Navigation
2
Μαρ
location
Αθήνα
13oC
Αίθριος - καθαρός
8 Ιούλ 2015

Βενιζέλος: “Αυτές οι κομπίνες δεν θα γίνουν”-προβλέπει θεσμικό αδιέξοδο

benizelos Νέα

Τη μηδενική εμπιστοσύνη ότι θα φέρει συμφωνία ο Πρωθυποργός, εκφράζει ο κ. Ευ. Βενιζέλος προβλέποντας ότι  θα παραιτηθεί δρομολογώντας εξελίξεις μέσα στο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά στελέχη του κόμματος συμφώνησαν με τον πρώην πρόεδρο και ανέφεραν ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει εθνική καταστροφή.

Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει εκ των υστέρων ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών,  ενώ διατηρεί μία καχυποψία για την παρουσία στην προηγηθείσα σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών, καθώς δεν αποσαφηνίστηκε στην πρώτη σύνοδο των πολιτικών αρχηγών το πλήρες πλαίσιο, το οποίο ήταν αόριστο και δεν δικαιολογεί υπογραφή.

Ο κ. Βενιζέλος ζητά να γίνει νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να αποσαφηνιστεί πλήρως το εθνικό πλαίσιο πριν το Σαββατοκύριακο, ενώ διαφωνεί με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να γίνει συζήτηση στην Ολομέλεια, με το επιχείρημα ότι πρέπει να λυθεί το πρόβλημα, όχι να γίνει σόου. Σύμφωνα με τις απόψεις που εκφράστηκαν, στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών πρέπει να γίνει κατανοητό και να αποκαλυφθεί δημόσια το τι κάνει ο κ. Τσιπρας.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο για επίσημους και συμβατικούς λόγους και πως η κατάσταση είναι ιστορικά κρίσιμη, με την απειλή του αδιεξόδου να είναι άμεση. Έδειξε εντόνως ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι “το να περιμένουμε τον Τσιπρα μέχρι την Κυριακή να φέρει συμφωνία με το ενδεχόμενο να μην φέρει συμφωνία, με τους καρχαρίες γύρω από την Ελλάδα, είναι κάτι που δεν μου αρκεί . Δεν με ενδιαφέρει ο εκ των υστέρων καταλογισμός ευθυνών, αλλά η αποτροπή μιας εθνικής καταστροφής” και πρόσθεσε ότι πρέπει “να διασφαλίσουμε συνεπώς ότι η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε εθνική καταστροφή

Υπογράμμισε δε ότι είμαστε σε αδιέξοδο που μπορεί να πάρει θεσμικές διαστάσεις και να μη φέρει ούτε ρήξη ούτε συμφωνία. “Να παραιτηθεί ο κ. Τσίπρας επικαλούμενος ότι δεν έχει εντολή ρήξης αλλά ούτε και εντολή αποδοχής όρων που καταψηφίστηκαν στο δημοψήφισμα . Και έτσι να οδηγήσει τη χώρα, λίγες ώρες πριν την λήξη του χρόνου, σε θεσμικό αδιέξοδο”.

“Κι η κυβέρνηση που θα αναλάβει να είναι κυβέρνηση “των προδοτών/ τεχνοκρατών”. Με τον κ. Τσίπρα “άμεμπτο “, χωρίς την υπογραφή του σε μνημόνιο Αυτές οι κομπίνες δεν θα γίνουν”, ξεκαθάρισε ο κ. Βενιζέλος.

“Δεν θα υπάρχει ούτε ανοχή, ούτε έλεος”, είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι “ τον στηρίζει όλος ο ακροδεξιός ευρωπαϊκός θεσμός μέσα στο Ε.Κ. Ντρέπομαι. Να βγάλει τη δική της χώρα από το ευρώ η Λεπέν κλπ, ενώ χαρακτήρισε “τραγωδία” την εμφάνιση του κ. Τσίπρα στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

Από την άλλη, η κ. Γεννηματά είναι υπέρ της σύγκλισης συμβουλίου, αν και ο πρωθυπουργός στην πρωινή του τηλεφωνική επικοινωνία δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς σε αυτό, αλλά της μετέφερε το κλίμα στη Σύνοδο, μεταφέροντας εκ νέου τη διαβεβαίωση ότι δεν θέλει ρήξη. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του επανέλαβε ότι ο χρόνος είναι ασφυκτικός και πως πρέπει να φέρει μία επωφελής συμφωνία για τη χώρα. Τον ενημέρωσε για τις συναντήσεις που είχε η ίδια με τους ηγέτες των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και την πίεση που άσκησε για αλληλεγγύη προς τη χώρα. Μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι «έφτασε η ώρα της αλήθειας, η ώρα των μεγάλων αποφάσεων και των μεγάλων υπερβάσεων». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε αυστηρό ύφος, υπογράμμισε ότι «ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας προσωπικά και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο σύνολό της δεν μπορούν πια να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, μεταθέτοντας τις ευθύνες αλλού και σε άλλους»

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ