Συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των πελατών της εμπόρων, αλλά και των καταναλωτών, η Διοίκηση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας παρουσίασε την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 την νέα εφαρμογή “e-Λαχαναγορά”. Η εφαρμογή προσφέρει τη δυνατότητα αποκλειστικά σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες για online αγορές και ‘’ψηφιακή παραγγελία’’.

Όπως επεσήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ κ. Απόστολος Αποστολάκος, το “e-Λαχαναγορά” ψηφιοποιεί και απλοποιεί τη διαδικασία της παραγγελίας, που πλέον γίνεται με ένα κλικ από το κινητό. Παράλληλα, προσφέρει στους συνεργαζόμενους με τον ΟΚΑΑ εμπόρους τη δυνατότητα να έχουν σε λειτουργία τα καταστήματά τους 24 ώρες το 24ωρο, συναλλασσόμενοι με τους πελάτες και προμηθευτές τους με ασφάλεια, κερδίζοντας χρόνο και χρήμα.

Το “e-Λαχαναγορά” αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των επενδύσεων ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει δρομολογήσει και υλοποιεί ο ΟΚΑΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών του, αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, το καινούργιο ψυχόμενο κέντρο logistics, την κατασκευή του οποίου έχει δρομολογήσει η Διοίκηση του ΟΚΑΑ, καθώς και σειρά νέων τεχνολογιών, που θα συμβάλλουν στην αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της Αγοράς, από την οποία διακινείται ένας από τους μεγαλύτερους όγκους φρούτων, λαχανικών, νωπών κρεάτων και αλιευμάτων ανά την Επικράτεια. Επίσης, σύντομα θα ανακοινωθεί η ολοκλήρωση σειράς έργων στις 11 Ιχθυόσκαλες που εποπτεύει ο Οργανισμός, που είχαν «κολλήσει» και τις προσεχείς ημέρες θα δοθούν σε χρήση των συναλλασσόμενων αλιέων και ιχθυεμπόρων.

Το “e-Λαχαναγορά” παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΚΑΑ κ. Απόστολου Αποστολάκου, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη, του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Νίκου Παπαθανάση, του Διευθύνοντα Συμβούλου του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) κ. Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη και του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Σωτήρη Αναγνωστόπουλου. Ο κ. Αποστολάκος δήλωσε «Το “e-Λαχαναγορά” app είναι μια σημαντική νέα υπηρεσία που ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας στρατηγικά επέλεξε να λανσάρει, στο γενικότερο πλαίσιο ψηφιοποίησης του ΟΚΑΑ».

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν σε Android και iOS και είναι αποκλειστικά για χρήση από επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ για Android και για iOS.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε μέσω Live Streaming και μπορείτε να τη δείτε ξανά εδώ.

 

 

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας:

Κα Μπέρκου Μαίρη, 210 4821111 (εσωτ. 0195), m.berkou@okaa.gr

Κα Λυμπέρη Νένη, 210 4821111 (εσωτ. 0146), n.liberi@okaa.gr