Navigation
28
Σεπ
location
Αθήνα
30oC
Αραιή συννεφιά
16 Νοέ 2018

Το κρίσιμο διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η αισθητική της σημερινής κυβέρνησης, τα έργα της, τα λόγια της, το παρόν και το παρελθόν της δείχνουν πραγματικά ότι έχουμε… μπλέξει με μοναδική περίπτωση. Ξεκίνησαν με δημαγωγία, πορεύτηκαν με ψέματα και πολιτεύονται με θράσος αλλά και ένα συνεχές… τρολάρισμα. Εκμαυλίζουν συνειδήσεις, διορίζουν, λεηλατούν το δημόσιο χρήμα και μας κάνουν και πλάκα…

Σε καίριες θέσεις της δημόσιας διοίκησης και του Κράτους έχουν τοποθετηθεί… σερβιτόροι ή… τηλεφωνήτριες ή τραμπούκοι. Το τι συμβαίνει πραγματικά στη δημόσια διοίκηση είναι απίστευτο. Όλοι ακούμε για ανθρώπους που δεν ξέρουν να γράψουν το όνομα τους. Υπάρχουν επίσης και οι πτυχιούχοι που είναι σε άλλο κόσμο και διακατέχονται από ιδεολογική και ιδεοληπτική… τύφλωση, η οποία ουδεμία σχέση έχει με τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα. Βεβαίως, υπάρχουν ακόμη και πρώην συμβασιούχοι που έγιναν υπουργοί και δεν ξέρουν να συντάξουν μια πρόταση. Πραγματικά, όλα όσα συμβαίνουν σήμερα αποτελούν προσβολή κατά της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού. Πρώην καταληψίες, τυχάρπαστοι, τυχοδιώκτες, άχρηστοι, ανεπάγγελτοι, αμόρφωτοι και αστοιχείωτοι διοικούν ένα κράτος, το οποίο βρίσκεται σε πρόγραμμα διάσωσης. Αν πιστεύουμε ότι με αυτούς θα πάμε μπροστά, ας μας βοηθήσει ο Θεός…

Χιλιάδες νέοι έφυγαν στο εξωτερικό λόγω ανάγκης κατά τα προηγούμενα χρόνια, αλλά κατά την τελευταία διετία πολλοί εγκατέλειψαν τη χώρα αηδιασμένοι και εξοργισμένοι για τα περίεργα που συμβαίνουν στη χώρα. Και φυσικά είναι δικαιολογημένη η αντίδραση τους όταν βλέπουν πάσης φύσεως… ξωτικά να έχουν καταλάβει δημόσιες θέσεις ή να σιτίζονται από τον κρατικό κορβανά. Είναι προφανές ότι όλοι οι κομματικοί ημέτεροι που δεν αξιολογήθηκαν όπως πρέπει, πληρώνονται από τους φόρους και το υστέρημα του ελληνικού λαού. Αλλά ουδείς δίνει λογαριασμό στον λαό, δηλαδή στους χρηματοδότες αυτών των κομματικών εγκαθέτων που διορίστηκαν. Αναμφίβολα, υπάρχουν και συγκροτημένοι που μπορεί να πήραν θέσεις επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά διαθέτουν στοιχειώδεις γνώσεις και ικανότητες. Δεν ισοπεδώνουμε τα πάντα.

Η γενική εικόνα της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσβάλλει όχι μόνο την αισθητική αλλά και την εικόνα της χώρας. Στο πολίτευμα της δημοκρατίας όλοι σεβόμαστε την ετυμηγορία του λαού, ασχέτως εάν αυτοί που εκλέγονται δεν σέβονται τη δημοκρατία ή δηλώνουν πολέμιοι της. Τουλάχιστον μέχρι να πάρουν τις… καρέκλες. Στις προσεχείς εκλογές θα αναμετρηθούν δύο κόσμοι. Ο ένας αφορά στη λογική και στον ρεαλισμό, ενώ ο άλλος στον… ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμό. Σε αυτόν τον κόσμο του παραλόγου ανήκουν και όσοι κινούνται εκτός συνταγματικού τόξου ή διαπνέονται από φασιστικά ιδεώδη. Στις προσεχείς εκλογές καλούμαστε να διορθώσουμε μόνο ένα πολύ μικρό μέρος της ζημιάς που προκλήθηκε το 2015. Θα μας πάρει πάρα πολλά χρόνια να φέρουμε στα ίσια τον λογαριασμό.

Ο ελληνικός λαός θα κληθεί προσεχώς να εκφραστεί στην κάλπη, αποφασίζοντας εάν θέλουμε ένα κράτος μπάχαλο από κάποιους δήθεν… ευαίσθητους και “δημοκράτες” ή μια συντεταγμένη, ευνομούμενη και παραγωγική οικονομία και κοινωνία. Δεν υπάρχει περιθώριο για να κάνουμε νέα πειράματα, αλλά ούτε και να μας… καλοπιάσουν τα επιδόματα και τα προεκλογικά τερτίπια αυτών που το 2015 πήγαν να διαλύσουν τη χώρα. Όσοι εγκρίνουν και ξαναψηφίσουν το σημερινό συνονθύλευμα είναι άξιοι της τύχης τους. Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών καλείται να συμπεριφερθεί ώριμα και υπεύθυνα πίσω από το παραβάν. Και πιστεύουμε ότι θα το πράξει, ακούγοντας υπεύθυνους πολιτικούς και όχι “τρόλια” της εξουσίας! Αυτό σημαίνει ότι όταν ρίξουν την ψήφο τους μέσα στην κάλπη, πρέπει ταυτόχρονα να ρίξουν στον… κάλαθο όλα αυτά τα… τρόλια, τα οποία μας προσβάλλουν σε όλα τα επίπεδα.

Λουκάς Γεωργιάδης

 

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

  • pict
  • pict

pict

pict