Navigation
30
Οκτ
location
Αθήνα
21oC
Αρκετά σύννεφα
27 Μαΐ 2015

Ζίγκλερ: Κατάσταση Μίκυ Μάους στην αγορά λόγω προσωρινών αδειών

opap Επιχειρήσεις

 Αποφασισμένη να προστατεύσει με κάθε τρόπο τα συμφέροντα του ΟΠΑΠ δήλωσε η διοίκηση του ΟΠΑΠ διά στόματος του επικεφαλής της εταιρείας κ. Κ. Ζίγκλερ όπως είπε  κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ  Καμίλ Ζίγκλερ. Σχολιάζοντας τη σημερινή κατάσταση των προσωρινών αδειών   στα τυχερά παιχνίδια μέσω Διαδικτύου σημείωσε ότι κάτι τέτοιο  δε συναντάται σε οργανωμένες αγορές, πρόκειται για «κατάσταση Μίκυ Μάους» δήλωσε. Ειδικά για το Διαδικτυακό Στοίχημα τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ενημερωθεί πως ο οργανισμός θα προστατεύσει με κάθε μέσο τα αποκλειστικά δικαιώματα που προβλέπει η σύμβαση με το δημόσιο. Όπως είπε, πρόκειται για όρους που υπήρχαν κατά τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του οργανισμού. Όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει ενημέρωση για τη διαδικασία αδειοδότησης των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Διαδικτυακό Στοίχημα είπε ως δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση.

Ωστόσο ο κ. Καμίλ Ζίγκλερ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η κυβέρνηση θα προασπίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα της ΟΠΑΠ Α.Ε στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών, επίγεια και διαδικτυακή, όπως αυτά πηγάζουν από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με το ελληνικό κράτος.

Όσον αφορά την ανάπτυξη των Vlt’s σημείωσε ότι   ο ΟΠΑΠ  είναι έτοιμος να ξεκινήσει τη λειτουργία της πρώτης ομάδας καταστημάτων Play με VLTs στα τέλη Ιουνίου, αλλά η τήρηση του χρονοδιαγράμματος εξαρτάται από αδειοδοτήσεις που πρέπει να δοθούν από άλλους φορείς . Ο κ. Ζίγκλερ τόνισε πως ο οργανισμός έχει ήδη υπογράψει ή υπογράφει σύντομα συμβόλαια για 200 χώρους (Gaming Halls) που θα φιλοξενήσουν VLTs, 4.000 παιχνιδομηχανές βρίσκονται ήδη στις αποθήκες του, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές στα πιλοτικά καταστήματα.

Όπως είπε, μέχρι το τέλος του χρόνου ή το αργότερο τον Ιανουάριο του 2016 θα λειτουργούν και τα 660 Gaming Halls τα οποία θα φιλοξενούν τα 16.500 VLTs που βρίσκονται υπό την άμεση διαχείριση του ΟΠΑΠ. Σημείωσε ότι«αυτή τη στιγμή έχουμε μια βάση δεδομένων με 7.500 ακίνητα, τη μεγαλύτερη που έχει σήμερα κάποιος στην Ελλάδα, αλλά οι περιορισμοί του ρυθμιστικού πλαισίου για τα VLTs (π.χ. τα Gaming Halls πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 200 μέτρα από σχολεία, κλπ) οδηγούν σε κάποιες καθυστερήσεις.

Για τη διαδικασία παραχώρησης των υπολοίπων 18.500 VLTs σε τρίτους ο κ. Ζίγκλερ τόνισε πως κατά την πρώτη φάση της διαδικασίας εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από εγχώριους και ξένους ομίλους. Από τις επαφές που έχει πραγματοποιήσει η διοίκηση του ΟΠΑΠ  με τους υποψηφίους προκύπτει, όμως, πως η εκδήλωση δεσμευτικού ενδιαφέροντος θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Τα συμφέροντα του Δημοσίου είναι μεγάλα από την ανάπτυξη της νόμιμης αγορά αφού για κάθε 1 ευρώ από την παράνομη αγορά VLTs που περνάει στη νόμιμη αγορά το ελληνικό δημόσιο κερδίζει πέντε ευρώ, είπε ο επικεφαλής του  ΟΠΑΠ.

Για το ιπποδρομιακό στοίχημα είπε πως ο ΟΠΑΠ  κινείται με δεδομένο πως θα αναλάβει τη διαχείριση από 1η Σεπτεμβρίου 2015. Όμως, για να προχωρήσει η συμφωνία που υπέγραψε πρόσφατα με το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή και ταυτόχρονα να εγκριθεί το ρυθμιστικό πλαίσιο για τον ιππόδρομο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ  • pict
  • pict

pict

pict