Navigation
7
Μαΐ
location
Αθήνα
31oC
Αίθριος - καθαρός
7 Δεκ 2015

Ζημιωθέντες Ασπίς Πρόνοια: Μας λένε ”ξεχάστε τα λεφτά σας κορόιδα…”

aspis Νέα

O Σύλλογος ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό λέξη Τσίπρα, στην οποία τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «συντελείται η τελευταία πράξη ενός εγκλήματος εις βάρος δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια».

Όπως υπογραμμίζουν «οι δικαιολογίες των υπευθύνων από αστείες μέχρι εξοργιστικές στα αυτιά των απλών πολιτών οι οποίοι ακούν απαντήσεις όπως: Δεν αναγγείλατε τα συμβόλαιά σας -κάτι που δεν το επιβάλλει ούτε το επιτρέπει ο νόμος- ή το συμβόλαιό σας δεν είναι ασφαλιστήριο (!!), όταν παρόμοια συμβόλαια έχουν σήμερα κατακλύσει την αγορά.

Η επιστολή

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Εδώ και μερικές ημέρες συντελείται η τελευταία πράξη ενός εγκλήματος εις βάρος δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια -και κατ’ επέκταση της ασφαλιστικής αγοράς -το οποίο έχει αρχίσει να εξυφαίνεται από το μακρινό πλέον 2009.

Χωρίς καμία απολύτως έγγραφη αιτιολογία 220.000 κάτοχοι ασφαλιστηρίων συμβολαίων τα οποία αφορούν πολύ περισσότερα φυσικά πρόσωπα, παρακολουθούν άναυδοι ένα κακόγουστο σήριαλ που στους τίτλους του γράφει ”ξεχάστε τα λεφτά σας κορόιδα…”.

Η ανάρτηση του οριστικού πίνακα δικαιούχων ασφάλισης ζωής ο οποίος αναμενόταν με ανακούφιση από τους πρώην ασφαλισμένους του Ομίλου αποδείχτηκε εφιάλτης για το 80% από αυτούς οι οποίοι δεν είδαν πουθενά καταχωρημένα τα συμβόλαιά τους.

Οι δικαιολογίες των υπευθύνων από αστείες μέχρι εξοργιστικές στα αυτιά των απλών πολιτών οι οποίοι ακούν απαντήσεις όπως: Δεν αναγγείλατε τα συμβόλαιά σας -κάτι που δεν το επιβάλει ούτε το επιτρέπει ο νόμος- ή το συμβόλαιό σας δεν είναι ασφαλιστήριο (!!), όταν παρόμοια συμβόλαια έχουν σήμερα κατακλύσει την αγορά.

Νομικίστικες καινοτομίες και διασταλτικές ερμηνείες των νόμων έχουν επιστρατευτεί -σε προφορικό πάντα επίπεδο διότι δεν υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο- έτσι ώστε να αποκρυφτούν οι πραγματικές προθέσεις των εμπνευστών της κατάστασης αυτής. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει βούληση για την επίλυση του θέματος.

Η μόνη βούληση που υπάρχει είναι η διαιώνιση και η δικαστικοποίηση της υπόθεσης αυτής, οπότε γίνεται απολύτως ξεκάθαρο ποιοι ευνοούνται σε βάρος ποιών.

Αυτή την στιγμή ο κόσμος είναι εξοργισμένος και στα ανώτατα όρια αντοχής του. Ο Σύλλογός μας προσπαθεί με υπεράνθρωπες προσπάθειες να επιβάλλει ψυχραιμία και σύνεση στους ασφαλισμένους. Αυτό κάναμε πάντοτε στην εξάχρονη παρουσία μας ακολουθώντας μια συνετή πορεία και παρεμβαίνοντας με εποικοδομητικές προτάσεις για την επίλυση του θέματος. Αυτή την στιγμή όμως πραγματικά αδυνατούμε να διαχειριστούμε αυτή την αποπνικτική κατάσταση η οποία κάθε μέρα γιγαντώνεται.

Είστε από τους πολιτικούς που ενδιαφέρθηκαν προσωπικά στο παρελθόν και με μεγάλη ειλικρίνεια για το ζήτημα. Οι ασφαλισμένοι στήριξαν σε εσάς τις τελευταίες τους ελπίδες για δίκαιη επίλυση του προβλήματος. Αποδείχτηκε περίτρανα πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ήθελαν να λυθεί το ζήτημα -το οποίο σημειώνεται ότι δεν επιφέρει κανένα δημοσιονομικό κόστος- προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Αυτή την στιγμή όμως επί των ημερών σας συντελείται το μεγαλύτερο έγκλημα όλων.

Ταυτόχρονα, τα τελευταία 6 χρόνια μαζί με την Ασπίδα σύρεται εντελώς άδικα στην ανυποληψία και ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης με τεράστια πτώση εσόδων και ενεργητικού, την στιγμή που θα μπορούσε να αποδειχτεί ισχυρός πυλώνας στήριξης του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος.

Απευθύνουμε έκκληση για προσωπική σας παρέμβαση, άμεση αποκαθήλωση του πίνακα για να γίνουν οι σωστές εγγραφές και έναρξη έρευνας για τον καταλογισμό ευθυνών σε όλους τους υπαιτίους για την διολίσθηση αυτής της κατάστασης και τον εξαναγκασμό χιλιάδων πολιτών σε οικονομική και προσωπική εξουθένωση μέσω ατέρμονων δικονομικών ενεργειών που δεν οδηγούν πουθενά.

Με εξαιρετική εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Νίκος Κεχαγιάογλου»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ  • pict
  • pict

pict

pict