Την πλατφόρμα «Ένας άθλος ακόμα» (www.enasathlosakoma.gr) παρουσιάζει ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ πλαισιώνοντας με αυτό τον τρόπο το ομώνυμο πολύπλευρο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εγκαινίασε στις αρχές του έτους.

Με οδηγό τη δέσμευσή του να θέτει τα θεμέλια για ένα πιο αειφόρο σήμερα και ένα καλύτερο αύριο, σχεδίασε τη νέα πλατφόρμα με στόχο την αποτύπωση του οράματός του για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την τακτική ενημέρωση και τη διάδραση με το κοινό αναφορικά με τις στοχευμένες δράσεις που υλοποιεί στους τομείς προτεραιότητάς του. Με αφορμή τον εορτασμό της ιστορικής επετείου των 110 χρόνων, στις αρχές του έτους ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ εγκαινίασε το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Ένας άθλος ακόμα» με σκοπό να ενισχύσει περαιτέρω την κοινωνία, να μεριμνήσει για το περιβάλλον, να ενδυναμώσει την τοπική επιχειρηματικότητα, να στηρίξει τους νέους και τα όνειρά τους, να φροντίσει για τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και να συνεισφέρει στη δημόσια υγεία.

Σήμερα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ εγκαινιάζει την ομώνυμη ιστοσελίδα η οποία αποτελεί πολύτιμο εργαλείο, αλλά και συνέχεια του προγράμματος ΕΚΕ. Στην πλατφόρμα αυτή θα παρουσιάζεται κάθε έργο που αναλαμβάνει να υλοποιήσει, ώστε να στέκεται στο πλευρό όλων των Ελλήνων σε κάθε «μικρό και μεγάλο άθλο» και να συνεισφέρει στην προσπάθεια να φέρει την ελληνική κοινωνία πιο κοντά στον κόσμο που θέλουμε να ζούμε.

Ειδικότερα, μέσα από τη νέα πλατφόρμα ο επισκέπτης ενημερώνεται για την ιστορία και τη φιλοσοφία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ενώ παράλληλα γνωρίζει τα σημαντικότερα έργα – σταθμούς των 110 ετών της δράσης του. Ταυτόχρονα, γίνεται κοινωνός των «άθλων» που κάνει πραγματικότητα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον με άξονα τέσσερις στρατηγικούς πυλώνες: το κλίμα, την κυκλική οικονομία, τη φύση και τις τοπικές κοινωνίες. Επιπλέον, η ιστοσελίδα λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας με το κοινό, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να επικοινωνήσει τη γνώμη του στον Όμιλο για κάθε άθλο που πραγματοποιεί, ακόμη και να προτείνει νέους.

Η κυρία Εύη Ιωαννίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά: «Εδώ και 110 χρόνια παραμένουμε πρωτοπόροι στον κλάδο μας, δουλεύουμε σκληρά, προσαρμοζόμαστε σε κάθε πρόκληση και προχωράμε μπροστά με όραμά μας να Χτίζουμε Μαζί έναν καλύτερο κόσμο, δημιουργώντας αξία για όλους. Με αφορμή την επετειακή αυτή χρονιά, εγκαινιάζουμε την πλατφόρμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Ένας άθλος ακόμα», με στόχο να προάγουμε τις αξίες που πρεσβεύουμε: τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία και την καινοτομία, καθώς και να τιμήσουμε την ελληνική κοινωνία προσφέροντας στήριξη στις ευάλωτες ομάδες, συνεισφέροντας στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών και στην προστασία του περιβάλλοντος».

Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της LafargeHolcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός δομικών υλικών στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 33 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος ηγείται της μετάβασης του κλάδου των δομικών υλικών σε έναν κλάδο μικρότερης έντασης άνθρακα, που εφαρμόζει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας αναφορικά με τη χρήση των πόρων. Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προσφέρει στην ελληνική και διεθνή αγορά καινοτόμα προϊόντα και βιώσιμες λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις των σύγχρονων αειφόρων κατασκευών.