Navigation
23
Φεβ
location
Αθήνα
17oC
Αίθριος - καθαρός
15 Μαΐ 2015

Τσίπρας: Δε ζητάμε απλά μια συμφωνία αλλά λύση στο πρόβλημα

TSIPRAS Νέα

Δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις γιατί δεν αναζητάμε απλά μια συμφωνία αλλά λύση στο πρόβλημα είπε σήμερα από το βήμα του Economist, o πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. “Διαπραγματευόμαστε σκληρά αυτούς τους μήνες, για τη χώρα μας για το λαό μας και για την Ευρώπη για να ανοίξουν δρόμοι πέρα από τη λιτότητα για τους λαούς της. Για μια έντιμη και κοινωνικά και πραγματικά βιώσιμη συμφωνία που θα ανοίγει αναπτυξιακή προοπτική για τη χώρα”, είπε.

Προϋποθεσεις για μια συμφωνία , είπε είναι να περιλαμβάνει χαμηλά πλεονάσματα, να μην υπάρχουν δεσμεύσεις για μειώσεις και περικοπές , να περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρεους ώστε να μπει τέλος στον φαύλο κύκλο ανάγκης νέων δανείων και να προβλέπει ένα ισχυρό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στις υποδομές. “´Εχει  βρεθεί κοινό έδαφος σε μια σειρά απο ζητήματα και είμαστε πολυ κοντα σε μια συμφωνια, αλλά παραμένουν και ανοιχτά θέματα για την αγορα εργασίας και το ασφαλιστικό το οποίο θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες”.

Σημείωσε επίσης:

-Τις πρώτες μέρες βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τις απαιτήσεις του μνημονίου ζητηςαμε ομως και πετύχαμε το διπλό σεβασμό και τη συμφωνια της 20ης Φεβρουαρίου που στοχεύει στην αναζήτησή κοινού εδάφους.

-Το Μνημόνιο ήταν η προσπαθεια να φορτωθούν τα βάρη οι πιο αδύναμες ομάδες και να υπερβεί η χώρα την κριση μέσα απο μια πρωτοφανή εκκαθάριση δικαιωμάτων, σημείωσε , και ήταν δεδομένο οτι αυτή η πολιτική θα οδηγούσε σε μια μακροχρόνια ύφεση που καταρχήν ηταν επιθυμητή από τους εμπνευστές των μνημονίων.

-Στα χρονια του μνημονίου οι κοινωνικές ανισότητες  εκτινάχθηκαν, η ανεργία τριπλασιάστηκε, οι συντάξεις υπέστησαν δραματικές περικοπές , το κοινωνικό κράτος κατέρρευσε. Οι μόνοι που δεν υπέστησαν ζημιές ηταν οι Ελληνες πλούσιοι που έβγαλαν τα χρηματα τους έξω έγκαιρα και όσοι πάντα φοροδιέφευγαν”. Θελουμε να εγκαταλείψουμε στη σκόνη του χρόνου τις ανισότητες και τη διαπλοκή.
-Σήμερα το 10% των πλουσιότερων Ελλήνων διαχειρίζεται το 56% του ελληνικού πλούτου. Καμία απο τις υποτιθέμενες μεταρρυθμίσεις του μνημονίου δεν περιόρισε τον αδικαιολόγητο πλουτισμό και δεν τα έβαλε με το τρίγωνο της διαπλοκής που στήθηκε μεταξύ των πολιτικών των μηντιαρχών και των τραπεζών.”

-Αν η ανάπτυξη απλά αναπαράγει την υπάρχουσα κατάσταση χωρις να μειώνει τους κοινωνικούς αποκλεισμούς και να μειώνει την κοινωνική ψαλίδα κατι πηγαίνει στραβά στο βασίλειο της Ευρώπης”.

-Νομοθετουμε και διαπραγματευόμαστε στο όνομα της μεγάλης πλειοψηφίας που μας εμπιστεύεται. Σε αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια τη χώρα και αν έχουμε απολύτως διασφαλισμένη τη λειτουργια του κράτους και ταυτόχρονα να δίνουμε τη μεγαλη μάχη διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, παρα τις συνθήκες ασφυξίας.

-Στοχος μας ειναι να ξαναδώσουμε στην πολιτική το αρχικό της νόημα.

 

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

PolicePress