Navigation
30
Ιούλ
location
Αθήνα
41oC
Αίθριος - καθαρός
22 Απρ 2021

Wind: Τι περιλαμβάνουν οι επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ σε βάθος 5ετίας

WIND Logo NEW ID-2 Επιχειρήσεις

Σε μία δύσκολη συγκυρία το 2020 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού που επηρέασε διεθνώς τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, η Wind έδειξε ανθεκτικότητα στα οικονομικά της αποτελέσματα. Η εταιρεία κατέγραψε μικρή πτώση στα έσοδά της από υπηρεσίας της τάξεως του 1,7% στα 508,6 εκατ.ευρώ, ενώ το EBITDAal προσαρμοσμένο στην επίπτωση της απόσχισης του παθητικού εξοπλισμού του δικτύου κινητής αυξήθηκε κατά 1,3% συγκριτικά με το 2019.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στη σελίδα liberal.gr: Παρά το γεγονός πως η πανδημία είναι ακόμη παρούσα και ταλανίζει τις οικονομίες διεθνώς η εταιρεία αναπτύσσει πλήρως το επενδυτικό της πρόγραμμα. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς αυτό είναι της τάξης των 500 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας και αφορά έργα σε όλη την Ελλάδα.

Η πλάστιγγα γέρνει προς τις επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς, στην κινητή και σταθερή με εγκατάσταση οπτικών ινών υψηλών ταχυτήτων. Περίοπτη θέση στον σχεδιασμό της εταιρεία κατέχει η ανάπτυξη του 5G, όπου σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται εντός του έτους να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας (εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης).

Πώς κινείται η πελατειακή βάση της Wind το πρώτο τρίμηνο; Η εταιρεία σύμφωνα με πληροφορίες τη διευρυνεί συνεχώς και σταθερών, ενώ διατηρεί τη θετική της πορεία κάτι που πρόκειται να αποτυπωθεί στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και του εξαμήνου του τρέχοντος έτους. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2020 η εταιρεία αύξησε κατά 1,2% τους πελάτες σταθερής, κατά 9,6% τους πελάτες στα νοικοκυριά με συνδυαστικές υπηρεσίες και 3,4% τους εταιρικούς πελάτες.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία εστιάζει δυναμικά στους πελάτες με υψηλές ανάγκες για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στη βάση ελκυστικών πακέτων για σταθερή και σε προγράμματα απεριόριστων δεδομένων κινητής.

Για φέτος αναμένεται επίσης να επιταχυνθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ψηφιακή εξυπηρέτηση πελατών. Σε ό,τι αφορά στην ολοκλήρωση της εξαγοράς του 38% της Vantage Towers Greece που κατείχε η μητρική Wind Hellas για τη διαχείριση της παθητικής υποδομής, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως η κίνηση αυτή ενίσχυσε σημαντικά τη ρευστότητα της Wind και της επιτρέπει με μεγαλύτερη ευκολία να πραγματοποιήσει τον επενδυτικό της σχεδιασμό.

Ψηλά στις λίστες των προτεραιοτήτων της διοίκησης της Wind βρίσκεται και η εκτέλεση των συμβάσεων του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» ένα έργο που τρέχει η Κοινωνία της Πληροφορίας. Η Wind έχει αναλάβει περίπου 20 συμβάσεις ύψους πάνω από 45 εκατ. ευρώ, την υλοποίηση των οποίων ξεκινά άμεσα. Σημειώνεται πως το project αφορά στη μελέτη, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός συνόλου αναβαθμισμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών πρόσβασης και τηλεφωνίας, για χρονικό διάστημα διάρκειας 3 ετών.

Με την πραγματοποίηση του έργου θα επιτευχθούν:

Η παροχή υπηρεσίας πρόσβασης στους φορείς
Νέες οπτικές υποδομές
Ταχύτητες που θα ξεπερνούν το 1GBps
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ η εταιρεία επιμένει αναπτυξιακά και φέτος ετοιμάζοντας επενδυτική «αντεπίθεση» και βρίσκοντας στην ανάπτυξη το «φάρμακο» κατά των επιπτώσεων της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: liberal.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict