Ακόμα και μέσα στη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, η εταιρεία Χαλβατζής Μακεδονική συνεχίζει να βελτιώνεται, να μεγαλώνει, να εκσυγχρονίζεται και να επενδύει στην Ελλάδα και την πρωτογενή παραγωγή της. Η νέα πτέρυγα του εργοστασίου στη Βέροια, είναι μια ακόμα επένδυση της οικογένειας Χαλβατζή που έχει επενδύσει πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία τριετία και συνεχίζει.

Το εργοστάσιο που βρίσκεται στη Σκύδρα, στη Βέροια, παράγει     καινοτόμα προϊόντα λαχανικών στον ατμό με την επωνυμία «Αγρόκηπος Χαλβατζής»  και τα παραδοσιακά προϊόντα της οικογένειας Χαλβατζή όπως γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες που παράγονται με φροντίδα εδώ και 49 χρόνια και διαρκώς εξελίσσονται. Η νέα μονάδα θα επεκτείνει τις παραγωγικές ικανότητες για τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των λαχανικών του Αγρόκηπου, ώστε  να συνεχίσει να προσφέρει την υψηλή ποιότητα στα προϊόντα της στους πιστούς καταναλωτές της σε Ελλάδα και εξωτερικό. όλο το χρόνο. To εργοστάσιο απασχολεί πάνω από 110 άτομα από επιστήμονες, αγρότες και γεωπόνους που βάζουν όλο το μεράκι τους για να έρχεται η φύση και τα πιο αγνά υλικά στο τραπέζι μας.

Η εταιρεία Χαλβατζής Μακεδονική προσφέρει τεράστια συμβολή στην τοπική κοινωνία, αφού το εργοστάσιο και τα χωράφια της είναι η καρδιά της εταιρείας. Εκεί γίνονται όλα, εκεί παράγονται τα προϊόντα του Αγρόκηπου Χαλβατζή όπως το παντζάρι, το καλαμπόκι, η κολοκύθα  και με σεβασμό στη γη και στον Έλληνα καταναλωτή έρχονται στο τραπέζι μας. Γι’ αυτό και όλο το οικοσύστημα που λειτουργεί γύρω από το εργοστάσιο με τους προμηθευτές, τους αγρότες ακόμα και τους κατασκευαστές, δίνει πνοή σε μια ευαίσθητη αγροτική περιοχή της χώρας όπου οι επιλογές για νέες δουλειές είναι περιορισμένες και οι νέοι επιστήμονες της περιοχής και όχι μόνο, βρίσκουν μια μελλοντική προοπτική που θα τους κρατήσει στη γη τους.

Λαχανικά στον ατμό, μαρμελάδες με 100% φρούτα, γλυκά κουταλιού, έτοιμα φαγητά, παραδοσιακά τουρσιά, φρουτοσαλάτες, χαλβάς και κομπόστες είναι τα προϊόντα της εταιρείας Χαλβατζή, Μακεδονική, Οικογένεια Χαλβατζή, Αιγαίο και Top Fruit, είναι τα προϊόντα που προσφέρει η επιχείρηση. Η σειρά λαχανικών στον ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» είναι μια επαναστατική αντιπρόταση στην κατηγορία του φρέσκου προϊόντος, καθώς παντρεύει τη φρεσκάδα του νωπού με την ευκολία στη χρήση, την ασφάλεια και την εγγύηση ποιότητας του συσκευασμένου προϊόντος.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος  της εταιρείας, Βασίλης Χαλβατζής: «Στην οικογένεια Χαλβατζή πάντα κοιτάμε μπροστά! Κοιτάζοντας το μέλλον, επενδύουμε συνεχώς και ανανεώνουμε τις υποδομές μας. Το όραμά μας είναι να προσφέρουμε στον καταναλωτή προϊόντα ασφαλή, υγιεινά, σταθερά, ιδιαίτερης διατροφικής αξίας, Ελληνικής καλλιέργειας, με σεβασμό στο περιβάλλον και στις σύγχρονες αγροτικές πρακτικές βιώσιμης καλλιέργειας».

Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 1972 από τον Βλάσση Χαλβατζή και με τη συμμετοχή πολλών ανθρώπων, επιστημόνων, ειδικών, αγροτών, με τεχνογνωσία, εμπειρία, κόπο και πολύ μεράκι.  Σήμερα το εργοστάσιο στην Σκύδρα παράγει ένα εξαιρετικό προϊόν Λαχανικά και όσπρια στον ατμό με το brand “Αγρόκηπος Χαλβατζή» που δημιουργεί νέα τάση στις διατροφικές συνήθειες του Έλληνα και όχι μόνο, αφού και οι παγκόσμιες τάσεις είναι το healthy living, healthy eating, convenience, clean label, NON GMO, sustainable farming, farm to table, environmental sustainability, social sustainability.

Η εταιρεία Χαλβατζής επίσης διαθέτει μια μεγάλη γκάμα παραδοσιακών προϊόντων με την επωνυμία Οικογένεια Χαλβατζή όπως μαρμελάδες, Γλυκά Κουταλιού, Χαλβάς Ταχίνι, Λαχανικά σε άλμη σε βάζο, Τοματοειδή, Κομπόστες, Φρουτοσαλάτες χωρίς ζάχαρη. Η εταιρεία από το 2013 έχει αναπτύξει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε Ευρώπη, Αμερική, Η.Α.Ε, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Κύπρο και σε Βαλκανικές χώρες όπου εκεί τα προϊόντα Αγρόκηπος Χαλβατζή αναπτύσσονται γεωμετρικά.