Navigation
22
Ιούν
location
Αθήνα
33oC
Αίθριος - καθαρός
24 Σεπ 2018

Ζητούμενο το… αυτονόητο!

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Ένα μεγάλο τμήμα του πολιτικού κόσμου αλλά και των πολιτών δείχνουν επί σειρά ετών να έχουν πάρει διαζύγιο από την απλή λογική και το… αυτονόητο! Έτσι, για παράδειγμα, τα όσα φυσιολογικά και λογικά είπε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης έγιναν αντικείμενο ανάλυσης με την επισήμανση ότι πρόκειται για “εξαιρετικά σπουδαίες εξαγγελίες”. Πραγματικά έτσι είναι. Όμως, σε μια μη κανονική χώρα όπου κυριαρχεί η… λογική του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμού ή των… ακρολαϊκοδεξιών, όλα αυτά φαντάζουν σαν την ανακάλυψη της πυρίτιδας!

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε το αυτονόητο και τίποτα περισσότερο, με βάση την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα. Το πρόβλημα στην Ελλάδα μπορεί να είναι οικονομικό, αλλά κατά βάθος είναι πολιτικό, αξιακό και θεσμικό. Κυρίως έχει να κάνει με την απώλεια της κοινής λογικής και του ρεαλισμού. Το είδαμε το 2015 με όσους ψήφισαν τους σημερινούς κυβερνώντες, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα, που έγινε καθαρά για εσωκομματικούς λόγους. Έπρεπε να ζήσουμε το εξάμηνο του παραλογισμού και της ανοησίας για να ακούσουμε τον σημερινό ένοικο του Μαξίμου να λέει mea culpa. Και αυτό με μισόλογα και δειλό τρόπο. Όταν η ανοησία είναι εξόφθαλμη και είσαι αναγκασμένος να πορευτείς στον δρόμο της κοινής λογικής, τότε δεν δικαιολογούνται εκφράσεις του τύπου mea culpa.

Η χώρα απαιτεί σήμερα απλές λύσεις στα ζητήματα της οργάνωσης και διοίκησης του Κράτους, της αξιοποίησης του ανεκμετάλλευτου κεφαλαίου που υπάρχει στη χώρα, την Παιδεία, την Υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος. Χρειαζόμαστε μια “επανάσταση” από τους άριστους που θα έχουν τη… ρετσινιά της αποτελεσματικότητας. Χρειαζόμαστε μια “επανάσταση’ από τους λογικούς κατά του παραλογισμού. Χρειαζόμαστε την “επανάσταση” της δημιουργίας απέναντι στην απόπειρα κάποιων να επιβάλλουν τον παρασιτισμό και τη μετριοκρατία. Το 2015 κάποιοι επικίνδυνοι τύποι έπαιξαν τη χώρα στα ζάρια. Τα καμώματα τους θα μας συνοδεύουν για δεκαετίες.

Η εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμού είναι οδυνηρή αλλά ταυτόχρονα μπορεί να είναι εξόχως διδακτική για να μην ξαναμπλέξουμε στο μέλλον με αμόρφωτους, ανερμάτιστους, ανώριμους και επικίνδυνους τύπους. Ο τυχοδιωκτισμός είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μια χώρα και στην οικονομία της. Επιπλέον, το δηλητήριο του λαϊκισμού θολώνει τη σκέψη και δεν οδηγεί σε ορθές αποφάσεις. Μέσα στην πολυεπίπεδη ισοπέδωση που επέφερε η σημερινή διακυβέρνηση, η μόνη απάντηση είναι η υιοθέτηση του αυτονόητου. Όλοι γνωρίζουμε κατά βάθος τι πρέπει να κάνουμε και τι πρέπει να τολμήσουμε σε αυτήν τη χώρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η “επανάσταση” του αυτονόητου πρέπει να ξεκινήσει από την αποδόμηση του κίβδηλου αριστερού αφηγήματος. Αυτό είναι το ζητούμενο και όλοι γνωρίζουμε τα αυτονόητα που πρέπει να γίνουν. Αυτά τα αυτονόητα είναι όσα ανακοίνωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, που θα αποτελέσουν και τα ζητούμενα της επόμενης μέρας…

Λουκάς Γεωργιάδης

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Παρασκήνιο»

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict