που έγινε στην χώρα μας.

Τα My market, από την πρώτη μέρα της ίδρυσής τους έχουν ως στρατηγικό πυλώνα της λειτουργίας τους την κοινωνική προσφορά, με έμφαση στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, εφαρμόζοντας πρωτοποριακές λύσεις στα καταστήματα της αλυσίδας. Παράλληλα, σημαντική προτεραιότητα των My market αποτελεί ο εθελοντισμός και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Έτσι για ακόμη μία φορά, οι εργαζόμενοι της εταιρείας κινητοποιούνται και γίνονται μία ομάδα με τους εθελοντές του Save Your Hood για καλό σκοπό.

Τα My market είναι μία αμιγώς ελληνική αλυσίδα super market με 228 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1976. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της, η εταιρεία δραστηριοποιείται με συνέπεια και αξιοπιστία στην ελληνική αγορά. Τα My market συνεργάζονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία με Έλληνες παραγωγούς και προμηθευτές. Βασικό σημείο αναφοράς όλα αυτά τα χρόνια ήταν και εξακολουθεί να είναι ο σεβασμός στον πελάτη, η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των προϊόντων και των προσφερόμενων υπηρεσιών της, το ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, η Βιώσιμη Ανάπτυξη και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο με πολλαπλούς και πολυδιάστατους τρόπους.

Το Save Your Hood (https://saveyourhood.gr/) αποτελεί μια ιδιωτική πρωτοβουλία με σκοπό να ενώσει, να στεγάσει και να δώσει δύναμη στις ατομικές και ομαδικές προσπάθειες για μια καλύτερη γειτονιά σε όλη την Ελλάδα. Μέσα σε ένα διάστημα 6 μηνών, έχει ενεργοποιήσει πάνω από 22.000 πολίτες σε 125 δράσεις κάθε εβδομάδα, σε 192 Δήμους της Ελλάδας. Η νοοτροπία της αδιαφορίας έγινε η αφορμή για τον Βασίλη Σφακιανόπουλο να ξεκινήσει μια εθελοντική πρωτοβουλία. Η σκέψη έγινε δράση και η δράση ονομάστηκε «Save Υour hood» Σώσε την γειτονιά σου, το δάσος σου, την παραλία σου, σώσε το μέρος που ζεις και αγαπάς. Πρόκειται για μια ιδέα που ξεκίνησε στην πρώτη καραντίνα (Απρίλιος 2020) και η πρώτη κινητοποίηση έγινε στις 15 Νοεμβρίου. Δημιουργήθηκε έτσι, μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης πολιτών που ολοένα και μεγαλώνει, ενώνοντας πολίτες αλλά και άλλες εθελοντικές ομάδες ανά την Ελλάδα με στόχο τη μεγαλύτερη αποκομιδή σκουπιδιών που έγινε στην χώρα μας. Στρώσεις σκουπιδιών, κάθε λογής αντικείμενα, παιχνίδια, πλαστικά, χιλιάδες καλαμάκια έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα ενώ η δράση βρίσκεται ακόμα στην αρχή.