Navigation
29
Νοέ
location
Αθήνα
14oC
Καταιγίδες
9 Μαΐ 2018

Το χρονικό ενός (κυβερνητικού) εγκλήματος…

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Τα μηνύματα που μας έρχονται κάθε μήνα από το μέτωπο των φορολογικών εκκρεμοτήτων των πολιτών παραπέμπουν σε μια τραγωδία άνευ προηγουμένου. Το… κωμικοτραγικό είναι ότι οι σημερινοί συγκυβερνώντες πιστεύουν ότι λειτουργούν υπέρ των αδύναμων! Και κάπου εκεί έρχονται τα στοιχεία από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για να δείξουν ότι 4 εκατ. φορολογούμενοι βρίσκονται μπροστά στον εφιάλτη των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και βεβαίως στη συνέχεια υπάρχουν και τα ακίνητα. Προφανώς, μέσα σ΄ αυτούς βρίσκεται η συντριπτική πλειονότητα όσων δοκιμάζονται από τη σημερινή εγκληματική πολιτική.

Η εξαθλίωση των οικονομικά ασθενέστερων και η φτωχοποίηση των πάλαι ποτέ… άνετων συμπολιτών μας συνεχίζονται με ραγδαίους ρυθμούς. Μόνο τον Μάρτιο έμειναν απλήρωτοι φόροι 776 εκατ. και σε δύο μήνες έρχονται οι πληρωμές για τον φόρο εισοδήματος και στη συνέχεια ο ΕΝΦΙΑ. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει κατασχέσεις σε 1.109.971 φορολογούμενους, ενώ εντός του προσεχούς διαστήματος θα ακολουθήσουν επιπλέον 600.000 φορολογούμενοι. Μέχρι στιγμής οι παλαιές και νέες φορολογικές οφειλές ανέρχονται συνολικά σε 101,641 δισ. ευρώ, εκ των οποίων η φορολογική διοίκηση εκτιμά ότι είναι εισπράξιμα περίπου 14 δισ. ευρώ.

Σήμερα το 70% των φορολογούμενων έχουν… ανοικτούς λογαριασμούς με την Εφορία, το 60% αμείβεται με ποσά κάτω των 600 ευρώ μηνιαίως. Επιπλέον, οι φόροι στην παραγωγή είναι εξοντωτικοί έως… εγκληματικά προκλητικοί αν δούμε το σύστημα εισφορών και παροχών. Μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια πάνω από 1.000.000 συμπολίτες μας θα χάσουν μέρος ή και ολόκληρη την ακίνητη περιουσία τους. Κατά τα λοιπά, το 2015 υπεγράφη ένα τρίτο μνημόνιο, από το οποίο θα μας βγάλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θα μας ρίξει στον άγριο κόσμο των αγορών χωρίς μεταρρυθμίσεις και με την κοινωνία σε κατάσταση ημι-διάλυσης.

Η έννοια του επιχειρείν κάτω από τέτοιες συνθήκες μάλλον αποτελεί… ανέκδοτο. Το φορολογικό και ασφαλιστικό κόστος μαζί με το κόστος της ενέργειας, έρχονται να καταστήσουν την ελληνική οικονομία μη ανταγωνιστική. Ακόμη και κάτω από τέτοιες συνθήκες, οι επιχειρηματίες αναφέρουν ότι δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην οικονομία η καθήλωση των μισθών στα σημερινά επίπεδα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Αν οι μισθοί ήταν το πρόβλημα, τότε οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Ελβετία, η Γερμανία και άλλες χώρες δεν θα υπήρχαν στον χάρτη!

Η σημερινή Ελλάδα έχει μπει στις ράγες της εξαθλίωσης, του αναχρονισμού και του ελλείμματος δημιουργικότητας. Μια κυβέρνηση που υπερφορολογεί και διορίζει ό,τι πιο σκάρτο υπάρχει στον δημόσιο τομέα, είναι μια κυβέρνηση εχθρική. Η πολιτική αλλαγή στη χώρα είναι επιτακτική αν θέλουμε να ξαναβρούμε τον ορθό δρόμο μας. Η χώρα πρέπει να απελευθερωθεί από τον σημερινό μεταστατικό καρκίνο που την έχει πλήξει. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Μη δημιουργικοί και ανίκανοι άνθρωποι μόνο μεγαλύτερες συμφορές μπορούν να μας επιφυλάξουν…

 

του Λουκά Γεωργιάδη                                                   

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ