Navigation
21
Απρ
location
Αθήνα
22oC
Αίθριος - καθαρός
5 Οκτ 2018

Τους φτύνουν οι πάντες και αυτοί το… απολαμβάνουν σαν ντους! 

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Οργίασε πάλι η προπαγάνδα της… μη κυβερνητικής οργάνωσης που υποδύεται ότι διοικεί τη χώρα. Με αφορμή τις αναταράξεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών… είδαν “σορτάκηδες” και προσπάθεια υπονόμευσης του μεταμνημονιακού αφηγήματος! Οι άνθρωποι είναι… ασυναγώνιστοι, ευρηματικοί και… διασκεδαστικοί. Πιθανόν να στερούνται παντελώς της πολύτιμης βιταμίνης Β12 που σχετίζεται με τη δυνατή μνήμη και την εύρυθμη λειτουργία του ανθρωπίνου εγκεφάλου…

Οι τραπεζικές μετοχές έχουν χάσει το 97% της αξίας τους από την τελευταία κεφαλαιοποίηση και αυτό γιατί οι αγορές γελάνε με τις… ανοησίες που ακούνε από το σημερινό κυβερνητικό συνονθύλευμα. Οι άνθρωποι έχουν… ξεχάσει ότι το τεράστιο κόστος εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ που προκάλεσαν το 2015, θα μας συνοδεύει για δεκαετίες. Δεν πήραν… πρέφα ότι με τους… διπλούς προϋπολογισμούς (παγκόσμια πατέντα) κρίνεται ως απαγορευτικό να περάσει κάποιος έστω και ένα… ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό εντός της ελληνικής επικράτειας. Δεν είδαν επίσης ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποχώρησε στα επίπεδα του Δεκεμβρίου του 2017 (στις 101,3 μονάδες). Επίσης, δεν βλέπουν τον δείκτη οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ ή μάλλον δεν… διάβασαν ότι οι προσδοκίες για όλους τους κλάδους της οικονομίας είναι αρνητικές.

Το σημερινό κυβερνητικό μόρφωμα βλέπει… τζογαδόρους και σπεκουλαδόρους σε ομόλογα και Χρηματιστήριο Αθηνών, ξεχνώντας ότι το 2015 εξαϋλώθηκαν 40 δισ. ευρώ από την αξία των τραπεζών, αλλά ούτε πήραν πρέφα ότι με την “περήφανη διαπραγμάτευση” και την απειλή για… Κούγκι “πέταξαν” από το τραπεζικό σύστημα άλλα 40 δισεκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, φαίνεται πως δεν αντιλαμβάνονται ότι η κίβδηλη ανάπτυξη του 2% στηρίζεται στους φόρους, αλλά ούτε καταλαβαίνουν ότι με τις ανοησίες του 2015, η χώρα θα έχει στο τέλος του 2018 ένα ΑΕΠ κατά 30 δισ. ευρώ χαμηλότερο! Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις περικοπές των συντάξεων, τις οποίες έχουν ψηφίσει δύο φορές, αλλά λένε ότι μπορεί να μην εφαρμοστεί το μέτρο, το οποίο αποτελεί ένα πολύ μικρό μέρος του κόστους της “περήφανης διαπραγμάτευσης” τους…

Οι σημερινοί τύποι δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει σε μια οικονομία όταν το 55% των μισθωτών έχει μηνιαίες αποδοχές έως 500 ευρώ. Ούτε μπορούν να… συλλάβουν που οδηγεί το ασφαλιστικό σύστημα η σχέση 1,3 εργαζόμενοι προς 1 συνταξιούχο. Επιπλέον, φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει και τι θα συμβεί από τα “κόκκινα δάνεια” των 86 δισ. ευρώ, ούτε από τις οφειλές προς την Εφορία ύψους 101 δισ., ούτε από τα “φέσια” των 33 δισ. ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ούτε έχουν πάρει χαμπάρι για το τι σημαίνει η ύπαρξη 4.000.000 “κόκκινων ΑΦΜ”, έτσι όπως τους διαβάζουν οι αγορές και οι υποψήφιοι επενδυτές!

Τα στελέχη της κυβέρνησης μάλλον δεν έχουν ενημερωθεί για το γεγονός ότι σήμερα η συνολική χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ αντιστοιχεί στο 15% του τιμήματος που θα εισέπραττε το Δημόσιο από το… ξεπούλημα των Σαμαροβενιζέλων το 2014! Επιπλέον, δεν βλέπουν ότι η ΔΕΗ πάει για… φούντο με τις τιμές στο Χρηματιστήριο Ρύπων να… ίπτανται και επιπλέον 500.000 καλούς πελάτες της επιχείρησης να… μετακομίζουν υποχρεωτικά προς τις ιδιωτικές εταιρείες λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η σημερινή συγκυβέρνηση δεν έχει καταλάβει την τεράστια ζημιά που έχει προκαλέσει. Προσπαθούν κατά τρόπο αξιολύπητο να μάθουν πώς λειτουργούν οι αγορές, αλλά όταν βλέπουν την ανταπόκριση τους στα ψεύτικα αφηγήματα και τα… κατορθώματα τους, ανακαλύπτουν και πάλι τον μαρξιστικό-κομμουνιστικό τους εαυτό. Αναγάγουν την αποτυχία τους σε φθηνή προπαγάνδα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατήσουν όσο γίνεται περισσότερους αδαείς και ανόητους εντός της εμβέλειας τους.

Οι αγορές έχουν συνειδητοποιήσει ότι με τους σημερινούς επικίνδυνους τύπους στην Ελλάδα μόνο χασούρα μπορεί να υπάρξει. Και αν κάποιος χάνει δεν θα φέρει τα λεφτά του. Και αν δεν φέρει τα λεφτά του, τότε χάνεται η εμπιστοσύνη και αυτό επηρεάζει οριζοντίως και καθέτως την πραγματική οικονομία. Με απροθυμία ανάληψης ρίσκου και στέρηση δυνητικών θέσεων απασχόλησης. Οι αγορές διαβάζουν κάθε στιγμή λέξη προς λέξη και αριθμό προς αριθμό τα… επιτεύγματα της σημερινής συγκυβέρνησης. Μας τιμολογούν στην αγορά των ομολόγων για τα ψέματα, τους… διπλούς προϋπολογισμούς, το θράσος, την ανικανότητα, την αναποτελεσματικότητα, τα φτηνά επιχειρήματα και τις γελοίες δικαιολογίες. Οι αγορές έχουν τον δικό τους τρόπο για να… φτύνουν όσους δεν μπορούν να καταλάβουν τα στοιχειώδη. Το θέμα είναι ότι οι σημερινοί κυβερνώντες θεωρούν το συνεχές… φτύσιμο ως ευκαιρία για ένα… απολαυστικό ντους!

Λουκάς Γεωργιάδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ