Navigation
19
Μαΐ
location
Αθήνα
29oC
Αίθριος - καθαρός
20 Δεκ 2017

Τυχερέ! Παίρνεις μέρισμα πριν σου πάρουν το διαμέρισμα…

Λουκά Γεωργιάδη Λουκά Γεωργιάδη

Στο πρώην ανατολικό μπλοκ ως γνωστόν δεν υπήρχε ατομική ιδιοκησία. Οι πολίτες έμεναν σε σπίτια της κακιάς ώρας με… αξιοπρέπεια όπως θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος εγχώριος αριστερός. Με την ίδια… αξιοπρέπεια στήνονταν βεβαίως και στις ουρές για να πάρουν με δελτίο τροφίμων λίγο ψωμί, μερικά ml γάλα, λίγα γραμμάρια κρέας και άλλα αγαθά. Από μία άποψη, αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνώντες σε αυτές τις χώρες φρόντιζαν για τη σιλουέτα των πολιτών…

Στην Ελλάδα σήμερα βρισκόμαστε σε μια διαδικασία που παρουσιάζει κάποιες ομοιότητες σε σχέση με το πρώην ανατολικό μπλοκ. Η ατομική ιδιοκτησία σιγά σιγά εκλείπει και τα επόμενα χρόνια λόγω πλειστηριασμών, αποποίησης κληρονομιών και οικονομικής πίεσης ολοένα και περισσότερα ακίνητα θα περνούν στον έλεγχο του Κράτους. Βεβαίως, η Ελλάδα δεν είναι πρώην σοβιετία καθώς η αύξηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων του Δημοσίου θα είναι σχετικώς προσωρινή, αφού αυτά στη συνέχεια τα κατασχεμένα θα παίρνουν τον δρόμο της… ιδιωτικοποίησης.

Μια άλλη πρακτική που παραπέμπει σε πρώην ανατολική χώρα είναι η προπαγανδιστική χορήγηση επιδομάτων τα οποία δίνονται στους αδύναμους που πριν ήταν σε καλύτερο επίπεδο. Στη χώρα μας πλέον, η μεσαία τάξη φτωχοποιείται με ραγδαίους ρυθμούς και οι αδύναμοι εξαθλιώνονται. Συνεπώς, ένα μέρισμα σε… εξαθλιωμένους μάλλον αποτελεί κοροϊδία. Βεβαίως, επειδή όλοι οι εμφορούμενοι από την κομμουνιστική ιδέα (ως μήτρα ιδεολογικής σκέψης) είναι καλοί στην προπαγάνδα, δεν τους μένει παρά να διαφημίζουν τα… κατορθώματά τους. Θυμίζουν εν πολλοίς έναν… φιλεύσπλαχνο ληστή που υπό την απειλή του… όπλου της κατάσχεσης, παίρνει τα πάντα μέσα από το σπίτι και απλά αφήνει 20 ευρώ και δύο μπουκάλια γάλα στον νοικοκύρη, ο οποίος τον εκλιπαρεί και εν τέλει τον… ευχαριστεί για την… καλή του πράξη. Αν αυτό πιστεύουν κάποιοι ότι είναι ανθρωπισμός και αλληλεγγύη, τότε είναι εξαιρετικά πιθανό να πιστεύουν ότι οι πάπιες του Εθνικού Κήπου γνωρίζουν την προπαίδεια!

Η σημερινή συγκυβέρνηση ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε… πείσει τους πολίτες που δοκιμάζονταν, ότι δεν θα πλήρωναν τα χρέη τους. Δυστυχώς όσοι τους πίστεψαν, βλέπουν τώρα ότι η ένταση με την οποία γίνονται τα κατασχετήρια είναι πρωτοφανής. Και βεβαίως είναι συνέπεια της εγκληματικής πολιτικής που ακολούθησαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015 και έχει οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερα αδιέξοδα. Το μέρισμα σε οικογένειες που βρίσκονται σε τρισάθλια κατάσταση είναι ένα “μέρισμα ντροπής” το οποίο διανείμουν οι “μέτοχοι της απάτης” που βρίσκονται στην εξουσία.

Ο… ισολογισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι διάτρητος και το παθητικό που αφήνουν φεύγοντας θα είναι τεράστιο. Στο… ενεργητικό τους θα καταγραφούν η απάτη, ο εμπαιγμός, ο τυχοδιωκτισμός, ο λαϊκισμός, η αχρηστία, η προκλητικότητα, η λοβιτούρα και η ξετσιπωσιά. Ουσιαστικά λένε στους Έλληνες πολίτες, τους οποίους φτωχοποίησαν με πρωτοφανώς ραγδαίους ρυθμούς ότι πριν τους πάρουν το… διαμέρισμα, θα τους ξεγελάσουν με ένα μέρισμα. Όσοι τους πιστέψουν και τους ξαναψηφίσουν, τότε είναι άξιοι της τύχης τους. Αν και ήδη το κακό που έκαναν στον εαυτό τους και στη χώρα το 2015 είναι τεράστιο, μη διορθώσιμο και εν τέλει ζημιογόνο ή καταστροφικό πρώτα απ΄ όλα για τους ίδιους…

του Λουκά Γεωργιάδη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict