Navigation
15
Ιούλ
location
Αθήνα
31oC
Αίθριος - καθαρός
4 Φεβ 2015

Χρήστος Μεγάλου: Η Eurobank θα πετύχει τους στόχους της

eurobank Τράπεζες

Με την ηγεσία του Νίκου Καραμούζη και του Φωκίωνα Καραβία, η Eurobank θα συνεχίσει να κτίζει το δυνατό όνομά της στην αγορά προς όφελος των πελατών της, των ανθρώπων της και των επενδυτών της, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο απερχόμενος CEO της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου.

Στην επιστολή του, ο κ. Μεγάλου αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Πριν από είκοσι μήνες, τον Ιούνιο του 2013 ανέλαβα τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Eurobank. Μετά από μια μακρόχρονη εμπειρία στην επενδυτική τραπεζική στο εξωτερικό, θεώρησα μεγάλη μου τιμή να αναλάβω την ηγεσία της Eurobank.

Όπως σας είχα πει από τις πρώτες ημέρες, το έπραξα κυρίως για τρείς λόγους:

Ο πρώτος ήταν ο ξεκάθαρος στόχος που είχε τεθεί, δηλαδή η γρήγορη επανένταξη της Eurobank στον ιδιωτικό τομέα, μέσω της προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων.

Ο δεύτερος λόγος ήσασταν εσείς, το εξαιρετικής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό της Eurobank. Πίστευα ότι η επίτευξη του ιδιαίτερα απαιτητικού στόχου της άντλησης κεφαλαίων, θα μπορούσε να υλοποιηθεί λόγω της ποιότητας των ανθρώπων της Eurobank. Και είναι βαθειά πεποίθησή μου ότι μόνον οι άνθρωποι, η ποιότητα και η παιδεία τους, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Ο τρίτος ήταν, γιατί πάντα πίστευα και πιστεύω στις δυνατότητες της χώρας μου και πεποίθηση μου είναι ότι όλοι έχουμε υποχρέωση να συνεισφέρουμε στους δύσκολους καιρούς.

Χρησιμοποίησα την δεκαεπτάχρονη εμπειρία μου στο εξωτερικό για να πετύχουμε τον στόχο μας και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Είμαστε η τράπεζα στην Ελλάδα με την μεγαλύτερη συμμετοχή ιδιωτών μετόχων. Σήμερα, η Eurobank αποτελεί επάξια έναν από τους τέσσερις πυλώνες του τραπεζικού συστήματος.

Στη χώρα μας διαμορφώνονται νέες δυναμικές ευκαιρίες και ισορροπίες. Η τράπεζα έχει να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις.

Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως ανακοινώθηκε, αποδέχτηκα την πρόταση του Prem Watsa να μεταφερθώ στην κεντρική διοίκηση της Fairfax στο Τορόντο. Αποτελεί για εμένα μεγάλη τιμή η εμπιστοσύνη του Prem Watsa στο πρόσωπό μου, από την άλλη νιώθω ότι συνέβαλα στο να αλλάξει η Eurobank σελίδα και να γυρίσει δυναμικά στον ιδιωτικό τομέα.

Είμαι σίγουρος ότι με την ηγεσία του Νίκου Καραμούζη και του Φωκίωνα Καραβία, η Eurobank θα συνεχίσει να κτίζει το δυνατό όνομά της στην αγορά προς όφελος των πελατών της, των ανθρώπων της και των επενδυτών της.
Το έργο που επετεύχθη μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από όλους μας ήταν τιτάνιο.

-Εξαγορά του ΤΤ  και λειτουργική συγχώνευση του

-Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 2,9 δισ. ευρώ

-Επιτυχή ολοκλήρωση των stress tests της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας

-Υλοποίηση με ταχύτατους ρυθμούς του προγράμματος μετασχηματισμού του επιχειρηματικού μοντέλου της Τράπεζας

Το τέταρτο τρίμηνο του 2014 η Τράπεζα μπήκε σε τροχιά οργανικής ανάπτυξης.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της Eurobank. Πιστεύω ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Eurobank πρέπει να βασιστεί στους ανθρώπους της. Μέσα από τον δικό μου τρόπο διοίκησης, θέλησα να περάσω την ομαδικότητα, τη σύμπνοια και τη μετριοπάθεια, σαν τις βασικές αξίες της τράπεζας. Χωρίς αυτές τίποτα δεν προχωρά μακροπρόθεσμα. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά όλο το δίκτυο της Eurobank, μέσα από τις συνεχείς επισκέψεις μου στα καταστήματά μας σε όλη την Ελλάδα, και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί αναπτύξαμε ένα δίαυλο εποικοδομητικής επικοινωνίας. Εντοπίσαμε ευκαιρίες προς όφελος των πελατών μας και υλοποιήσαμε πολλά.

Αγαπητοί συνάδελφοι, σήμερα οι προκλήσεις, οι συνθήκες και οι απαιτήσεις της αγοράς είναι πολλές. Κάντε πάντα «δύο βήματα μπροστά». Προχωράτε πιο αποφασιστικά και διαφοροποιηθείτε σε αυτό που προσφέρετε προς όφελος των πελατών και των μετόχων μας. Αλλά κάντε και «ένα βήμα πίσω». Να είσαστε πάντα έτοιμοι να κάνετε την αυτοκριτική σας, να εντοπίζετε τί μπορείτε να κάνετε καλύτερα την επόμενη φορά.

Χάρη σε εσάς, φεύγω πλουσιότερος σε εμπειρίες και σε γνώσεις.

Είμαι σίγουρος ότι η Eurobank θα πετύχει. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, από τη νέα μου θέση δίπλα στον μέτοχο, θα συνεχίζω να στηρίζω τις προσπάθειες της Eurobank για την επίτευξη των στόχων της και την ισχυροποίησή της στο τραπεζικό σύστημα.

Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο, με Υγεία, Αντοχή και Αισιοδοξία.

Χρήστος Μεγάλου»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ