Navigation
21
Απρ
location
Αθήνα
22oC
Αίθριος - καθαρός
9 Οκτ 2018

Ζήτημα ζωής ή θανάτου η δημιουργία νέων προτύπων μετά την πικρή εμπειρία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η περίοδος 2010-2014 λόγω της απότομης οικονομικής προσγείωσης και της χρεοκοπίας λόγω κρατικισμού και αριστερής πολιτικής φαυλότητας, συνέβαλε εντυπωσιακά στην αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς της ελληνικής κοινωνίας. Οι “Αγανακτισμένοι”, οι “Δεν Πληρώνω”, οι “Αλληλέγγυοι” και οι “λοιποί συγγενείς”, άρχισαν να δημιουργούν τα τελευταία τρίμματα μιας συνολικής κατάρρευσης της χώρας. Η ελληνική κοινωνία παρασυρμένη από τα απίστευτα ψέματα μιας ομάδας τυχοδιωκτών και λαϊκιστών, υιοθέτησε πρωτοφανείς συμπεριφορές. Θεώρησαν την αναίδεια ως δημοκρατία και την ανομία ως δικαίωμα.

Σήμερα, μετά από σχεδόν χρόνια διακυβέρνησης από μια παρέα… ιδιαίτερης πολιτικής πάστας, έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Το… νέο είναι τα από χειρότερα υλικά του παρελθόντος. Η σύζευξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα προσκλητήριο κρατικιστών, αμετανόητων μαρξιστών, τυχοδιωκτών και αποφασισμένων να πούνε ψέματα για να πάρουν την εξουσία. Η συμπεριφορά αυτή συνιστά μεγίστη ανηθικότητα, ενώ όσοι ασπάζονται τη σημερινή ντροπιαστική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα, είνα προφανές ότι θεωρούνται συνένοχοι στη συνέχιση ενός εγκλήματος.

Η πλασματική ευημερία με τα δανεικά και τις επιδοτήσεις, οι κραυγαλέες ευνοϊκές διατάξεις για συντάξεις στα… 45, η “νομιμοποίηση” του θράσους και τόσα άλλα, αποτέλεσαν καταστάσεις που δημιουργήθηκαν κατά τα προηγούμενα πάρα πολλά χρόνια. Και το οξύμωρο είναι ότι οι σημερινοί κυβερνώντες που προέρχονται από το παλαιό, το καταγγέλλουν. Όμως δεν γίνονται πιστευτοί. Δεν τους είδαμε ποτέ σε πορείες με αίτημα το συμμάζεμα του κράτους. Ζητούσαν περισσότερους διορισμούς ακόμη και παρανόμων. Ζητούσαν περισσότερα δανεικά. Δεν σκέφτηκαν ποτέ ότι η αποδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης της χώρας για να διασωθούν τα “κεκτημένα” του βολέματος και του παρασιτισμού, θα μας οδηγούσε εδώ. Η Ελλάδα “ανδρεοπασοκοποιήθηκε” και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα απ΄ ότι θα μπορούσε να φανταστεί και ο πλέον… αισιόδοξος.

Σήμερα ζούμε την απόλυτη χυδαιότητα σε όλα τα επίπεδα. Αυτοί που κάποτε ζητούσαν περισσότερο κρατικισμό και λιγότερη ιδιωτική πρωτοβουλία έχουν το θράσος να καταγγέλλουν το παρελθόν. Ξεχνάνε ότι δείχνοντας με το δείκτη του χεριού προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, αυτομάτως τρία δάκτυλα δείχνουν τους ίδιους! Σήμερα, η χώρα έχει εν πολλοίς εκμαυλισμένους πολίτες. Διαθέτει πλεόνασμα αναρχομαγκιάς, αποθεώνει τους άχρηστους και διώχνει τους χρήσιμους. Τελικά, κρατικισμός, διαφθορά, ανηθικότητα και θράσος πηγαίνουν χέρι χέρι. Βέβαια, το μνημόνιο ξεγύμνωσε όλους αυτούς τους τύπους που ήθελαν να… δαμάσουν το “τέρας” του… φιλελευθερισμού!

Οι κρατικιστές που ζητούσαν κάποτε περισσότερα δανεικά έχουν το θράσος να μιλάνε για… φιλελευθερισμό. Ας μας πούνε μία χώρα όπου εφαρμόστηκαν οι αρχές του φιλελευθερισμού και αυτή χρεοκόπησε. Ας μας πούνε μία χώρα όπου δεν (συν)υπάρχουν οργάνωση, πειθαρχία και ένα σοβαρό κοινωνικό κράτος. Αλλά, τι συζητάμε τώρα, όταν εμφανίζονται άνθρωποι να είναι νοσταλγοί της Βενεζουέλας! Μιας χώρας που είναι μέσα στην εξαθλίωση, ενώ διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως. Εκεί όπου οι άνθρωποι τρώνε από τα σκουπίδια ή ακόμη και… ποντίκια, ενώ οι στυγνοί καθεστωτικοί απολαμβάνουν τη χλιδή της εξουσίας. Από αυτούς τους υποστηρικτές μπορούμε να καταλήξουμε σε απλά συμπεράσματα για το ήθος τους…

Οι σημερινοί καταστροφικοί τύποι με αυτόν τον ιδιαίτερο κυνισμό που διαθέτουν, πρέπει να περάσουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Με τα καμώματα τους και τις δηλώσεις τους αποπνέουν… μούχλα. Βρωμιά και δυσωδία. Η χώρα έχει ανάγκη από χρήσιμους ανθρώπους που θα εμπνεύσουν τους δημιουργικούς ανθρώπους που διαθέτουμε. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μέσα από ένα θετικό αφήγημα. Οι καταστροφείς της οικονομίας και της κοινωνίας μαζί με τις ιδέες τους πρέπει να πάνε στη… χωματερή. Τα… πρότυπα τους δεν είναι τίποτα περισσότερο από την εξάπλωση καρκινικών όγκων σε ολόκληρο το σώμα της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μπορούμε να πάμε με αυτούς μπροστά. Θα πάμε με τους δημιουργικούς, τους πειθαρχημένους, τους επιτυχημένους και τους νομοταγείς. Αλλιώς, δεν υπάρχει σωτηρία…

Λουκάς Γεωργιάδης

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ