Την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα πέτυχε το δίκτυο κινητής της COSMOTE συνολικά, αλλά και στις επιμέρους αξιολογήσεις των υπηρεσιών Mobile Internet και φωνής, από τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων και ελέγχου δικτύων umlaut, αποκτώντας για έβδομη συνεχόμενη φορά την πιστοποίηση «Best in Test».

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, περιελήφθησαν στις live μετρήσεις και συνυπολογίστηκαν στο τελικό σκορ κι οι επιδόσεις των δικτύων 5G, γεγονός που οδήγησε σε εντυπωσιακή αύξηση των καταγεγραμμένων ταχυτήτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της umlaut, ο μέσος όρος ταχυτήτων που καταγράφηκε στις μετρήσεις των δικτύων COSMOTE αυξήθηκε κατά 57% σε σύγκριση με την τελευταία, προ 5G, μέτρηση, το 2019. Επίσης, στις ταχύτητες download, οι συνδρομητές κινητής COSMOTE απολαμβάνουν, κατά μέσο όρο, υπερδιπλάσιες ταχύτητες σε σχέση με τους ανταγωνιστικούς παρόχους κινητής σε μεγάλες πόλεις και κωμοπόλεις, ενώ στους βασικούς οδικούς άξονες της χώρας οι μετρηθείσες ταχύτητες download της COSMOTE ήταν, κατά μέσο όρο, σχεδόν τριπλάσιες.

«Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτήν τη νέα διάκριση, καθώς αποτελεί επιβεβαίωση της υψηλής ποιότητας του δικτύου μας, αλλά και επιβράβευση της σκληρής δουλειάς των τεχνικών μας, οι οποίοι φροντίζουν για τη συνεχή βελτίωση κάλυψης, χωρητικότητας και ταχύτητας του δικτύου, και τη διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών. Στόχος μας είναι η κορυφαία εμπειρία συνδεσιμότητας και επικοινωνίας των συνδρομητών COSMOTE, όπου κι αν βρίσκονται. Η συνεχής επέκταση του δικτύου 5G που φέραμε πρώτοι στην Ελλάδα, υπόσχεται όλο και μεγαλύτερες ταχύτητες, για όλο και περισσότερους Έλληνες», δήλωσε σχετικά o Executive Director Network Development & Operations  Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιώργος Τσώνης.

«Συγχαρητήρια στην COSMOTE, η οποία πιστοποιήθηκε ως «Best in Test» στην Ελλάδα για 7η φορά. H COSMOTE ξεχωρίζει, έχοντας πετύχει την καλύτερη επίδοση σε όλες τις κατηγορίες: φωνή, data και συνολική εμπειρία χρήσης. Προτεραιότητα της umlaut είναι να αξιολογεί δίκαια και με διαφάνεια τις δικτυακές υποδομές παγκοσμίως και να συμβάλλει, ώστε να γίνουν ακόμα καλύτερες μέσα από τις συγκριτικές μετρήσεις, τις εκθέσεις ελέγχου και τα πιστοποιητικά της», σημείωσε ο CEO Telecommunication της umlaut, κ. Hakan Ekmen.

Η πιστοποίηση «Best in Test» είναι αποτέλεσμα μιας σειράς ανεξάρτητων συγκριτικών μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από την umlaut την περίοδο 10 έως 23 Απριλίου 2021. Οι μετρήσεις, υπό την μορφή προσομοίωσης κανονικής χρήσης συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, πραγματοποιήθηκαν με ειδικό επιστημονικό εξοπλισμό (drive test tools) της umlaut σε  24 μεγάλες και μικρές πόλεις, καθώς και σε βασικούς οδικούς άξονες της χώρας. Κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε όλες τις δημοφιλείς υπηρεσίες Mobile Internet και φωνής, καταγράφηκε η τελική εμπειρία των πελατών ως προς την αξιοπιστία, την ποιότητα/πιστότητα ήχου, το χρόνο αποκατάστασης κλήσης, τη συνδεσιμότητα broadband 4G/5G, την ταχύτητα upload/download, την ταχύτητα πλοήγησης στο internet, την απρόσκοπτη παρακολούθηση HD/UHD videos και την ταχύτητα απόκρισης σε OTT Voice apps και gaming. Το πιστοποιητικό «Best in Test» για το δίκτυο COSMOTE, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα των μετρήσεων από την εταιρεία umlaut, είναι διαθέσιμα, εδώ.

Tο COSMOTE 5G είναι το μεγαλύτερο δίκτυο 5G στη χώρα με πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη που έχει ξεπεράσει το 50%, ενώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το 90%. Τις απεριόριστες δυνατότητες του COSMOTE 5G απολαμβάνουν ήδη κάτοικοι κι επισκέπτες σε 29 πόλεις και νησιά της χώρας, ενώ το δίκτυο συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά, με νέο στόχο το 60% πανελλαδικής πληθυσμιακής κάλυψης, μέχρι το τέλος της χρονιάς. Όλοι οι συνδρομητές COSMOTE, ιδιώτες κι επιχειρήσεις, διαθέτοντας 5G συσκευή, πιστοποιημένη στο δίκτυο COSMOTE, μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο COSMOTE 5G, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση κι ανεξαρτήτως προγράμματος (συμβόλαιο, καρτοσυμβόλαιο, καρτοκινητή).

Το COSMOTE GIGASPEED NETWORK διαμορφώνει τις υποδομές που οδηγούν την Ελλάδα στο μέλλον. Με τεχνολογίες αιχμής, όπως το 5G και το Fiber to the Home, το COSMOTE GIGASPEED NETWORK ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας ψηφιακής εποχής, ανοίγοντας απεριόριστες δυνατότητες και συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους. Έχοντας δεσμευτεί να ηγηθεί του ψηφιακού μετασχηματισμού, ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα. Με περίπου €5 δισ. επενδύσεις την περασμένη δεκαετία και με επενδυτικό πλάνο ύψους €2 δισ. για την τρέχουσα τετραετία, δημιουργεί τις υποδομές για την Κοινωνία των Gigabit.